SRO antaa alan tunnustusta, yhteistä ääntä: Fintech-pelaajat

Digital Personal Data Protection Act, financial services sector, data minimization, accountability, cyber risk management, regulators, money laundering, fintech, cyber security

Intian keskuspankin (RBI) pääjohtaja Shaktikanta Dasin äskettäinen ehdotus, että fintech-yritysten pitäisi muodostaa alan itsesäätelyorganisaatio (SRO), on otettu suurelta alan toimijoilta innolla vastaan. He uskovat, että tällainen liike tuo kipeästi kaivattua tunnustusta joillekin pienemmille pelaajille ja tarjoaa yhteisen äänen.

”Olen ehdottomasti sen puolella, eikä mikään ole parempaa kuin itsehallinto. Miksi edes sääntelijällä pitäisi olla mahdollisuus osoittaa sormella, jos teollisuus käyttäytyy hyvin”, sanoi Paynearbyn toimitusjohtaja, Anand Kumar Bajaj. Hän lisäsi, että fintech-alan elimet, kuten Fintech Convergence Council, Digital Lenders Association of India ja Payments Council of India, ovat kaikki matkalla saadakseen SRO:n hyväksynnän sääntelijältä.

Virender Bisht, yksi perustajista ja teknologiajohtaja Niyossa, uuspankkitoiminnassa, kertoo, että RBI:n tunnustamalla SRO:lla on useita ”korvaamattomia etuja” alan toimijoille. Ensinnäkin se myöntää heille tunnustuksen virallisella alustalla, mikä vahvistaa sitoutumista vastuullisiin ja eettisiin käytäntöihin.

”Toiseksi se tarjoaa meille yhteisen äänen, jonka avulla voimme kommunikoida ja tehdä tehokasta yhteistyötä sääntelijöiden ja muiden alan toimijoiden kanssa”, hän sanoi ja lisäsi, että SRO:illa tulee olemaan ratkaiseva rooli fintech-ekosysteemin kehittämisessä auttamalla karkottamaan ”rogot”. toimijat”, jotka voivat tahrata alan mainetta.

Aiemmin viime viikolla GFF:ssä pitämässään puheessa kuvernööri Das korosti, että nopeasti kasvavan fintech-teollisuuden on asetettava itselleen korkeampia standardeja välttääkseen eri tuotteiden väärinmyyntiä, edistääkseen eettisiä liiketoimintakäytäntöjä ja varmistaakseen lainojen hinnoittelun läpinäkyvyyden. ”Dynaamisessa ja jatkuvasti kehittyvässä yritysmaailmassa on helppo tarttua tulojen, tulosten ja hellittämättömän arvostuksen tavoitteluihin”, hän sanoi.

Puhuessaan FE:lle MobiKwikin perustaja ja operatiivinen johtaja Upasana Taku sanoi, että RBI uskoo yhteisluomiseen ja siksi SRO:n kutsu on myönteinen askel alan kasvun turvaamiseksi ja ekosysteemin vahvistamiseksi. ”Fintech SRO voi hyödyttää alaa merkittävästi räätälöimällä standardeja ja edistämällä vastuullista innovaatiota alan asiantuntemuksella”, hän sanoo. Taku sanoo, että SRO mukautuu dynaamisesti alan kehitykseen edistääkseen kilpailukykyistä ja monipuolista ekosysteemiä samalla kun se korostaa vaatimustenmukaisuutta muun muassa kuluttajansuojan ja kyberturvallisuuden aloilla.

IndiaLendsin perustajan ja toimitusjohtajan Gaurav Chopran mukaan SRO:t voivat auttaa rakentamaan luottamusta ja uskottavuutta toimialoillaan, mikä lisää sijoittajien ja kuluttajien luottamusta, mikä on välttämätöntä teollisuuden kestävälle kasvulle. ”Yksi fintech-sektorin itsesääntelyn tärkeimmistä haasteista on herkän tasapainon saavuttaminen kannattavuuden ja 100-prosenttisen asiakaslähtöisen lähestymistavan välillä”, Chopra sanoo ja lisää, että sääntelijän rooli on tässä keskeinen kannustamassa samaa.

Pääomasijoitusyhtiö Elevation Capitalin ja McKinsey & Companyn tuore raportti huomautti, että Intian fintech-ekosysteemi on kolmanneksi suurin maailmanlaajuisesti ja sen odotetaan saavuttavan 70 miljardin dollarin vuotuisen liikevaihdon 30. FY:ssä, mikä vastaa noin 18–20 prosenttia osoitettava rahoituspalvelutulopooli. Raportin mukaan Intiassa asuu yli 9 000 fintech-yritystä ja fintech-rahoitus on kasvanut kolminkertaiseksi 2,2 miljardista dollarista vuonna 2018 5,8 miljardiin dollariin vuonna 2022. Raportin mukaan jopa 70 prosenttia kaikista digitaalisista maksutapahtumista on fintech-yritysten ja 50 prosenttia Aktiiviset välitystilit NSE:ssä ovat fintech-yhtiöiden hallussa.

Fintechit ovat valloittaneet merkittävän osuutensa luokissa, kuten maksuyhdyskäytävät, pienliput henkilökohtaiset lainat, pay later tai BNPL-markkinat, ja kasvavat nopeasti markkinaosuuttaan myös muilla alueilla, kuten korttien myöntämisessä sekä varallisuuden ja vakuutusten jakelusegmentissä. Vaikka ala kasvaa nopeasti, raportti lainasi alan edustajia sanoneen, että jatkuvan kasvun vuoksi fintech-yritysten on voitettava muutamia haasteita, kuten kestävän kannattavuuden saavuttaminen, säännösten mukaisen liiketoimintamallin varmistaminen sekä riski- ja turvallisuusstandardien noudattaminen.

”Fintechs on noussut merkittäviksi toimijoiksi, jotka ovat edistyneet merkittävästi avainkategorioissa ja valtaavat huomattavan 3–5 prosentin markkinaosuuden Intian erittäin suurista ja kasvavista rahoituspalveluista”, sanoi Mridual Arora, Elevation Capitalin partneri. Elevation Capital Principle Vaas Bhaskar puolestaan ​​sanoi odottavansa tämän arvonluonnin kiihtyvän Intian digitaalisen julkisen infrastruktuurin katalysaattorina, jolloin fintech-yritykset voivat kaapata 12–15 % rahoituspalvelujen kokonaistuloista vuoteen 2030 mennessä.

Samankaltaiset artikkelit