SELITYS: Kuinka Generative AI saavuttaa läsnäolonsa NFT-markkinoilla – Digital Transformation News

RunwayML is an AI project that can supply applications for designers and artists

Ei näytä olevan enää salaisuus, että tekoälyllä (AI) on osansa digitaalisten varojen alalla. Nykyaikana kahden eniten puhutun teknologian uskotaan olevan Generatiivinen tekoäly ja NFT:t. Generatiivinen tekoäly synnyttää uutta sisältöä koneoppimistekniikoiden (ML) avulla, kun taas NFT:t ovat todiste omistajuudesta ja muuttavat digitaalisen taiteen maisemaa. Tässä yhteydessä näiden teknologioiden yhdistämisellä katsotaan olevan potentiaalia tarjota jotain ylimääräistä tulevaisuutta varten. ”Luulen, että NFT-kentässä Generatiivinen tekoäly tekee kankaasta mahdollisuuksien leikkikentän! Taiteilijat voivat syöttää tiettyjä parametreja tekoälyjärjestelmiin luodakseen ainutlaatuisia digitaalisia luomuksia ja mukaansatempaavia kokemuksia. Tekoälyn luomilla NFT:illä näyttää olevan kasvupotentiaalia, joka voisi lopulta haastaa perinteisen taidemaailman! Saravanan Jaichandaran, tekoälyllä tehostetun NFT-tietoverkon bitsCrunchin perustaja ja johtava datatieteilijä kertoi FE TransformX:lle.

Uskotaan, että Generatiivisen tekoälyn ja NFT:n välinen integraatio voi kehittää Web 3.0 -pohjaista digitaalista omistajuutta. Generatiiviset tekoälyn aiheuttamat GAN-verkot (Generative Adversarial Networks) voivat auttaa kasvattamaan NFT-suuntautunutta taidetta, ja lohkoketju on tukimekanismi. Tekoälyn ja NFT:n välinen korrelaatio on ymmärrettävästi synnyttänyt tekoälyn NFT-generaattoreita, jotka voivat tarjota etuja sekä NFT-teollisuuteen liittyville taiteilijoille että keräilijöille. Tekoälypohjaisten NFT-markkinapaikkojen osalta taiteilijat voivat saada etuja, kuten uusia kaupallistamislähteitä, taideteosten näyttämistä maailmanlaajuiselle yleisölle ja kykyä innovoida taideteoksilla. Keräilijöille markkinapaikat voivat tarjota investointimahdollisuuksia, petosten välttämistä aitouden avulla, pääsyn ainutlaatuisiin NFT:ihin ja NFT-kokemuksen mukauttamisen käyttäjille.

Ymmärrettyjen tietojen mukaan generatiiviset tekoälypohjaiset NFT:t voivat tarjota etuja, kuten alkuperäisen sisällön kopioimattomuuden, suurten sisältömäärien kehittämisen rajoitetussa ajassa, laajemman tavoittavuuden maailmanlaajuisille käyttäjille, käytön keräilyesineinä blockchain-tuetuissa peleissä ja muussa virtuaalitodellisuudessa. (VR) kokemuksia ja räätälöintiä käyttäjien mieltymysten mukaan. Markkinapohjainen tutkimus on osoittanut tapoja, joilla Generatiivinen tekoäly varmistaa NFT:n käyttöönoton noususuunnassa. Ne ovat erottuvien ja rajoitettujen NFT:iden kehittäminen, uusien ideoiden luominen NFT:iden luomiseen, erityisesti metaversumiin luodut NFT:t, enemmän liiketoimintasuuntautunut NFT. käyttötapauksia mm. ”Uskon, että Generative AI edistää NFT-sektoria. Ensinnäkin sillä voi olla rooli luovassa taiteessa, jossa tekoälyalgoritmit luovat ainutlaatuisia digitaalisia taideteoksia edistäen innovatiivisuutta ja omaperäisyyttä. Lisäksi tekoäly voi tehostaa NFT-tapahtumien varmennus- ja validointiprosesseja ja varmistaa digitaalisen omaisuuden aitouden ja alkuperän. Lisäksi tekoälyyn perustuvat markkinapaikat voivat hyödyntää älykkäitä algoritmeja henkilökohtaisten suositusten antamiseen, mikä parantaa käyttäjäkokemusta ja sitoutumista”, mainitsi NFT-pohjaisen yksityisen yrityksen Posspolen perustaja ja toimitusjohtaja Kiran Rudrappa.

Raporttien mukaan tekoälypohjaiseen NFT-ympäristöön jääviä alustoja ovat RunwayML, Artbreeder, DALL-E, DeepArt ja DeepDream. Esimerkiksi RunwayML on tekoälyprojekti, joka voi tarjota sovelluksia suunnittelijoille ja taiteilijoille, koska se mahdollistaa käyttäjien pääsyn tekoälypohjaisiin animaatioihin ja kuvioihin. Artbreederin avulla asiakkaat voivat hyödyntää tekoälylähtöistä sisältöä NFT:issä syväoppimismenetelmien ja hermoverkkojen kautta. OpenAI on osallistunut tähän myös kehittämällä DALL-E:tä, joka tekee tekstillisistä kuvauksista kuvia, joita voidaan käyttää tekoälypohjaisissa NFT:issä. Mitä tulee DeepArtiin ja DeepDreamiin, ensimmäinen mahdollistaa valokuvien muuntamisen taideteoksiksi tekoälyalgoritmeilla, ja jälkimmäisen on luonut Google, joka käyttää hermoverkkoja psykedeelisten kuvien kehittämiseen.

Lisäksi analyytikot osoittavat, että Generative AI -suuntautuneiden NFT:iden tulevaisuus riippuu muun muassa generatiiviseen tekoälyyn perustuvista edistysaskeleista, toimialojen välisistä sovelluksista, ympäristöstandardeista, standardoinnin lisääntymisestä ja yhteentoimivuudesta. Kaiken kaikkiaan tekoälyn vaikutukset NFT-maisemaan muuttavat tapoja tuottaa tuloja digitaalisesta taiteesta, pitäen mielessä omaperäisyystekijä. ”Tekoälyn tulevaisuus NFT-markkinoilla näyttää olevan riippuvainen tekniikan kehityksestä, sääntelyn kehityksestä ja yhteiskunnallisesta hyväksynnästä. Tekoälyalgoritmien jatkuva innovaatio voi johtaa kehittyneisiin ja realistisiin generatiivisiin malleihin. Tekoälyn käyttöönotto NFT-avaruudessa voisi osaltaan edistää digitaalisten omaisuuserien markkinoiden kasvua ja monipuolistamista”, kryptovaluuttapörssin Unocoinin toinen perustaja ja toimitusjohtaja Sathvik Vishwanath totesi.

Samankaltaiset artikkelit