Rupia heikkenee maahantuojien dollarikysynnässä, julkaisee hieman viikoittaista laskua – Market News

rupee

Intian rupia heikkeni perjantaina maahantuojien, mukaan lukien paikallisten öljy-yhtiöiden, dollarin kysynnän painostamana, kauppiaat sanoivat. Rupia päätti 83,0350:ssa suhteessa Yhdysvaltain dollariin, heikompi 0,1 % verrattuna edellisen istunnon 82,9550:een. Paikallinen yksikkö laski myös viikoittain 0,1 %. Dollariindeksi pysyi pääosin vakaana lähellä 104,2:ta ja useimmat Aasian valuutat olivat vaihteluvälin rajoissa, mutta päättivät viikon matalammalla, jota painosti Yhdysvaltain keskuspankin koronlaskujen maltillinen panostus. CME:n FedWatch-työkalun mukaan Fed-leikkausasteet maaliskuussa ovat pudonneet alle 20 prosenttiin, kun taas toukokuun leikkausprosentit ovat laskeneet noin 60 prosenttiin, kun se oli noin 73 prosenttia viikkoa aiemmin.

Öljyn hinnannousu painoi myös rupiaa perjantaina, kun Brent-raakaöljyfutuurit nousivat 81,84 dollarin huippuun noustuaan torstaina 3 prosenttia Lähi-idän konfliktin laajenemisen vuoksi. Huolimatta paineista, ulkomaisten pankkien dollarimyynti auttoi rajoittamaan hintaa. rupia laski viikon aikana, valtion ylläpitämän pankin valuuttakauppias sanoi.

Kauppias odottaa rupian vaihtelevan 82,80 ja 83,20 välillä tulevalla viikolla.Sijoittajat pitävät silmällä sekä Intian että USA:n ensi viikolla tulevia inflaatiotietoja, joista jälkimmäinen on todennäköisesti merkittävämpi vihje rupialle. Reutersin ekonomistien mukaan kuukausittaisen peruskuluttajahintainflaation odotetaan Yhdysvalloissa pysyneen vakaana 0,3 prosentissa tammikuussa.

Kaiken kaikkiaan rupian hintakehitys ”pysyi heikkona”, ja vaikka Yhdysvaltain inflaatiotiedot voivat vauhdittaa dollariindeksin liikkeitä, rupia ei välttämättä poikkea paljon nykyisestä vaihteluvälistään, sanoi Nuvama Professional Clients Groupin valuutta- ja korkopäällikkö Abhilash Koikkara.

Samankaltaiset artikkelit