Tata Chemicalin osakkeet putoavat yli 4 %, kun yhtiö raportoi Q4:n tappion 841 cr- Mikä osakkeen strategia nyt pitäisi olla – Markkinauutiset

Tata Chemical share price slide over 4%

Tata Chemicalsin osakkeen hinta laski yli 4 % tiistaina sen jälkeen, kun yhtiö ilmoitti 841 miljoonan rupian nettotappiosta vuoden 24 viimeisellä neljänneksellä, mikä on ristiriidassa 692 miljoonan rupian nettovoiton kanssa samana ajanjaksona vuodessa. sitten.

Q4FY24:n aikana Tata Chemicals julkisti 963 miljoonan rupian omaisuuserien alaskirjauksen, joka koski sen Yhdistyneen kuningaskunnan toimintoja, erityisesti Lostock Plant, joka luokiteltiin poikkeukselliseksi tappioksi.

Tata-konsernin liikevaihto laski 21,1 prosenttia maaliskuussa 2024 päättyneellä vuosineljänneksellä, ja se laski 3 475 miljoonaan rupiaan vuoden 2024 4 407 miljoonasta.

Konsernin käyttökate laski 18 % vuosineljänneksestä ja merkittävästi 54 % edellisvuoteen verrattuna, mikä ei yltänyt analyytikoiden ennusteisiin 11 %.

Intian käyttökate laski myös 7 % edelliseen neljännekseen verrattuna ja 26 % edellisvuoteen verrattuna, mikä johtui soodan myyntimäärien pehmeydestä ja realisointipaineista, jotka painoivat suurempia suolan myyntimääriä.

Tata Chemicalsin välitys

Motilal Oswal on Tata Chemicals

Motilal Oswalin tuoreen raportin mukaan Tata Steelillä on lyhyen aikavälin haasteita soodan kysynnän ja tarjonnan dynamiikassa erityisesti Länsi-Euroopan heikon kysynnän vuoksi. Tämä on johtanut siihen, että pääasiassa turkkilaiset toimittajat ovat vieneet soodaa Euroopan ulkopuolelle, mikä on vaikuttanut kielteisesti maailmanlaajuisiin hintoihin.

Näistä haasteista huolimatta raportti ehdottaa tasapainoisia näkymiä keskipitkällä aikavälillä, mikä johtuu uusien sovellusten, kuten aurinkolasien ja litiumioniakkujen, ilmaantumisesta.

Motilal Oswalin raportti osoittaa, että he pitävät pääpiirteissään ennallaan FY25/FY26 EBITDA-arvionsa Tata Steelille. Välitys toistaa osakkeen neutraalin luokituksensa ja määrittää osien summaan (SoTP) perustuvan tavoitehinnan 980 rupiaa.

Samankaltaiset artikkelit