Talouspäätöslauselma 2024: 10 älykästä uudenvuodenlupausta taloutesi parantamiseksi

Financial Resolution 2024: 10 smart New Year resolutions for boosting your finances

Jatkuvasti kehittyvässä vuoden 2024 finanssimaailmassa intialaiset sijoittajat etsivät yhä enemmän strategioita taloudellisen vakautensa ylläpitämiseksi ja parantamiseksi. Tässä on joitain keskeisiä päätöksiä, jotka auttavat intialaisia ​​sijoittajia navigoimaan näillä vesillä tehokkaasti, keskittyen henkilökohtaiseen rahoitukseen.

Aikana, jolloin välitön tyytyväisyys on usein vain napsautuksen päässä, ”Osta nyt, maksa myöhemmin” (BNPL) -järjestelmät voivat olla erityisen houkuttelevia. Ne voivat kuitenkin johtaa myös liukkaaseen velan kertymiseen ja taloudelliseen epävakauteen. Nämä järjestelmät kannustavat usein kuluttamaan varojensa yli, mikä johtaa velkakierteeseen, jota voi olla vaikea katkaista. Keskity sen sijaan säästämiseen suuria ostoksia varten ja vältä lykättyjen maksuvaihtoehtojen houkuttelemista, jotka voivat kerryttää merkittäviä korkoja ja maksuja ajan myötä.

Selkeiden taloudellisten tavoitteiden asettaminen on järkevän taloussuunnittelun kulmakivi. Olipa kyseessä säästäminen lapsen korkeakoulu- tai maailmankoulutukseen, avioliittoon ja rauhallisen eläkkeelle jäämisen suunnitteluun tai hätärahaston rakentamiseen, selkeät tavoitteet antavat suuntaa ja motivaatiota. Näiden tavoitteiden kirjoittaminen ei ainoastaan ​​tee niistä konkreettisempia, vaan myös auttaa seuraamaan edistymistä ja pysymään keskittyneenä. Muista, että tavoitteiden tulee olla SMART: tarkkoja, mitattavia, saavutettavia, osuvia ja aikasidottuja.

Varojesi mukaan eläminen on henkilökohtaisen talouden perusperiaate. Se käsittää tarpeiden ja toiveiden välisen eron ymmärtämisen ja menojen priorisoinnin. Tämä ei tarkoita, että et voisi nauttia elämän nautinnoista, mutta se tarkoittaa tietoisten kulutuspäätösten tekemistä. Kyse on tämän päivän toiveiden ja huomisen tarpeiden tasapainottamisesta ja sen varmistamisesta, että et kuluta enemmän kuin tienaat.

Budjetti on rahoitussuunnitelma, jonka avulla voit hallita tulojasi ja menojasi. Sen avulla voit seurata, mihin rahasi menevät, tunnistaa liialliset menot ja tehdä muutoksia vastaavasti. Hyvän budjetin tulee sisältää kaikki tulolähteet, kiinteät kulut (kuten vuokra, apuohjelmat, koulumaksut), muuttuvat kulut (kuten päivittäistavarat ja viihde) ja säästöt. Avain onnistuneeseen budjetointiin ei ole vain sen luominen, vaan siitä pitäminen. Budjetin säännöllinen tarkistaminen ja säätäminen on myös ratkaisevan tärkeää, jotta voit mukautua elämän muutoksiin tai taloudellisten tavoitteiden muutoksiin.

Mitä aikaisemmin aloitat sijoittamisen, sitä enemmän sinulla on aikaa kasvaa. Tämä johtuu yhdistämisvoimasta, jossa sijoituksesi tuottavat tuottoa ja nämä tuotot ansaitsevat enemmän tuottoa. Varhainen aloittaminen voi tarkoittaa eroa mukavan eläkkeelle jäämisen ja jännittyneen eläkkeelle jäämisen välillä. Hajauta sijoituksesi eri omaisuusluokkiin, kuten osakkeisiin, sijoitusrahastojen (osakkeiden ja velkojen) joukkovelkakirjalainoihin, valtion kultalainoihin ja kansainvälisiin rahastoihin, jotta voit hajauttaa riskiä arvioiden mukaan. On myös tärkeää jatkuvasti kouluttaa itseäsi sijoitusvaihtoehdoista sekä markkinatrendeistä ja riskeistä.

Vakuutus on ensimmäinen puolustuslinja odottamattomia tilanteita vastaan. Intialaisena sijoittajana on tärkeää arvioida ja varmistaa riittävä vakuutusturva kolmella pääalueella:

Tämä tarjoaa huollettavillesi taloudellisen turvan, jos kuolet ennenaikaisesti. Valitse määräaikainen vakuutus, joka kattaa vähintään 20-kertaisen vuositulosi.

Sairauskustannusten nousun myötä kattava sairausvakuutussuunnitelma ei ole neuvoteltavissa. Varmista, että se kattaa laajan valikoiman sairauksia, mukaan lukien olemassa olevat sairaudet, ja että se tarjoaa riittävän vakuutussumman.

Kun otetaan huomioon elämäntapasairauksien lisääntyvä ilmaantuvuus, kriittisen sairauden suunnitelma voi tarjota kertakorvauksen vakavien sairauksien, kuten syövän, sydänkohtauksen tai aivohalvauksen, hoitoon.

Hätärahasto toimii taloudellisena tyynynä kriisiaikoina, kuten työpaikkojen menettämisen tai talouden taantuman aikana. Asumismenoja vähintään 6-9 kuukauden edestä kannattaa säästää helposti saatavilla olevaan muotoon, kuten säästötilille tai likvidille rahastolle. Tämän rahaston tulee olla erillinen sijoitussalkustasi, eikä sitä saa käyttää säännöllisiin kuluihin.

Intian markkinat, kuten kaikki muutkin, ovat alttiina vaihteluille. Sijoitussalkkusi säännöllinen tarkistaminen on välttämätöntä, jotta se vastaa taloudellisia tavoitteitasi.

Tähän sisältyy:

Tarkista, toimivatko sijoituksesi odotetulla tavalla. Jos tietyt varat ovat kasvaneet merkittävästi, saattaa olla aika tasapainottaa salkkusi ylialtistumisen välttämiseksi.

Myy sijoituksia, joiden arvo on korkea, ja sijoita uudelleen aliarvostettuihin omaisuuseriin. Tämä auttaa ylläpitämään haluttua omaisuusallokaatiota ja pienentää riskejä.

Velka voi olla suuri este taloudellisen vapauden saavuttamiselle. Voit elää stressitöntä elämää:

Keskity ensin selvittämään korkeakorkoiset velat, kuten luottokorttimaksut ja henkilökohtaiset lainat.

Vastusta kiusausta ottaa uusia velkoja ei-välttämättömistä menoista.

Tee jäsennelty suunnitelma olemassa olevien velkojen maksamiseksi, mahdollisesti kohdentamalla osa tuloistasi erityisesti tähän tarkoitukseen.

’30X Investment Rule’ on henkilökohtaisen rahoituksen ohje, jonka mukaan voit harkita eläkkeelle jäämistä, kun sijoitussalkkusi tai säästösi ylittävät 30-kertaiset vuosikulut. Tämä sääntö on yksinkertaistettu tapa arvioida, kuinka paljon sinun tarvitsee säästää eläkettä varten, mikä helpottaa suunnittelua ja taloudellisen riippumattomuuden saavuttamista.

Tässä on erittely sen toiminnasta:

Ensinnäkin sinun on tiedettävä vuosikulut. Tämä sisältää kaiken, mihin käytät rahaa vuodessa, kuten asumisen, ruoan, kuljetuksen, terveydenhuollon, yhteiskunnan ylläpidon, sairaanhoidon, ostokset, viihteen. jne..

Kun olet selvittänyt vuosikulut, kerro tämä luku 30:llä. Tämän kertolaskun ideana on, että sen pitäisi tarjota tarpeeksi säästöjä pitkän eläkekauden ajan.

Tulos antaa sinulle tavoiteeläkekorpuksen. Tämä on rahasumma, joka sinun olisi säännön mukaan pitänyt säästää ennen kuin voit jäädä mukavasti eläkkeelle.

Jos vuotuiset kulusi ovat esimerkiksi 10 000 000 Rs (10 000 000 Rs), 30X-säännön mukaan sinun tulee pyrkiä 3 miljoonan Rs:n (3 00 000 000 ₹) eläkkeelle.

Intialaisille sijoittajille vuosi 2024 tarjoaa sekä haasteita että mahdollisuuksia. Varmistamalla riittävä vakuutusturva, ylläpitämällä hätärahastoa, arvioimalla säännöllisesti sijoituksia, elämällä velatonta elämää ja noudattamalla 30X Investment Rule -sääntöä rauhanomaiseen eläkkeelle inflaatiota silmällä pitäen, voit siirtyä vuoteen taloudellisemmin vakaammin ja mielenrauhalla. Muista, että henkilökohtainen talous ei ole vain varallisuuden kasvattamista, vaan myös riskien hallintaa ja tulevaisuuteen valmistautumista.

Samankaltaiset artikkelit