”Asettaa komitean tarkastelemaan vaatimustenmukaisuuden raukeamista”: FACE CEO

Digital Personal Data Protection Act, financial services sector, data minimization, accountability, cyber risk management, regulators, money laundering, fintech, cyber security

Fintech Association for Consumer Empowerment (FACE) aikoo perustaa kolmijäsenisen täytäntöönpanokomitean tutkimaan rahoitusteknologiayritysten noudattamatta jättämistä 23. vuoden loppuun mennessä, toimitusjohtaja Sugandh Saxena sanoi.

Komitean ehdotus perustuu Intian keskuspankin (RBI) pääjohtajan Shaktikanta Dasin äskettäisiin kommentteihin, joissa hän kehotti fintech-yrityksiä kehittämään alan parhaita käytäntöjä, mukauttamaan yksityisyyttä ja tietosuojaa koskevat normit maan lakien kanssa ja asettamaan standardeja, joita vältetään. harhaanmyyntiä, edistää eettisiä liiketoimintatapoja ja hinnoittelun läpinäkyvyyttä. Pari viikkoa sitten Das on ehdottanut itsesääntelyorganisaation perustamista fintech-yrityksille.

”Olemme jo lähestymässä oikeita ehdokkaita komiteaan. On olemassa toimeksianto, joka on jo osa peruskirjaamme. Uskon, että komitean pitäisi olla paikalla tämän vuoden loppuun mennessä”, hän sanoi ja lisäsi, että komiteassa on ”hyvä yhdistelmä” ihmisiä, jotka eivät ole keskittyneet vain asiakkaiden suojaamiseen, vaan he myös ymmärtävät rahoituspalveluja. alalla.

Tällä hetkellä FACEen kuuluu 47 yritystä, joista 44 on lainanantajia. Yritykset, kuten Fibe, KreditBee ja Paisabazaar, ovat osa toimialaa. Noin 80 % digitaalisen lainausalan kokonaismaksumääristä on FACE-jäsenten tuottamia.

Valiokunta on riippumaton, eikä siinä ole edustusta FACE:n jäsenistä. Se arvioi ja tarkasteli tapauksia, joissa rahoitusteknologiayritykset ovat laiminlyöneet säännösten noudattamisen, ja ryhtyisi sitten tarvittaviin toimiin.

Prosessi sisältää koulutuksen, havaitsemisen ja tarvittaessa jäsenyyden irtisanomisen, jos he eivät vapaaehtoisesti noudata käytännesääntöjä.

Aiemmin tällä viikolla alan elin julkaisi tarkistetut käytännesäännöt digitaalisille lainanantajille. Edellinen versio julkaistiin joulukuussa 2020, ennen kuin Intian keskuspankin (RBI) digitaalisen lainausohjeet julkaistiin.

Saxena sanoi, että viimeisen kolmen vuoden aikana on opittu paljon siitä, mikä alalla on hyvää ja mikä väärin, erityisesti mitä tulee tietosuojanormeihin, kyberturvallisuusriskeihin jne. Ja yritetään rakentaa alan ymmärrystä. Toisin sanoen monet vakiintuneet operaattorit ovat tulleet digitaaliseen lainausalaan viime vuosina, ja siksi tarvitaan paljon tarkempi versio koodista, joka antaa yksityiskohdat yksityiskohtaisemmin.

Toimintaohje on laadittu arvioimalla olemassa olevia asiakastutkimuksia, tarkastelemalla vastaavia ohjeita muissa maissa ja ottamalla palautetta politiikan tutkimusorganisaatioilta, kuten Dvara Researchilta.

Käytännesääntöjen noudattaminen on edellytys FACE:lle pääsylle. Lisäksi toimiala valvoo vaatimustenmukaisuutta myös riippumattoman yrityksen asiakirjojen todentamisen kautta.

Vaikka digitaalisten lainojen määrät ovat nousseet jyrkästi viime aikoina, on myös tullut ilmi tapauksia, joissa lainanottajat ovat häirinneet eräitä lainahakemuksia.

Samankaltaiset artikkelit