Tata Technologies -debyytti nosti Tata Groupin markkina-arvon 26,20 000 000 ₹ – Market News

Tata

Tata Technologiesin puskuridebyytti Dalal Streetillä johti ryhmittymän yleisen markkina-arvon nousuun ja saavutti torstaina uuden ennätyksen, 26,20 lakh crorea. Tata Motorsin suunnitteluyksikkö todisti ällistyttävän 180 %:n rallin debyyttinsä aikana, mikä oli yksi merkittävimmistä saavutuksista sen kokoisessa julkisessa tarjouksessa.

Rallis Indiaa lukuun ottamatta kaikki Tata-konsernin yritykset ovat tehneet positiivisia tuottoja vuonna 2023. Erityisesti Benares Hotels, Automotive Stampings & Assemblies ja Trent ovat yli kaksinkertaistaneet osakearvonsa tammikuun jälkeen, kun taas Tata Motors ja Tata Investment Corporation kirjasivat vaikuttavan nousun. 81 % ja 94 %. Tata Motors pitää hallussaan myös Nifty 50:n vuoden suurimman voittajan titteliä.

Näistä onnistumisista huolimatta Tata-konsernin yhdistetty markkina-arvo Yhdysvaltain dollareissa laskettuna on edelleen 24 miljardia dollaria pienempi kuin aiempi huippunsa, 338 miljardia dollaria tammikuussa 2022, johtuen rupian 11 prosentin heikentymisestä dollariin nähden siitä lähtien.

Tata Technologies, jonka markkina-arvo ylittää 53 000 miljoonaa rupiaa, on nyt yhdeksänneksi arvostetuin Tata-konsernin yritys. Huomionarvoista on, että äskettäin pörssiyhtiön osuus konsernin koko markkina-arvosta on yli 2 %, ylittäen Tata Elxsin, Tata Communicationsin, Voltaksen ja Tata Chemicalsin osuudet.

Muutoksena aikaisemmista trendeistä useimmat konserniyhtiöt ovat osallistuneet aktiivisesti meneillään olevaan markkinaralliin. TCS, konsernin suurin yritys, joka edusti aikoinaan lähes 75 % konsernin kokonaismarkkina-arvosta vuonna 2020, on nyt alle 50 % kokonaismarkkinoista.

Markkina-arvon lisäyksen päätekijöitä ovat Tata Motors, Titan ja Trent. Pelkästään Tata Motorsin markkina-arvo on kasvanut huikeasti 1,2 000 000 ₹ vuonna 2023, kun taas Titanin ja Trentin markkina-arvo on kasvanut 75 000 ₹ ja Trent 50 000 ₹.

Samankaltaiset artikkelit