7th Pay Commission: DA-korotus julkistettiin maaliskuun alussa, mutta miksi jotkut työntekijät ja eläkeläiset odottavat tarkistettua palkkaa ja maksurästiä?

Get up to 9.4% FD rate: Best fixed deposit returns! Check out these corporate FDs offer

Keskus ilmoittaa joka vuosi kahdesti arvostuskorvauksen (DA) korotuksen: yleensä maaliskuussa ja uudelleen syys- tai lokakuussa. Kuitenkin yli miljoonalle valtion työntekijöille ja eläkeläisille myönnetään joka vuosi tammi- ja heinäkuussa voimassa oleva korotus maksurästien kanssa.

Kuten aikaisempina vuosina, myös tänä vuonna DA-vaellus julkistettiin maaliskuussa. Hallitus ilmoitti neljän prosentin korotuksesta työntekijöiden ja eläkkeensaajien palkitsemispäivärahaan ja -alennukseen. Tämän korotuksen myötä DA on 50 prosenttia peruspalkasta, kun se aiemmin oli 46 prosenttia.

Osa hallituksen henkilöstöstä odottaa huhtikuun palkanmuutosta huolimatta DA:n noususta maaliskuussa

Koska ilmoitus annettiin aiemmin tämän vuoden maaliskuussa, työntekijät ja eläkeläiset odottivat maaliskuun palkansa nousua DA-korotuksen vuoksi. Kaikki työntekijät ja eläkeläiset eivät kuitenkaan saaneet tarkistettua palkkaa maaliskuussa; osa heistä sai saman palkan kuin edellisessä kuussa.

Kuten tänäkin vuonna tiedotettiin maaliskuun alussa, työntekijät ja eläkeläiset odottivat maaliskuun palkkaansa nostettuna DA-korotuksella. Mutta kaikki työntekijät ja eläkeläiset eivät ole saaneet maaliskuun palkkaa tarkistuksen myötä ja osa heistä näki saman palkan tililleen. Nyt ne, jotka eivät ole saaneet DA-korotusta ja maksurästejä, odottavat huhtikuun palkkaansa, odottaen korotusta.

Santosh Sahu, eläkkeellä oleva asevoimien henkilöstö, vastasi DA-vaellusta koskevaan kyselyyn ja ilmoitti FE Digitalille odottavansa korotettua eläkettä maaliskuussa, mukaan lukien maksurästit. Pettymykseksi hän ei kuitenkaan saanut korotettua eläkettä. Hän kuitenkin toivoo, että hän saisi huhtikuulta tarkistetun eläkkeen 3 kuukauden rästien kanssa.

Kuten Sahu, monet muut FE Digitalin lähestyneet eläkeläiset sanoivat odottavansa edelleen DA-korotuksen rästiä ja kuukausieläkkeen korotusta.

Maksurästejä lykätty maaliskuun palkanmaksuun

Hallitus ilmoitti DA:n korotuksesta selväksi, että rästiä ei makseta ennen maaliskuun palkanmaksua.

Hallituksen julkaiseman Office Memorandum (OM) mukaan ”Jäsenettä ei saa maksaa ennen palkanmaksupäivää maaliskuussa 2024”.

DA-laskenta

DA lasketaan viimeisimmän teollisuustyöntekijöiden kuluttajahintaindeksin (CPI-IW) perusteella, jonka työministeriön alainen Labour Bureau julkaisee kuukausittain.

Otetaan esimerkki – oletetaan, että valtionhallinnon työntekijä saa peruspalkkaa 50 000 rupiaa kuukaudessa. Kun DA-prosentti oli 46 prosenttia peruspalkasta, hän sai 23 000 rupiaa aarrekorvauksena. Nyt kun DA on tarkistettu 50 prosenttiin peruspalkasta, hänen DA on 25 000 rupiaa. Joten palkkaa korotetaan 2 000 Rs (25 000 – 23 000 Rs).

Valtiovarainministeriön menoosasto laatii ehdotuksen DA:n korottamiseksi sen tulovaikutuksineen ja esittää ehdotuksen liiton hallitukselle hyväksyttäväksi.

Milloin on seuraava valtionhallinnon työntekijöiden DA-korotus?

Aiempien tapausten perusteella ammattiliittojen hallituksen odotetaan ilmoittavan seuraavasta DA-vaelluksesta Diwalin ympärillä tänä vuonna lokakuussa.

Samankaltaiset artikkelit