Rupia 2,6 biljoonaa listautumisantaa – IPO-uutisia

IPO news, Ipo, Tata Tech, Tata Sons, latest news, business news, top news,

Se on ollut listautumisannin (IPO) markkinoiden karnevaali, ja sijoittajat ovat kerääntyneet saadakseen osuuden piirakasta viidessä suuressa julkisessa emissiossa, jotka järjestettiin tällä viikolla. Sijoittajat, mukaan lukien ankkurisijoittajat, lukitsivat yhteensä lähes 2,6 biljoonaa rupiaa näihin liikkeeseenlaskuihin, joilla pyrittiin keräämään hieman yli 7 300 miljardia rupiaa, mikä merkitsi 36-kertaisen merkinnän kiihkoa.

Tähän mennessä vuonna on tehty 47 listautumisantia, jotka ovat keränneet yli 40 000 rupioita.

Tata Technologies dominoi otsikoita, kun se päätti julkistaa sen, koska se oli ensimmäinen Tata-konsernin yritys kahteen vuosikymmeneen, joka meni listalle TCS:n jälkeen vuonna 2004.

Kaikkien katseet kohdistuivat sen viimeiseen liikkeeseenlaskupäivään, ja raportit viittaavat siihen, että osakkeella oli 81 prosentin harmaamarkkinapreemio yli 500 rupiaa.

Tata Sonsille tarjottiin Diwalin jälkeisiä ilotulitteita, ja yritys oli kerännyt 69,43-kertaisen tilauksen liikkeellelaskun päätyttyä, mikä teki siitä eniten merkityn tarjouksen yli 2 000 rupian kooltaan ylittäen HDFC Asset Management Companyn 60,44:n tilauksen. x vuonna 2018.

Markkinatoimijat olivat aiemmin sanoneet, että vahva taloudellinen tilanne, Tata-brändi ja sijoittajien uusi vire lupaavat listautumisille hyvää. Pankkiirit ovat sanoneet, että vaikka instituutioilla on investointiylijäämää SIP-rahojen runsaan virtauksen ansiosta, myös HNI:t panostavat voimakkaasti, kun listautumisannit jättävät oven auki listauspäivän voitolle.

”Nyt nähdään enemmän laadukkaita listautumisantoja, jotka lupaavat jonkin verran arvoa, mikä selittää sijoittajien suuren kiinnostuksen. Lisäksi markkinat ovat toipuneet myös Ukrainan sodan jälkijäristyksistä ja muista geopoliittisista ongelmista, jotka olivat pitäneet sijoittajat pitkään koukussa”, sanoi nimeämätön pankkiiri.

Hyväksytyt institutionaaliset ostajat (QIB) näkivät massiivisen 203,41-kertaisen varauksen. HNI-osion tarjoukset olivat 62,11-kertaiset, kun taas vähittäiskaupan kori oli varattu 16,5-kertaisesti. Osakkeenomistajille ja työntekijöille varatun osuuden tarjoukset olivat 29,2x ja 3,7x.

Tata Techin 3 042,51 miljoonan rupian liikkeeseenlasku oli täydellinen tarjous 61 miljoonan oman osakkeen myynnistä sekä promoottorin että myyvien sijoittajien toimesta. Osakkeet listataan todennäköisesti pörssiin 5. joulukuuta.

Muun muassa Gandhar Oil päätti 64-kertaisen tilauksen, jota vauhditti 129-kertainen tarjous QIB-osuudesta, 62,23-kertainen HNI-tilaus ja 29-kertainen vähittäismyyntivaraus. Myös Flair päätti 46,68-kertaisella tilauksella vahvojen QIB- (115,6-kertainen), HNI- (33,37-kertainen) ja vähittäismyyntitarjousten (13-kertainen) ansiosta.

IREDA oli sulkenut 38,8-kertaisella merkinnällä torstaina, kun taas Fedbank onnistui kääntämään nurkan ja sulkeutumaan 2,2-kertaisella tilauksella, vaikka sitä varjostivat vertaistensa kirjaamat rohkaisevat luvut.

Samankaltaiset artikkelit