6 asiaa, jotka sinun tulee tietää ennen lainan ottamista kiinteää talletusta vastaan

Senior citizen fixed deposits offering up to 9.1% interest rates

Lainaamiseen on monia vaihtoehtoja, mikäli luottotietosi ovat hyvät ja tulot pysyvät vakaana, mikä oikeuttaa maksamaan lainaamasi rahat takaisin ajallaan korkoineen. Taloushistoriasi antaa lainanantajille luottamusta lainata sinulle epäröimättä. Joskus sijoituksesi tulee avuksesi, kun sinusta tuntuu, ettei sinulla ole muita vakuuksia annettavana.

Usein ihmiset ovat hämmentyneitä, mistä lainata, koska hätätilanteet tulevat yllättäen ja voivat usein lamauttaa talouden. Varojen saanti hätätilanteissa on kuitenkin helpottunut nykyään paljon, sillä monet vähittäisluottotuotteet ovat helposti saatavilla.

Tarkastellaanpa yhtä tällaista tuotetta – lainaa kiinteää talletusta vastaan ​​(FD).

Laina kiinteitä talletuksia vastaan, joka tunnetaan myös nimellä Laina FD:ltä, on eräänlainen vakuudellinen laina, jossa FD:n haltija voi saada lainaa kiinteitä talletuksiaan vastaan. Tämän tyyppinen laina on helposti saatavilla useimmissa pankeissa tai rahoituslaitoksissa, jotka tarjoavat FD-sopimuksia, ja siitä on tullut melko suosittu luottomuoto nykyään. ”MoneyMood”, BankBazaarin julkaisema vuosiraportti luottotrendeistä, heijastaa tätä suuntausta ja toteaa, että FD-lainat ovat kasvaneet 16,47 prosenttia vuoden 2022 97,5 miljoonasta rupiasta 113,9 miljoonaan rupiaan vuonna 2023.

Käydään läpi joitakin FD-lainan perusominaisuuksia, jotta voit ymmärtää tuotetta paremmin ja arvioida, sopiiko se tarpeisiisi.

Korot vaikuttavat voimakkaasti lainanottokykyysi. FD-lainoista lainanantajat veloittavat yleensä koron, joka on 0,75–2 prosenttia korkeampi kuin vallitseva FD-korko. Tämä johtuu siitä, että FD toimii vakuutena, mikä alentaa lainanantajan riskiä ja antaa heille mahdollisuuden tarjota alhaisempaa korkoa. Monissa tapauksissa tämä korko voi olla alhaisempi kuin mitä tarjotaan vakuudettomille lainoille, kuten henkilökohtaisille lainoille, jotka yleensä veloittavat korkoa alkaen 10 % tai enemmän. Lisäksi, koska korko on kiinteä, lainanottaja säästyy joidenkin vakuudellisten lainojen tyypillisiltä koronvaihteluilta.

Tämäntyyppisissä lainoissa tyypillisesti saatavilla oleva lainasumma alkaa 85 %:sta tai enemmän talletussummasta. Tietyillä lainanantajilla voi kuitenkin olla vähimmäistalletusvaatimus tarjotakseen lainaa talletusta vastaan.

Kiinteiden talletusten tapaan FD:tä vastaan ​​myönnetyissä lainoissa on nopea käsittely- ja hyväksymisaika. Tämä johtuu siitä, että FD, jota vastaan ​​laina on otettu, toimii vakuudeksi, jolloin lainanottajan taloudellisen historian laajaa tarkistamista ei tarvita. Tämän seurauksena laina voidaan käsitellä minimaalisella dokumentaatiolla.

Kun kyseessä on laina FD:tä vastaan, lainanottaja säilyttää omistusoikeuden vakuudeksi toimivaan FD:hen. Koska laina on taattu FD:llä, lainanottaja ei tarvitse ylimääräistä takaajaa, mikä tekee lainaprosessista yksinkertaisempaa ja nopeampaa. FD ansaitsee edelleen korkoa lainan voimassaoloaikana ennalta määrätyllä korolla, jolla lainanottaja voi maksaa lainasta erääntyneen koron.

FD-lainojen takaisinmaksuehdot ovat yleensä joustavia ja lainanottaja voi maksaa EMI:nä (Equated Monthly Payments). Takaisinmaksu on kuitenkin suoritettava ennen FD:n erääntymistä. Tämän seurauksena lainan takaisinmaksuaika pysyy kiinteänä, jolloin lainanottaja voi suunnitella talouttaan. Monet lainanantajat eivät myöskään välttämättä peritä tämäntyyppisistä lainoista ennakkomaksuja, jotka yleensä peritään muuntyyppisistä lainoista.

Perusedellytys tämäntyyppisen lainan hakemiselle on FD-tili pankissa tai rahoituslaitoksessa. Asukkaat Intian kansalaiset, perherahastot, Hindu Undivided Families (HUF), klubit, yhdistykset, yhdistykset, yksityiset yritykset, konserniyhtiöt ja kumppanuusyritykset voivat hakea tätä lainaa.

Adhil Shetty, toimitusjohtaja, Bankbazaar.com, sanoo: ”Talletusta vastaan ​​myönnettävien lainojen tarjoamat edut ovat runsaasti, mutta kuten minkä tahansa muun lainan, sinun on noudatettava varovaisuutta hakeessasi. Ensinnäkin arvioi tarpeitasi ja päätä tarvitsemasi lainasumma. Varmista lainasi oikea-aikaiset takaisinmaksut, jotta vältyt haitallisilta vaikutuksilta luottopisteeseesi. Tarkista lopuksi huolellisesti ehdot, erityisesti korko, takaisinmaksuvaihtoehdot ja ennakkomaksulauseke, ennen kuin sitoudut siihen.”

Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua tekemään viisaan päätöksen, kun etsit lainaa kiinteää talletussijoituksiasi vastaan.

Samankaltaiset artikkelit