Bank of India:n 70 000 miljoonan rupia lainaa luoton laajentamiseen – Pankki- ja rahoitusuutiset

Bank of India, Bank of India news, NCLT, MSME, Micro, Small and Medium Enterprise

Bank of India:n vankka 70 000 miljoonan rupia lainalinjan on määrä tehostaa luottojen kasvua kuluvan tilikauden toisella puoliskolla. Näistä lainaehdotuksista yrityslainat muodostavat 50 000 miljoonaa rupiaa, jotka ovat eri hyväksymisvaiheissa, ja niiden odotetaan maksettavan tulevien kuukausien aikana, sanoi pankin korkea virkamies.

”Meillä on lähes 70 000 miljoonan rupiaa luottoja, joista noin 14 000 miljardia on RAM-putkistoa, joka on vähittäiskauppa, maatalous ja MSME (mikro-, pien- ja keskikokoinen yritys), Rajneesh Karnatak, toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja. , Bank of India kertoi analyytikoille tulospuhelussa.

”Meillä on myös tietty putki kansainvälisessä kirjassa, ja jäljellä on yritysluottoputkisto, joka on noin 50 000 miljoonaa rupiaa”, hän lisäsi.

Tämä putki sisältää sanktioidut lainat, joiden dokumentointi on joko toteutettu tai vielä tekemättä, sekä ehdotukset, joissa pankki on myöntänyt periaatehyväksynnän, ehdotuksineen sanktioiden eri vaiheissa.
Vankan lainaputken odotetaan auttavan julkisen sektorin lainanantajaa saavuttamaan 11-12 %:n luotonannon kasvuvauhti kuluvalla tilikaudella.

”Olemme erittäin vakuuttuneita siitä, että luotonanto kasvaa ja kiireisen kauden alkaessa kolmannelle vuosineljännekselle, luvut näyttävät varmasti paremmalta joulukuussa päättyneellä vuosineljänneksellä luottopuolella”, Karnatak sanoi. ”Olemme varmoja, että saavutamme 11-12 prosentin luotonannon kasvuohjeistuksen”, hän lisäsi.

Pankin kotimaiset ennakot kasvoivat 9,80 % syyskuun 2022 4,12 biljoonasta rupiasta 4,53 biljoonaan rupiaan syyskuussa 2023.

Pankki ennakoi huonoista lainoista voimakasta elpymistä kuluvan tilikauden toisella puoliskolla. Elpymisen vauhdittamiseksi tutkitaan erilaisia ​​vaihtoehtoja, mukaan lukien jännittyneen omaisuuden myynti Asset Reconstruction Companiesille (ARC), selvitysjärjestelmien käynnistäminen ja NCLT:n lähestyminen.

”Yritämme tehdä joitain tapahtumia ARC:iden kautta. Jos meistä on järkevää, missä uhraus on alhainen myynnin vuoksi, myymme ehdottomasti ne omaisuudet ARC:lle, Karnatak sanoi. ”NCLT on toinen vaihtoehto, joka on aina olemassa kaikkialla, missä NCLT:n mukainen ratkaisu tulee”, hän sanoi.

Pankki on ottanut käyttöön neljä ”erittäin aggressiivista” kertamaksujärjestelmää tilille, joka on jo poistettu.
Pankin elpyminen ja parantaminen toisella vuosineljänneksellä oli yhteensä 1 638 miljoonaa rupiaa. Pankki paransi onnistuneesti varojensa laatua toisella vuosineljänneksellä, jolloin brutto NPA (järjestämättömät varat) laski 5,84 prosenttiin edellisen tilikauden vastaavan neljänneksen 8,51 prosentista. Absoluuttisesti mitattuna NPA:n bruttomäärä laski 31 719 rupiaan 30.9.2023, kun se oli 30.9.2022 42 014 rupioita.

Samankaltaiset artikkelit