Dabur ottaa jäähdytyspillerin

The company has embarked on a journey to comprehensively revamp its product portfolio

Mitä tarvitaan, jotta Brand X karkaisee fuddy-duddy-imagonsa?

Muuta tuotepakkaus kokonaan näyttämään lantiolta.
Aloita uuden aikakauden mediakanavien käyttö, jotta voit tavata digitaalisia alkuperäisiä kuluttajia siellä, missä heidän odotetaan olevan.
Ota käyttöön innovatiivisia tuotteiden toimitusmuotoja.
Muuta tuotemerkin pääte ”Lal”:sta ”Red”.

Asiantunteva markkinoija kertoo, että mikään näistä vaihtoehdoista ei toimi erikseen. Mutta yhdessä he pystyvät kääntämään pöytiä.
140-vuotias Dabur tietää sen liiankin hyvin.

Yhtiö on lähtenyt matkalle tuotevalikoimansa kokonaisvaltaiseen uudistamiseen. Muutoksia ovat muun muassa tuotevalikoiman, pakkauksen, viestinnän uudistaminen ja palkkioiden edistäminen kautta linjan.

Esimerkiksi sen lippulaivatuote, Dabur Amla -hiusöljy, on läpikäynyt pakkausuudistuksen, ja se on tuotu markkinoille ”premium”-muodoissa, kuten irrotussuihkeissa. Yritys on ristipölyttämässä Vatika-portfoliotaan, joka on ulkomailla toimiva tehobrändi, Intian markkinoille, sisältäen hiusöljyt, shampoot, voiteet ja hiusgeelit, jotka on suunniteltu palvelemaan nykyajan hiustenhoitoalan kuluttajia.

Sitten perinteinen tuote, kuten Gulabari (ruusuvesi), on nyt saatavilla suihkeina, vartalopesuina, voiteita, voiteita ja kasvoaineita. Toinen tuote, Odomos, on nimetty uudelleen ”trendikkääksi” tuoksuvilla voideilla, laastareilla ja roll-onilla.

Asetellakseen juomia, kuten Real Juicea, nuoremmalle yleisölle, Dabur on tuonut markkinoille uusia lajikkeita, PET-pulloja ja innovatiivisia pakkauksia, mukaan lukien hiilihapotettu versio.

Daburin ikoniset tuotteet, kuten Hajmola ja Chyawanprash, ovat myös nähneet muutoksen markkinoinnissa ja tuotevariaatioissa. Digestive Hajmola on nyt saatavilla eri muodoissa, mukaan lukien suunraikasteet, anardana golis, imli laddus ja hing peda. Chyawanprashia tarjotaan kapseleina, diabeetikoille sopivassa versiossa ja jopa jaggery-pohjaisessa versiossa. Vastatakseen tieteellisen validoinnin kysyntään nuorempien kuluttajien keskuudessa Dabur suorittaa kliinisiä tutkimuksia vahvistaakseen tuotteidensa väittämiä terveyshyötyjä.

Asiantuntijat sanovat, että tämä kaikki oli välttämätöntä, jos tuotemerkki kynsi tiensä Intian nuoren kuluttajan huomioimiseen. Ja miksi tämä segmentti on tärkeä? Yksinkertainen: Intian väestöstä yli 50 % on alle 25-vuotiaita ja yli 65 % alle 35-vuotiaita.

Mohit Malhotra, Dabur Intian toimitusjohtaja, sanoo: ”Vaikka monimuotoinen väestömme asuu eri maantieteellisillä alueilla – olipa kyse sitten vilkkaista metroista, rauhallisista maaseutualueista tai eloisista 1. ja 2. tason kaupungeista – heidän pyrkimyksissään on silmiinpistäviä yhtäläisyyksiä maailmanlaajuisten vaikutteiden ohjaamana. Kehitämme brändiämme resonoimaan näiden nuorten kuluttajien keskuudessa.” Hän korostaa myös sen tärkeyttä, että jokaisella brändillä on merkityksellinen tarkoitus.

Lloyd Mathias, riippumaton johtaja ja entinen HP Aasian markkinointipäällikkö, korostaa, että muutosmatkan on katettava kaikki näkökohdat. ”Vanha ja perinteinen ovat osa brändin persoonallisuutta. Se, että yritys pyrkii vetoamaan nuorempaan väestöön, on myönteinen asia, mutta remontin on oltava kaiken kattava, hän sanoo.

Kaikessa tässä Daburin on löydettävä hieno tasapaino perinnön ja nykyaikaisuuden välillä, sanoo Nisha Sampath, Bright Angles Consultingin perustaja. ”Haasteena on laajentua useisiin eri toimialoihin samalla kun säilytetään Daburin olemus ja varmistetaan, että se pysyy relevanttina ja houkuttelee sekä laajempaa yleisöä että tulevaisuuden kuluttajia – nuorempaa sukupolvea”, hän summaa.

Tässä piilee Daburin suurin haaste. Monille intialaisille, erityisesti vanhemmalle sukupolvelle, Dabur on synonyymi chyawanprashille, joka on juurtunut Ayurvedan perinteisiin ja herättää mielikuvia intialaisista viisaista. ”Tämä brändikuva, joka kukoistaa perinteisissä tuotekategorioissa, kuten Chyawanprash tai Lal Dant Manjan, kamppailee siirtyessään nykyaikaisiin tuotekategorioihin, joita nuoremmat kuluttajat suosivat”, sanoo Samit Sinha, Alchemist Brand Consultingin perustaja ja toimitusjohtaja.

Malhotra tunnustaa tämän ristiriidan, mutta väittää, että tämä johdonmukaisuus on myös sen ydinvahvuus. Joten vaikka brändi tekee kaikkensa pysyäkseen ajan perässä, se haluaa varmistaa, ettei se poikkea suunnasta. Esimerkkinä hän mainitsee tapauksen Dabur Red -hammastahnasta, joka on kehittynyt markkinoinnista Ayurvedic-ongelmanratkaisutuotteeksi 12 tunnin tuoreuden takaavaksi tuotteeksi Dabur Red Bae Fresh Gelin käyttöönoton myötä. Yhtiö käyttää kahta lähettilästä tälle tuotemerkille – Amitabh Bachchan kannattaa Dabur Rediä vanhemmille kuluttajille ja Karthik Aaryan edustaa Dabur Red Bae Fresh Geliä resonoidakseen Z-sukupolven ja Millennialsin kanssa.

Tämän lisäksi sähköinen kaupankäynti on myös noussut keskeiseen asemaan, ja sen osuus sen kokonaismyynnistä on noin 10 prosenttia.

  • Hajmola on nyt saatavilla suunraikastajana, anardana golina, imli ladduna ja hing pedana
  • Odomos on saatavilla tuoksuvana lotionina, laastarina ja trendikkäänä roll-onina
  • Dabur Red -hammastahna takaa tuoreuden kuin Dabur Red Bae Fresh Gel
  • Chyawanprashia tarjotaan jaggerypohjaisena, kapseleina ja diabeetikoille

Samankaltaiset artikkelit