Asiantuntijat näkevät QIP-varainhankinnan uudella huipulla 25. tilikaudella

qip, fund raising, investors, foreign institutional investors, fii, fundraising

Koska vaaleissa on epävarmuutta takanaan, intialaiset yritykset toteuttavat varainkeruusuunnitelmiaan pätevien institutionaalisten sijoitusten (QIP) kautta laajentaakseen laajentumissuunnitelmansa.

Alle kahdessa kuukaudessa intialaiset yritykset ovat saaneet hallituksen hyväksynnän kerätäkseen yli 60 000 miljoonaa rupiaa ensisijaisilla liikkeillä QIP-järjestelyjen kautta.

Viime kuun lopulla kaksi Adani-konsernin yritystä, Adani Enterprises ja Adani Energy Solutions, saivat hallituksen hyväksynnän yhteensä 30 000 rupian oman pääoman keräämiseksi QIP-järjestelyjen kautta. Aiemmin tässä kuussa julkisen sektorin lainanantaja Union Bank of India sai myös hallituksen hyväksynnän 10 000 rupian keräämiseen, mukaan lukien QIP:ien kautta, kun taas JSW Energyn hallitus hyväksyi samanlaisen varainkeruusumman viime kuussa.

Nuvama Investment Bankingin toimitusjohtajan Satyen Shahin mukaan eduskuntavaalien jälkeinen poliittinen vakaus on antanut yrityksille selkeän tiekartan toteuttaa kasvupääomaa vaativat investointisuunnitelmansa. ”Nämä tekijät saavat useampia yrityksiä etsimään osakevarainhankintaa QIP:iden kautta.”

Hän lisäsi myös, että QIP-varainhankinta on muihin menetelmiin verrattuna nopeampi ja vähemmän intensiivinen prosessi, joten se on suosituin reitti kasvupääomaa hakeville yrityksille.

QIP on pörssiyhtiöiden käyttämä työkalu pääoman hankkimiseen laskemalla liikkeeseen osakkeita tai vaihtovelkakirjoja päteville institutionaalisille ostajille, kuten sijoitusrahastoille, perhetoimistoille tai ulkomaisille institutionaalisille sijoittajille.

Prime Database -tietokannan mukaan varainkeruu QIP-järjestelyjen kautta kahdeksankertaistui vuoden 2008 vastaavaan ajanjaksoon verrattuna 71 306 miljardiin rupiaan vuonna 24, kun se oli 9 019 rupioita vuonna 23.

”Olemme jo nähneet, että 35 yritystä keräsi yli 32 000 miljoonaa rupiaa tänä kalenterivuonna QIP:n kautta, kun taas 10 yritystä keräsi 4 000 miljoonaa rupiaa samana ajanjaksona viime vuonna”, sanoi Chirag Negandhi, MD, JM Financial.

Hän lisäsi myös, että kun vaalit eivät ole tiedossa, monet yritykset haluavat kerätä varoja ja hyödyntää ensisijaisia ​​markkinoita vuoden toisella puoliskolla. ”Odotamme rahastonkeräyksen olevan QIP:n kautta kaikkien aikojen suurin tällä tilikaudella”, Negandhi lisäsi.

MojoPMS:n investointijohtaja Sunil Damania sanoi, että kapasiteetin käyttöaste ylittää 75 %, intialaiset yritykset ovat pakotettuja laajentamaan kapasiteettiaan vastatakseen tulevaan kysyntään, ja QIP on yksi nopeimmista tavoista hankkia pääomaa laajentumista varten.

Asiantuntijat sanoivat myös, että yritykset haluavat hyödyntää nousevaa markkinatunnelmaa, joka johtuu kotimaisten institutionaalisten sijoittajien, kuten sijoitusrahastojen, ylimääräisestä likviditeetistä ja ulkomaisten portfoliosijoittajien (FPI) paluusta Intian markkinoille.

”Kun kuukausittainen SIP on 21 000 miljoonaa rupiaa, kotimaiset sijoitusrahastot etsivät mahdollisuutta sijoittaa. FPI:t, jotka olivat nettomyyjiä huhti- ja toukokuussa, ovat myös muuttaneet netto-ostajat, jotka investoivat 2 miljardia dollaria (16 600 miljoonaa rupiaa) viimeisen kahden viikon aikana”, Negandhi sanoi.

Nuvama’s Shah myös syyttää kasvavan määrän hallitusten hyväksyntöjä QIP:ille vuosittaisten yhtiökokousten (AGM) ansioksi, mikä tyypillisesti osuu kesäkuun neljännekseen.

”Yhtiökokouksessa saadut osakkeenomistajien hyväksynnät ovat tyypillisesti voimassa vuoden. Tämä tarkoittaa, että jos yritys saa hyväksynnän yhtiökokouksen aikana, sillä on joustavuutta kerätä varoja milloin tahansa seuraavan kahdentoista kuukauden aikana”, hän lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit