Vedantan osakkeet hyppäävät yli 4 % odotettaessa liikevoiton 50 % nousua kahdessa vuodessa; Lue lisää – Markkinauutiset

Vedanta shares rise today

Vedantan osakkeen hinta hyppäsi uusiin 52 viikon ennätyksiin 394,75 rupiaan päivä sen jälkeen, kun Anil Agarwal sanoi, että hänen ryhmänsä lippulaivayhtiö Vedanta Resources saavuttaa 7,5 miljardin dollarin vuotuisen liikevoiton seuraavien kahden vuoden aikana.

Käyttökatteen 50 prosentin nousu johtuu konsernin jakautumissuunnitelmasta, joka sisältää Vedantan uudelleenorganisoinnin kuudeksi erilliseksi kokonaisuudeksi niiden toimialojen perusteella.

Hän sanoi lisäksi, että seuraavien kolmen vuoden aikana konserni aikoo myös vähentää kassanälkään olevista Vedants-resursseistaan ​​velkaantumista 3 miljardilla dollarilla. Konsernin velka on 6,4 miljardia dollaria, josta yli 70 % erääntyy 25. tilikaudella.

Yhtiö ehdotti jakautumissuunnitelmaa vuonna 2023. Se jakaa viisi avainliiketoimintaansa, mukaan lukien alumiini-, öljy- ja kaasuteollisuus sekä teräs, erillisiksi pörssiyhtiöiksi.

Viimeisen viiden päivän aikana Vedantan osake on noussut yli 10% ja tuottanut 70% viimeisen kuuden kuukauden aikana. Vedantan osakkeet ovat lisänneet sijoittajien varallisuutta 40 % viimeisen vuoden aikana ja yli 131 % viimeisen viiden vuoden aikana.

Vertailuindeksiin verrattuna Nifty 50 on laskenut 1,8 % viimeisen viiden päivän aikana, mutta on noussut yli 13 % viimeisen kuuden kuukauden aikana. Indeksi on tuottanut yli 26 % viimeisen vuoden aikana ja lähes 90 % viimeisen viiden vuoden aikana.

Samankaltaiset artikkelit