Verosäästö: 5 parasta sijoitusvaihtoehtoa, joilla voit säästää veroja vuonna 2024

Tax Saving: Top 5 investment options to save maximum tax in 2024

Verosuunnittelu on tärkeä osa ansaitsevan henkilön talouskuria. Yleensä palkansaajat miettivät strategioita ja sijoitusvälineitä ansioidensa verojen säästämiseksi kaksi kertaa vuodessa – tilikauden viimeisen neljänneksen aikana ja tilikauden alussa. Uuden tilikauden alkaessa työnantajat pyytävät henkilöstöään antamaan investointiilmoituksen, jota varten työntekijöiden tulee esittää todistus investoinneista tilikauden viimeisen neljänneksen aikana.

Veroasiantuntijat ovat sitä mieltä, että verosuunnittelu ei saa olla sattumanvaraista toimintaa, eikä sitä pidä jättää vuoden alkuun tai loppuun. Viime hetken verosuunnittelu voi johtaa vääriin sijoituspäätöksiin. Hyvin harkittu sijoitussuunnitelma verosäästöä ajatellen säästää kovalla työllä ansaitsemasi rahasi, mutta myös auttaa sinua noudattamaan tuloverolakien mukaisia ​​verovelvoitteita.

Jos etsit veroa säästäviä sijoituksia, markkinoilla on useita vaihtoehtoja. Veronsäästövälineet, kuten NPS, PPF, ULIP, ELSS ja Sukanya Samriddhi Yojana, ovat melko suosittuja veronmaksajien keskuudessa.

NPS on erittäin suosittu sijoitusvaihtoehtona, koska tuotto on paljon korkeampi verrattuna muihin sijoitusjärjestelmiin. Se tarjoaa tilaajille myös erilaisia ​​sijoitusvaihtoehtoja ja valikoiman eläkerahastoja. NPS tarjoaa lisäveroetuja antamalla veronmaksajille mahdollisuuden säästää veroa tuloverolakien kolmen eri osan mukaisesti. Maksusta voidaan vähentää enintään 1,5 lakh Rs 80CCD(1) §:n mukaisesti. Ylimääräinen vähennys on enintään 50 000 Rs § 80CCD(1B). Lopuksi työntekijät saavat ylimääräisiä veroetuja työnantajansa kautta ohjatuista sijoituksista 80CCD(2) §:n mukaisesti.

PPF on säästö-cum-tax-säästösijoitustyökalu, jonka avulla voit rakentaa eläkekorpuksen samalla kun säästät vuosittaisissa veroissa. Tällä hetkellä PPF tarjoaa 7,1 prosentin vuotuisen koron. Yksi suosituimmista pitkän aikavälin veroa säästävistä sijoituksista, se tarjoaa 80C pykälän mukaisia ​​verovähennysetuja enintään 1,5 lakh Rs vuodessa. PPF-tilaajalla on mahdollisuus maksaa summa kertakorvauksena tai useassa erässä tilikauden aikana. Se on järjestelmä, jossa yhdistyvät kolme komponenttia – verosäästöt, palautukset ja turvallisuus.

ULIP on vakuutussuunnitelma, joka sisältää kaksinkertaisen edun: rahojesi kasvun pitkän aikavälin tavoitteiden saavuttamiseksi ja henkiturvan, joka antaa perheellesi taloudellisen suojan, jos jotain valitettavaa tapahtuu. Koska NPS:n tapaan ei ole lukkovarausta eläkkeelle jäämiseen asti, ULIP:tä pidetään joustavampana ja se mahdollistaa myös säännölliset nostot. Haittapuolena on, että vakuutuksenottaja on jumissa vakuutusyhtiössä loppukaudeksi, mutta NPS:ssä sijoittaja voi vaihtaa eläkerahastonhoitajaa. Tuloverolakien pykälän 80C mukaan ULIP-maksuista voidaan hakea enintään 1,5 lakhin verovähennystä.

Osakesidonnainen säästöjärjestelmä

ELSS on eräänlainen sijoitusrahasto, joka tunnetaan myös veroa säästävänä sijoitusrahastona ja jonka avulla veronmaksaja voi vaatia jopa 1,5 lakhin rupian vähennystä vuosittain tuloverolain 80C pykälän 1961 mukaisesti. ELSS:ssä on 3 vuoden lukko. -jaksolla, joka tarjoaa mahdollisuuden ansaita korkeampaa tuottoa ja säästää veroissa. Se antaa myös sijoittajalle joustavuuden sijoittaa joko kertakorvauksena tai SIP-tilan kautta. ELSS perii pitkäaikaisista myyntivoittoveroista 10 prosenttia osuuksien lunastuksen yhteydessä, mutta jos kokonaisvoitto on Rs 1 lakh rajan sisällä, se saa vapautuksen verosta.

Sukanya Samriddhi Yojana

Sukanya Samriddhi Yojana (SSY) on tarjonnut korkeampaa korkoa muihin säästösuunnitelmiin verrattuna useiden vuosien ajan. Tällä hetkellä 8,2 prosentin vuosikorkoa tarjoava SYY lanseerattiin antamaan taloudellista turvaa tyttölapselle. Aivan kuten PPF, ansaitut korot ovat verovapaita, ja sijoitukselle on vuosittain 1,5 lakh Rs. SSY-tilin maksuaika on 15 vuotta ja tili erääntyy 21 vuodessa (minimi). SSY:lle maksetuista palkkioista voidaan tehdä vuosittain enintään 1,5 lakhin verovähennys.

Samankaltaiset artikkelit