Digitaalinen lainaus houkuttelee kaukaisia ​​intialaisia ​​kaupunkeja, kun MF-yksiköt ja osakkeet saavat vetoa vakuudeksi

Digital lending beckons distant Indian towns as MF units and shares gain traction as a collateral

Taloudellinen osallisuus on ollut yksi tärkeimmistä tavoitteista, jonka Intian hallitus haluaa saavuttaa eri aloitteillaan. Tehokkaan kysyntäluoton saanti on yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka auttavat tämän tavoitteen saavuttamisessa.

Edullisten Internet-palvelujen, digitaalisten vakuutusyhtiöiden, sijoitusrahastojen ja osakkeiden digitaalisen panttauksen, vankan maksu- ja selvitysinfrastruktuurin tukeman lisääntyneen digitalisoinnin myötä vakuudellisten lainojen viimeisen mailin tavoittavuuden haaste näyttää ratkeavan. Digitaaliset lainajärjestelyt sijoitusrahastoja ja osakkeita vastaan ​​ovat tehokkaasti kuroneet umpeen kuilun ja laajentaneet taloudellisesti vakuudellisia luottoja jopa Intian pienimpien kaupunkien ihmisten ulottuville.

Datamme esittelevät merkittävää digitaalista kattavuutta, mistä on osoituksena lainatilien luominen syrjäisistä kaupungeista, kuten Pasighat ja Bhalukpong Arunachal Pradeshissa, Udhampur Jammussa ja Kashmirissa, Kanyakumari Etelä-Intiassa ja Port Blair Andamaanien saarilla. Huomattavaa on, että tämä saavutus toteutettiin kahden hengen myyntitiimin avulla ja ilman fyysisiä sivukonttoreita.

Tuotteen lanseerauksesta heinäkuusta 2022 lähtien meillä on ollut yli 8 000 lainatiliä sijoitusrahastoja vastaan ​​ja osakkeita noin 500 kaupungista ja kaupungeista, joilla on pantteja rahasto-osuuksia ja osakkeita yli 1 000 ₹ plus croreen arvosta.

Tiesimme aina, että sijoitusrahastosijoitusten (T30) 30 parasta kaupunkia olisivat avainalueita, joilta suurin osa tileistä syntyisi. Tietojen mukaan lähes 40 % tileistä on kuitenkin yli 30 suurimmasta kaupungista (B30). Yli 65 % näistä tileistä on suoria eli ilman jakelukumppania.

Sijoitusrahastoihin ja osakkeisiin sijoittamisesta on yhtäkkiä tullut tehokas vakuus lainanottajille, jotka voivat saada lainaa alhaisemmalla korolla, koska se pystyy paitsi panemaan rahasto-osuuksia ja -osuuksia, myös purkaa lainan takaisinmaksuun liittyviä panttia saumattomasti ja ilman suurta puhetta. henkilökohtaiselle lainalle, joka muuten joutui käyttämään paljon aikaa ja rahaa dokumentointiin, konttorikäynteihin, käsittelyaikaan jne.

Esimerkiksi fyysisen omaisuuden tai fyysisen kullan panttaus vakuudeksi lisää olennaisesti transaktiokustannuksia ja vaivaa sekä panttauksen että panttauksen purkamisen yhteydessä, toisin kuin rahasto-osuudet ja osakkeet, jotka voidaan pantata digitaalisesti lainanottajien kätevästä paikasta.

Pitkäaikaisten sijoitusrahastosijoittajien määrän kasvun ja kuukausittaisen SIP-kirjanpidon nousun sekä nousevien demat-tilien ja markkina-arvon kasvun myötä suuntauksena on, että olemassa olevia sijoituksia hyödynnetään positiivisesti välittömään likviditeettiin myymättä niitä.

Nopeus, mukavuus, läpinäkyvyys ja houkuttelevat korot ajavat lyhytaikaista luottoa hakevat vähittäislainaa hakemaan digitaalista lainaa sijoitusrahastoja ja osakkeita vastaan ​​uuden aikakauden vakuudeksi.

Samankaltaiset artikkelit