Uusi Modi Govt -järjestelmä tarjoaa asuntolainan korkotukea jopa 9 000 ruplaa: 5 pistettä

home loan

Uusi Modi Govtin asuntolainatukijärjestelmä: Uutistoimisto Reutersin raportin mukaan unionin hallitus aikoo ottaa käyttöön uuden asuntolainatukijärjestelmän pienille asunnon ostajille. Järjestelmästä hyötyy todennäköisesti noin 25 000 000 asuntolainahakijaa kaupunkialueiden pienituloisissa ryhmissä. Tuen määrä riippuu kuitenkin tällaisten asuntojen kysynnästä, viranomaiset kertoivat uutistoimistolle.

Raportin mukaan seuraavat 5 keskeistä asiaa on tiedettävä mainitusta järjestelmästä:

Kokonaiskulut

Järjestelmän menot ovat noin 60 000 miljoonaa rupiaa (noin 7,2 miljardia dollaria seuraavan viiden vuoden aikana.

Milloin järjestelmä otetaan käyttöön?

Raportin mukaan järjestelmä voidaan ottaa käyttöön muutaman seuraavan kuukauden aikana.

Ilmoitettu itsenäisyyspäivän puheessa

Pääministeri Narendra Modi ilmoitti itsenäisyyspäivän 2023 puheen aikana, että hallitus tarjoaa kaupunkien vuokra-asunnoissa asuville edullisempaa asuntolainaa uudella järjestelmällä. Hän oli sanonut, että hänen hallituksensa oli keksimässä uutta järjestelmää, joka hyödyttäisi niitä perheitä, jotka asuvat kaupungeissa, mutta asuvat vuokrataloissa, slummeissa tai kahleissa ja luvattomissa siirtokunnissa. (Lue lisätietoja täältä).

Virallisia tietoja järjestelmästä ei kuitenkaan ole vielä saatavilla.

Odotettu korkotuki

Reutersin mukaan uudessa järjestelmässä voidaan myöntää 3-6,5 prosentin vuotuinen korkotukea jopa 9 000 rupiaa lainasummasta.

Kelpoisuus

Raportin mukaan tämä tuki saattaa olla saatavilla alle 50 000 rupiaan asuntolainoihin, jotka on myönnetty 20 vuoden pituiseksi.

Korkotuki hyvitetään todennäköisesti edunsaajien asuntolainatilille. Suunnitelman kerrotaan olevan lähellä viimeistelyä, ja se vaatii pääministerin johtaman unionin hallituksen hyväksynnän.

Samankaltaiset artikkelit