Sääpäivitys: IMD antaa voimakkaan sateen varoituksen NÄISSÄ osavaltioissa; lunta Jammussa ja Kashmirissa, Himachal – Tarkista koko ennuste

A fresh western disturbance is likely to hit the himalayan region (Image/Reuters)

Viimeisimmässä keskiviikon säätiedotteessaan Intian meteorologinen laitos (IMD) ennusti tänään voimakasta sadetta ja ukkosmyrskyä Arunachal Pradeshin, Assamin ja Meghalayan ylle ja uutta voimakasta sadetta/ukonilmaa todennäköisesti 30. maaliskuuta alkaen.

IMD:n mukaan yksittäisiä rankkasateita/lumisateita on todennäköistä Arunachal Pradeshin yllä ja yksittäisiä rankkasateita Assamin ja Meghalayan yllä. Samaan aikaan melko laaja sademäärä, yksittäisiä ukkosmyrskyjä ja salamoita, on erittäin todennäköistä Nagalandin, Manipurin, Mizoramin, Tripuran ja Himalajan eteläpuolisessa Länsi-Bengalissa ja Sikkimissa 27.–30. maaliskuuta.

Yksittäistä kevyttä tai kohtalaista sadetta erittäin todennäköisesti Biharissa 26., 27. ja 30. päivänä sekä Jharkhandissa ja Odishassa 30. maaliskuuta.

Lunta, sadekuuroja mäkisellä alueilla

Uusi läntinen häiriö iskee todennäköisesti Himalajan alueelle, mikä tuo laajaa kevyttä sadetta ja lumisadetta Jammun ja Kashmirin, Ladakhin, Gilgitin, Baltistanin, Muzaffarabadin, Himachal Pradeshin ja Uttarakhandin ylle 29. maaliskuuta asti.

Samaan aikaan yksittäisiä rakeita on todennäköistä Himachal Pradeshin yllä 28. ja 29. maaliskuuta. Yksittäisiä rankkasateita/lumisateita on myös todennäköistä koillisosavaltioiden ylemmillä alueilla, IMD mainitsi.

Delhi näkee selkeän päivän kohtuullisella lämpötilalla

Delhissä mitattiin tiistaiaamuna alin lämpötila 17,7 celsiusastetta, kun taas ylin lämpötila asettui 34 celsiusasteeseen.

Lisäksi kansallisen pääkaupungin ilmanlaatuindeksi (AQI) kirjattiin keskinkertaiseen kategoriaan lukemalla 120 klo 9.00 Keski-Pollution Control Boardin (CPCB) mukaan.

Maanantaina kaupungin ylin lämpötila asettui 33,2 celsiusasteeseen, kun taas alin lämpötila oli 15,8 celsiusastetta, pykälän kauden keskiarvon alapuolella.

Samankaltaiset artikkelit