ÄLYKÄT SIJOITUKSET: Valaise omaisuutesi tällä Samvatilla; tarkastella salkkua, hajauttaa sijoituksia ja hyödyntää markkinoiden heilahteluja

Diwali 2023,Diwali stock market trends,Nifty,Samvat 2080,Samvat 2079,Indian markets,market outlook,Nifty outlook,Indian market outlook,equity markets,Deep Dive,Investing,market news,investing in diwali,Savat 2080 outlook,Nifty in Samvat 2080,Indian markets in samvat 2080,markets in samvat 2080,trending,Sensex

Samvat 2080:n alkaessa sijoittajien tulee tarkistaa salkkunsa, hajauttaa sijoituksiaan ja hyödyntää markkinoiden heilahteluja pitkän aikavälin positioiden rakentamiseksi. Uuden hinduvuoden alkaminen tarjoaa hyvän tilaisuuden arvioida menneisyyden menneisyyttä ja korjata se.

Nykyinen Samvat 2079 oli alkanut osakemarkkinoiden elpyessä konsolidoinnin jälkeen.

Vaikka markkinat kohtaavat lyhyen aikavälin volatiliteettia, sijoittajien tulisi noudattaa asteittaista lähestymistapaa sijoittaessaan. PersonalCFO.inin toimitusjohtaja Sushil Jain sanoo, että Samvat 2080 on paras aika suunnitella sijoituksesi, koska markkinat ovat rajatuissa rajoissa ja korot ovat myös huipussaan. ”Joten, molemmat omaisuusluokat ovat hyvässä asemassa pitkän aikavälin sijoituksille.”

Kohdista portfoliosi uudelleen

On aina parempi tarkistaa salkku säännöllisesti varmistaaksesi, että sijoituksesi vastaavat tavoitteitasi ja odotuksiasi. Tarkista portfoliosi kuuden kuukauden välein ja jaa uudelleen kerran vuodessa. Tutustu irtautumiskuormaan, verotukseen ja markkinaolosuhteisiin ennen kuin teet muutoksia.

Harshad Chetanwala, yksi MyWealthGrowth.comin perustajista, sanoo, että jos on sijoituksia, jotka ovat huonommin tuottavia, on parempi sijoittaa uudelleen muualle. ”Jos et ole aloittanut tarkistusprosessia, voit varmasti aloittaa tämän Diwalin ja tehdä sen vähintään kuuden kuukauden välein tai joka vuosi”, hän sanoi.

Omaisuuden allokointistrategia

Omaisuuden allokoinnin on perustuttava seuraavan Diwalin taloudellisiin tavoitteisiisi. Ja jos sinulla on kertynyt osakkeita, voit hitaasti siirtää kertyneen summan osakkeista velkaan välttääksesi vaikutukset, jos markkinat muuttuvat epävakaiksi lähitulevaisuudessa. Sijoittamalla pysyminen ja lisääminen pienten korjausten varalta voisi auttaa pitkällä aikavälillä.

Maailmanlaajuisen epävarmuuden vuoksi sijoittajien tulisi pelata alhaalta ylöspäin ja tehdä strategisia pitkän aikavälin peruspanoksia varmistaakseen salkun alhaisemman volatiliteetin. Aggressiiviset sijoittajat voivat sijoittaa noin 70 % osakkeisiin, 20 % velkaan ja 10 % likvideihin. Vastaavasti konservatiiviset sijoittajat voivat sijoittaa 60-70 % velkaan, 20-25 % osakkeisiin ja 10-15 % likvideihin rahastoihin. Maltilliset sijoittajat voivat sijoittaa jopa 50 % osakkeisiin, 30 % velkaan ja 20 % likvideihin rahastoihin.

Suorituksen johdonmukaisuus tulee ottaa huomioon huippusuorituskyvyn sijaan. Pelkän suorituskyvyn sijaan on otettava huomioon riskikorjattu tuotto.

Mukesh Kochar, kansallinen johtaja, varallisuus, AUM Capital, sanoo, että jos rahastot halutaan tunnistaa yhdessä markkinoiden trendin kanssa, tulee käyttää sellaisia ​​arvoja kuin keskihajonnat, lajittelusuhde, Sharpe ja beta. ”Oikea varojen allokaatio, salkun asianmukainen hajauttaminen ja säännöllinen tasapainottaminen on säilytettävä koko ajan”, hän sanoo.

Kulta kriisisuojana

Vaikka kullan kysyntä kasvaa juhlakauden aikana, yksityishenkilöt ovat investoineet metalliin aina, kun on ollut järkevää korjausta. Itse asiassa, jos joku olisi sijoittanut kultaan Diwalin 2019 aikana, tuotto tämän vuoden Diwaliin asti olisi 60%. Kultaan sijoittaminen pitkällä aikavälillä voi olla hyvä vaihtoehto tässä Diwalissa, koska metalli kukoistaa globaalien epävarmuustekijöiden aikana. Valtion kultaobligaatiot voivat olla yksi parhaista vaihtoehdoista, koska ne tarjoavat 2,5 prosentin vuotuisen koron, eikä niistä makseta pääomatuloveroa, jos ne lunastetaan erääntyessä kahdeksan vuoden kuluttua. Korkotuloa kuitenkin verotetaan henkilön verolaatan mukaan.

Samankaltaiset artikkelit