UPI-tila kuumenee, kun pankit tulevat aggressiivisesti taisteluun – Banking & Finance News

credit on UPI, UPI payment

Johtavat pankit, kuten State Bank of India ja Axis Bank, pyrkivät kasvattamaan Unified Payment Interface (UPI) -markkinaosuuttaan tekemällä mobiilisovellukseensa innovaatioita, joita voivat käyttää sekä asiakkaat että ei-asiakkaat. Aseistettuna kolmannen osapuolen sovellustoimittajan lisenssillä he yrittävät päästä aggressiivisesti tilaan, jota tällä hetkellä hallitsevat PhonePe, Google Pay ja Paytm.

”Haluamme sovelluksemme toimivan vaihtoehtona olemassa oleville UPI-sovelluksille. Koska haluamme palvella pankin uusia asiakkaita tai muita asiakkaita, heidän pitäisi pystyä tekemään asioita, joita he tekevät kolmannen osapuolen sovelluksissa”, sanoo Nitin Chugh, varatoimitusjohtaja ja johtaja (digitaalinen pankkitoiminta ja muutos), State Bank of State Bank. Intia (SBI).

SBI aikoo julkaista uudistetun YONO 2.0 -alustan, joka on sekä asiakkaiden että muiden asiakkaiden käytettävissä. Sovellus toimii markkinapaikkana, jossa käyttäjät voivat käyttää pankkipalveluita ja ostaa tuotteita. Tällä hetkellä pankit tarvitsevat kolmannen osapuolen sovellustoimittajan (TPAP) lisenssin palvellakseen muita kuin asiakkaita.

”Vaikka sinulla ei olisi SBI-tiliä, voit tulla hakemukseen, rekisteröityä ja alkaa suorittaa UPI-maksuja, aivan kuten tekisit PhonePessa tai Google Payssa”, Chugh sanoo.

Tämä pankkien innokkuus tunkeutua Unified Pays Interface (UPI) -maksusegmenttiin johtuu siitä, että UPI-tapahtumat ovat kasvaneet tasaisesti viime vuosina. UPI-transaktiomäärät ylittivät 12 miljardia ja tapahtuman arvo ylitti 18 biljoonan rupiaan joulukuussa, Intian National Payments Corporationin (NPCI) tiedot osoittivat.

SBI:n lisäksi YES Bank, Axis Bank ja ICICI Bank kohdistavat mobiilisovelluksillaan myös muille kuin asiakkaille. Esimerkiksi ICICI Pankin InstaBIZ-sovellus on tarkoitettu tarjoamaan mobiilipankkipalveluita kaikkien pankkien asiakkaille. Täällä pankit hyödyntävät tilikokoojaverkostoa tarjotakseen räätälöityjä tuotteita ja palveluita laajalle käyttäjäjoukolle.

”Olemme äskettäin julkaisseet upouuden Yes Pay Next -sovelluksen. Käyttäjät voivat suorittaa minkä tahansa maksun sovelluksen avulla. Se on erittäin käyttäjäystävällinen ja kätevä. Tämä sovellus voidaan yhdistää mihin tahansa pankkitiliin, ei vain Yes Bankiin”, sanoo YES Bankin toimitusjohtaja Prashant Kumar.

Intian keskuspankki (RBI) korosti viimeisimmässä raportissaan Intian pankkitoiminnan suuntauksista ja edistymisestä, että digitaaliset maksutavat korvaavat yhä enemmän tavanomaisia ​​paperipohjaisia ​​maksuvälineitä, kuten sekkejä ja pankkisekkejä. Useista saatavilla olevista vaihtoehdoista UPI:llä on enemmistöosuus transaktioiden määrästä. Arvoltaan suurin osuus oli reaaliaikainen bruttoselvitys, joka mahdollistaa arvokkaiden tapahtumien suorittamisen reaaliajassa.

Tällä hetkellä PhonePe on suurin toimija UPI-transaktiosegmentissä 47 prosentin volyymimarkkinaosuudellaan. PhonePen, Google Payn ja Paytmin markkinaosuus oli yhteensä noin 95 % helmikuussa.

Paytm-sovelluksen volyymimarkkinaosuus on kuitenkin laskenut tasaisesti viimeisen yhdeksän kuukauden aikana, mikä on tarjonnut mahdollisuuden muille yrityksille. Lisäksi NPCI on valtuuttanut maksusovelluksille enintään 30 %:n markkinaosuuden maksumäärissä mitattuna, mikä edellyttää markkinaosuuden tasaisempaa jakautumista.

”Nyt on käymässä selväksi, että jos voit olla asiakkaan maksusovellus, sitä voidaan käyttää muiden tuotteiden, kuten lainojen ja vakuutusten, ristiinmyynnissä”, sanoi Ranadurjay Talukdar, EY Intian kumppani- ja maksusektorin johtaja.

”UPI-tietojen arvo on ensisijainen ajuri tämän trendin takana, kun pankit yrittävät myös luoda erittäin intuitiivisen sovelluskokemuksen, joka voi mahdollisesti ottaa TPAP:t vastaan ​​markkinoilla.” hän lisäsi.

Viime aikoina monet tahot, kuten CRED, Amazon Pay ja Mobikwik, ovat yrittäneet tunkeutua kolmen parhaan joukkoon UPI-tapahtumien osalta. Mutta ne eivät ole tähän mennessä onnistuneet. Pankeista korkeimmalle sijoittuu ICICI Bank -sovellus, joka on tällä hetkellä viidennellä sijalla. Siitä huolimatta kolmen suurimman mobiilisovelluksen pitkittynyt dominointi viittaa siihen, että UPI-maksutilassa on paljon ”asiakkaiden tahmeutta”, asiantuntijat sanovat.

”Ei ole mitään syytä, miksi yhtäkkiä, jos pankki tekee sovellusta, pitäisi olla vetoa. Pankkien on panostettava voimakkaasti markkinointiin, kuten PhonePe, Google Pay ja Paytm tekivät alkuaikoina”, Talukdar sanoo.

Pankit voivat kuitenkin tarjota maksusovelluksissaan omia tuotteitaan ja palveluitaan, mikä voi toimia niiden eduksi. Toisaalta kolmannen osapuolen sovellukset, kuten PhonePe, Google Pay ja Paytm, voivat jaella vain kumppanipankin tai rahoituspalveluyrityksen rahoitustuotteita.

Viime vuosina useat pankit ovat käyttäneet paljon teknologiainfrastruktuuriin pyrkiessään hallitsemaan transaktiovolyymeja. Samanaikaisesti nämä yhteisöt hyödyntävät myös digitaalista reittiä halpojen käyttötilin säästötilitalletusten (CASA) keräämiseen. Asiantuntijat sanovat koosta riippumatta, että pankit, joilla on selkeä teknologiasuunnitelma, pitävät eturintamassa.

”Jos tarjoamme asiakkaillemme ainutlaatuisia kokemuksia, he käyttävät sovellustamme. Jos tarjoamme ala-arvoisia kokemuksia, ne pysähtyvät. Tämä on hyvin selvää”, sanoo Sameer Shetty, digitaalisen liiketoiminnan ja transformaation johtaja. Axis Pankki.

”Kenelläkään ei ole syntymäoikeutta asiakkaisiin. Meidän on oltava töissä ja meidän on toimittava. Jos toimitamme, meillä ei ole mitään syytä olla saavuttamatta haluamiamme tuloksia”, hän lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit