Tuleva vuosi: Alhaiset korot voivat nostaa kohtuuhintaisia ​​asuntoja vuonna 2024

affordable housing, housing in 2024, macroeconomic environment, decisive political outcomes, stable fuel and commodity prices, consumer inflation, top news, latest news, business news,

Pankkiirit sanovat, että alhaisemmat korot ohjaavat todennäköisesti kohtuuhintaisen asuntorahoituksen kasvua vuonna 2024. Intian valtionpankin puheenjohtaja Dinesh Khara sanoi viime viikolla, että lainakorot saattavat laskea ensi vuoden puolivälistä alkaen.

”Vuoden 2024 näkymät näyttävät valoisilta koronlaskutoiveiden – luultavasti tapahtuvan vuoden puolivälissä – ja vahvan BKT:n kasvuennusteen taustalla. Edullinen asuntorahoituksen kasvu tulee tason 2/3 kaupungeista ja maaseutumarkkinoista”, sanoo Ravi Subramanian, Shriram Housing Financen toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja.

Edullisen asunnon ostajat eivät ole toipuneet pandemian aikaisista tulohäiriöistä ja sitä seuranneesta korkojen ja hintojen noususta, asiantuntijat sanovat. Tämän seurauksena kohtuuhintaisissa asuntolainoissa on ollut merkkejä varhaisen vaiheen maksuhäiriöistä.

”Alkuvaiheen rikollisuus kohtuuhintaisissa asunnoissa voi olla ennustettavissa ainutlaatuista liiketoimintamallia silmällä pitäen. Koska tämä toimiala lupaa tervettä kasvua ja tuloja, se säilyisi asuntorahoitusyhtiöiden painopistealueena”, sanoo Sarosh Amaria, Tata Capital Housing Financen toimitusjohtaja.

Asiantuntijat sanoivat, että 100 bps:n koron nousu johtaa siihen, että lainanottajien asuntolainan kuukausierä (EMI) nousee yleensä 6,1-6,4 prosenttia. Edullisen asunnon lainanottajan EMI nousee noin 5,3 %. Keskimäärin EMI:t ovat nousseet 14,4 % RBI:n koronnostojen jälkeen.

Knight Frank Intian tiedote osoittaa, että vaikka EMI-tulojen suhde 1. ja 2. tason kaupungeissa parani vuonna 2023, se on edelleen alle COVID-19:ää edeltävän tason. Se sanoi myös, että kotitaloudet näissä kaupungeissa tarvitsevat keskimäärin 21–51 prosenttia tuloistaan ​​asuntolainan EMI:n rahoittamiseen.

Viime vuosina kohtuuhintaisten asuntojen tarjonta ja uudet lanseeraukset ovat hidastuneet korkeiden maa- ja materiaalikustannusten vuoksi. Myös keskituloisten segmenttien vahva kysyntä pelottaa rakentajia etsimään edullisia asuntokohteita erityisesti metroissa.

Knight Frank Intian tiedot osoittivat, että kohtuuhintaiset kodit, joiden hinta on alle 50 lakh, muodostavat 31 prosenttia kokonaismyynnistä syyskuussa 2023, mikä on vähemmän kuin 39 prosenttia vuosi sitten. Vastaavasti segmentin osuus uusista lanseerauksista oli syyskuussa 24 %, mikä on vähemmän kuin vuosi sitten 33 %.

Amaria uskoo tulevina vuosina parantuneiden toimintaedellytysten ja talouskasvun sekä vahvan luotonannon kasvun tukevan omaisuuden laatua ja kannattavuutta.

Vuonna 2023 monet lainanantajat vahvistivat keskittymistään kohtuuhintaisten asuntojen segmenttiin tavoitteenaan hyödyntää segmentin vahvoja näkymiä. Esimerkiksi PNB Housing Finance kasvatti edullisen segmentin konttorinsa 200:aan syyskuun 30. päivänä vuoden takaisesta 151:stä.

Axis Bank ja Shriram Housing Finance ilmoittivat erikseen strategisesta kumppanuudesta yhteislainausmallin puitteissa Yubi-alustan kautta.

”Vuoden 2024 toinen puolisko vihjaa mahdolliseen korkosyklin kääntymiseen, mikä yhdistettynä tekijöihin, kuten käytettävissä olevien tulojen nousuun, asunnonomistuksen nousuun, varmistaa asuntoteollisuudelle kestävän kasvuvauhdin”, johtaja Sandeep Menon Vastuu Housing Financen johtaja ja toimitusjohtaja sanoi ja lisäsi, että asuntorahoitusyhtiöt ja muut rahoitusyhtiöt ovat valmiina avaamaan uusia mahdollisuuksia kestävään kasvuun vuonna 2024.

Samoin SMFG Grihashakti toteaa, että kohtuuhintaisen asuntorahoituksen pitkän aikavälin kasvunäkymät ovat edelleen suotuisat, kun otetaan huomioon laajat alipalvellut markkinat, suotuisa demografinen profiili, asuntopula ja hallituksen ”Asunto kaikille” -missiosta saama vauhti. Lisäksi teknologian kehitys ja omaisuuden vahva laatu auttavat johtamaan 18-20 %:n kasvuun kohtuuhintaisten asuntojen rahoitussegmentissä kuluvalla tilikaudella.

Toisaalta makrotaloudellinen ympäristö, ratkaisevat poliittiset tulokset, vakaat polttoaineiden ja hyödykkeiden hinnat, kuluttajainflaatio ja geopoliittiset riskit ovat keskeisiä seurattavia asioita.

”Näistä riskeistä huolimatta asuntosektorilla vallitsee optimismi, koska hallitus keskittyy strategisesti turvattujen omaisuuserien kasvuun, mikä käy ilmi äskettäisestä RBI:n kiertokirjeestä ja hallituksen sitoumuksesta kaksinkertaistaa tämän sektorin kasvu”, Manish Jaiswal, toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja. Grihum Housing Financen virkailija.

Samankaltaiset artikkelit