TAKATTU HENKIVAKUUTUS: Turvaverkko eläkesuunnitteluun

FDs, mutual funds, LIC, LIFE INSURANCE PLANS, money news, fixed deposits, business news, investment news, top news, business news,

Yksityishenkilöt ostavat mieluummin taattuja vakuutussopimuksia, joissa maksetaan kiinteät säännölliset maksut tietyn ajanjakson jälkeen ja joissa on myös henkivakuutus, joka on 10 kertaa maksettu vuosivakuutus. Nämä suunnitelmat tarjoavat verovapaata tuottoa, toisin kuin kiinteät talletukset tai velkarahastot. Ja riskejä vältteleville henkilöille, jotka etsivät säännöllisiä tuloja, ne toimivat turvaverkkona eläkesuunnittelussa.

Takuupaketin ostaminen varmistaa taatun tuoton lukittumisen 10-20 vuodeksi, mikä ei ole tyypillistä muissa kiinteän talletuksen instrumenteissa. Nämä suunnitelmat voivat olla houkuttelevia niille, jotka asettavat etusijalle vakauden ja ennustettavuuden, ja ne takaavat tunnetun summan eräpäivänä minimaalisella riskillä. Näillä suunnitelmilla on kuitenkin rajoitettu pääsy varoihin ennen eräpäivää, mikä ei ehkä ole ihanteellinen, jos henkilö vaatii taloudellista joustavuutta. Sijoittajien on myös varmistettava, että verovapaan tuoton vuotuinen palkkio ei ylitä 5 00 000 rupiaa.

Valtion omistama LIC on julkaissut Jeevan Utsavin, linkittämättömän takuutuotteen, joka tarjoaa tuloetuja 10 % vakuutussummasta vuosittain. Tulo-etuus alkaa vakuutusmaksujaksoon liittyvien vakuutuskausien jälkeen.

Koska ajoituksella on ratkaiseva rooli yksilön sijoituskorpuksen määrittämisessä, nykyinen jakso on sopiva hetki sijoittaa näihin suunnitelmiin. Nämä suunnitelmat tarjoavat joustavuutta ja antavat vakuutuksenottajille mahdollisuuden valita kertasumman tai säännöllisen kuukausittaisen tai vuosittaisen tulovirran välillä, joista päätetään vakuutuksen alussa.

Vivek Jain, sijoitusjohtaja, Policybazaar.com, sanoo, että kun korot ovat korkeat, taatun tuoton vakuutussuunnitelmat voivat todellakin olla houkutteleva vaihtoehto. ”Nämä suunnitelmat tarjoavat turvallisuuden tunteen ja varman tuoton, mikä tekee niistä houkuttelevia henkilöille, jotka etsivät vakaata ja ennustettavaa tulolähdettä vaihtelevien markkinaolosuhteiden keskellä.”

Samoin Rakesh Goyal, johtaja, Probus Insurance Broker, sanoo, että koska korot ovat korkeat, taatun tuoton vakuutussuunnitelmat tarjoavat houkuttelevan vaihtoehdon kiinteälle tuotolle. On kuitenkin olemassa riskejä, kuten markkinayhteyksien puute, korkeat kustannukset ja perittävät palkkiot. ”Nämä suunnitelmat ovat hyviä niille, jotka kamppailevat säännöllisten tulojen saamiseksi, koska ne tarjoavat kiinteän kuukausi-/vuositulon, vaikka markkinat ovat epävakaat”, hän sanoi.

Verottomat palautukset

Takuutuottovakuutusten tuotot ovat verovapaita henkivakuutuskomponentin vuoksi. Näistä vakuutuksista saadut erääntymisvoitot tai kuolemantapaukset, mukaan lukien taatut tuotot, kuuluvat tuloverolain 10(10D) pykälän mukaisen tuloverovapautuksen piiriin edellyttäen, että vuotuinen sijoitus on alle 5 00 000 rupiaa, mikä maksimoi sijoituksen kasvupotentiaalin. samalla kun he ovat oikeutettuja veroetuuksiin. Itse asiassa 10 §:n 10D momentissa säädetään verovapaudesta henkivakuutuksesta saaduille summille, jotka sisältävät vakuutussumman sekä mahdolliset bonukset tai lisäykset.
Shailesh Kumar, Insurance Samadhanin toinen perustaja ja johtaja, sanoo, että verovapaus tekee näiden suunnitelmien erääntymisestä saaduista tuloista tehokkaasti ”verottoman”. ”Tämä verovapaus koskee erääntymistuloa. Jos luovut vakuutuksesta ennen sen voimassaoloaikaa, verokohtelu voi olla erilainen, etkä välttämättä saa samoja veroetuja”, hän sanoo.

Pisteet tarkistettavaksi

Ennen taatun tuoton vakuutussuunnitelman valitsemista yksilöiden tulee mukauttaa suunnitelma taloudellisiin tavoitteisiinsa ja ymmärtää selvästi vakuutuksen voimassaoloaika, lukitusjakso ja takaisinostoarvon ehdot. ”Älä myöskään unohda arvioida vakuutusmaksujen kohtuuhintaisuutta ja varmistaa, että ne sopivat budjettiisi mukavasti”, Jain sanoo.
Varoituksen sana

Yksilöiden on ymmärrettävä ero sijoittamisen ja vakuutuksen välillä. Vaikka taattu suunnitelma on näiden kahden yhdistelmä, se ei ehkä ole tehokkain tapa kaikille. Nämä suunnitelmat sopivat niille, jotka eivät ole kurinalaisia ​​säästämistottumuksissaan. Pitkällä aikavälillä säännöllinen palkkion maksava suunnitelma on parempi niille, jotka voivat ottaa riskejä ja sijoittaa osakesuuntautuneisiin instrumentteihin. ”Määräaikaiset järjestelyt tarjoavat henkiturvan edulliseen hintaan, kun taas vakuutusmaksut voidaan sijoittaa erikseen saadakseen voittoa markkinoiden liikkeistä sijoitusrahastojen tai muiden instrumenttien kautta. Tämä tarjoaa paremman tuoton kuin taatut tuottosuunnitelmat pitkällä aikavälillä”, Goyal sanoo.

Tärkeä huomioitava näkökohta on taattujen vakuutussuunnitelmien kustannusrakenne. Kun henkilö maksaa vakuutusmaksun, osa siitä menee vakuutusosuuden, joka tunnetaan nimellä kuolemismaksu, kattamaan muiden hallintokulujen ohella.

”Tämä tarkoittaa, että todellinen sijoitettu summa on pienempi kuin maksettu kokonaispalkkio. Sitä vastoin sijoitusrahastot sijoittavat suuremman osan panoksistasi, mikä voi johtaa parempaan tuottoon, Kumar sanoo.

Samankaltaiset artikkelit