Uusiutuvan energian kapasiteetin lisäys kiihtyy, saattaa ylittää 8 GW neljännellä vuosineljänneksellä – Sustainability News

Renewable Energy, Central Electricity Regulatory Commission, National Solar Energy Federation of India, top news, latest news, business news,

Intian odotetaan lisäävän uusiutuvan energian kapasiteettia 8-10 GW kuluvan tilikauden viimeisellä neljänneksellä, kun se kolmen ensimmäisen neljänneksen aikana on alle 7 GW.

Tämä auttaisi kaventamaan laajaa kuilua todellisen uusiutuvan uusiutuvan kapasiteetin ja vuosittaisen 20 GW:n tavoitteen välillä.

”Toimitusketjut ovat parantuneet ja moduulien hinnat ovat kaikkien aikojen alhaalla. Tarkastelemme erittäin lisääntynyttä, melko intensiivistä B2B-kauppaa avoimen pääsyn markkinoilla”, sanoi Subrahmanyam Pulipaka, Intian kansallisen aurinkoenergialiiton toimitusjohtaja. Tämän ansiosta maan pitäisi pystyä lisäämään 16-18 GW uusiutuvaa kapasiteettia 24. vuoden loppuun mennessä, hän sanoi.

Pienet projektit, joissa kehittäjä voi asentaa 100-150 MW kuukaudessa, voi hyödyntää moduulihintojen laskua ja saada kapasiteetin asennettua ennen maaliskuussa 2024 hyväksyttyjen mallien ja valmistajien luettelon (ALMM) määräaikaa, Pritesh Vinay, rahoitusjohtaja , JSW Energy oli sanonut.

Lisäksi uusiutuvan sähkön kapasiteetin lisäys kiihtyy todennäköisesti seuraavan verotuksen joulukuussa, kun markkinoille tulee lisää kotimaisia ​​moduuleja PLI (Production Linked Incentive) -järjestelmän toisen erän mukaisesti, joka koskee korkeatehoisia aurinkosähkömoduuleja, jonka hallitus on ottanut käyttöön.

Hallituksen mukaan 7 400 MW:n tuotantokapasiteetin odotetaan käynnistyvän lokakuuhun 2024 mennessä, 16 800 MW:n kapasiteetin huhtikuuhun 2025 mennessä ja 15 400 MW:n kapasiteetin huhtikuuhun 2026 mennessä.

”Tänä päivänä Intiassa ei ole PLI-tilauksia. Ensimmäisen volyymierän pitäisi ilmestyä tämän vuoden joulukuun loppuun mennessä, Pulipaka sanoi. Kotimaisten moduulien tarjonnan markkinoilla odotetaan kasvavan 25. tilikauden viimeisellä neljänneksellä, mikä antaa vauhtia RE-kapasiteetin lisäykseen ensi tilikaudella verrattuna tähän vuoteen.

Lisäksi aurinkoenergian sidosryhmä on pyytänyt hallitusta jatkamaan Inter-State Transmission Systemin (ISTS) poikkeuslupaa kesäkuuhun 2028 asti, jotta maa voisi saavuttaa tavoitteen 500 GW:n uusiutuvan kapasiteetin lisäämisestä vuoteen 2030 mennessä.

CERC (Central Electricity Regulatory Commission) oli sallinut aurinko- ja tuulienergiahankkeiden ISTS-maksuista vapauttamisen jatkamisen 30.6.2025 saakka. Aiemmin sähköministeriö oli luopunut ISTS-maksuista ja -tappioista. kaikissa aurinko- ja tuuliprojekteissa, jotka on otettu käyttöön ennen 30.6.2023.

Samankaltaiset artikkelit