Celsiuksen entinen toimitusjohtaja Mashinsky joutuu kohtaamaan siviilipetosoikeudenkäynnin New Yorkissa

New York’s lawsuit aims to permanently bar Mashinsky from doing any business relating to the issuance

Entisen Celsius Network Ltd:n toimitusjohtajan Alex Mashinskyn, jonka aikoinaan korkealentoinen kryptolainaaja meni konkurssiin viime vuonna, New Yorkin tuomari määräsi kohtaamaan New Yorkin oikeusministerin nostaman siviilipetosoikeudenkäynnin.

Perjantaina annettu oikeuden määräys hylkäsi Mashinskyn hakemuksen New Yorkin ylimmän lainvalvontaviranomaisen Letitia Jamesin kanteen hylkäämisestä. Hän nosti asian noin kuusi kuukautta ennen kuin entinen toimitusjohtaja joutui liittovaltion rikossyytteisiin. Mashinskya syytetään siviilioikeudessa satojen tuhansien sijoittajien huijaamisesta miljardeja dollareita kryptovaluutoista antamalla toistuvasti vääriä ja harhaanjohtavia lausuntoja lainanantajan turvallisuudesta, minkä entinen toimitusjohtaja kiistää.

New Yorkin piirikunnan korkeimman oikeuden tuomari Margaret Chan sanoi päätöksessään: ”On olemassa riittävästi väitteitä, jotka tukevat uskottavaa johtopäätöstä, että Mashinskyn väitetyt virheellisyydet saivat tai rohkaisivat uusia sijoittajia tallettamaan omaisuutta Celsiuksen” ansaittujen korkojen tileille. Mashinskyn asianajajat eivät heti vastanneet kommenttipyyntöön. Hän on kiistänyt syyllisyytensä rikossyytteisiin.

Jamesin tammikuussa nostettu oikeusjuttu käsitteli viime kuussa Manhattanilla sinetöityä syytettä, jossa syyttäjät väittävät, että Mashinsky järjesti vuodesta 2018 kesäkuuhun 2022 laajan suunnitelman johtaakseen Celsiuksen asiakkaita harhaan yrityksen liiketoiminnan ”ydinnäkökohdista” ja nostaakseen yrityksen arvoa. sen oma tunnus, CEL.

New Yorkin oikeudenkäynnin tarkoituksena on estää Mashinsky pysyvästi harjoittamasta liiketoimintaa, joka liittyy arvopapereiden tai hyödykkeiden liikkeeseenlaskuun, tarjoamiseen tai myyntiin osavaltiossa. Se pyrkii myös estämään häntä toimimasta minkään New Yorkissa liiketoimintaa harjoittavan yrityksen johtajana tai toimihenkilönä.

Pyrkiessään Jamesin kanteen hylkäämiseen Mashinskyn asianajajat väittivät, että hänen väitetyt virheelliset väitteensä, jotka esitettiin enimmäkseen viikoittaisissa ”Kysy Mashinsky Anything” -istunnoissa verkossa, olivat ”sopimatonta pöyhkeilyä” eivätkä aineellisia määräyksen mukaan. Mutta tuomari oli eri mieltä.

Yhdessä esimerkissä oikeusministeri väitti, että Mashinsky väitti, että 2 miljoonaa ihmistä oli ansainnut tuottoa kryptoistaan, vaikka monet Celsius-käyttäjät eivät olleet edes siirtäneet omaisuutta alustalle. Chan kirjoitti, että syytökset kuvaavat ”henkilöä, joka antoi aktiivisesti vääriä tietoja yrityksensä taloudellisesta tilasta pitääkseen sen pinnalla”.

Celsius haki konkurssiin heinäkuussa 2022 keskellä 2 biljoonan dollarin kryptomarkkinoiden romahdusta, joka pyyhkäisi pois joitakin alan suurimmista nimistä ja altistaa sadat tuhannet sijoittajat jyrkälle tappiolle. Lainanantaja, joka oli tehnyt riskillisiä vetoja ennen romahdusta, paljasti tuolloin 1,19 miljardin dollarin alijäämän.

Samankaltaiset artikkelit