Kiinteä talletus: Lyhyet FD-korot voivat nousta edelleen

short term fd, fixed deposits, FD interest, money

Vaikka Intian keskuspankki piti torstaina repokoron ennallaan kuudetta kertaa peräkkäin, pankit voivat edelleen nostaa lyhytaikaisia ​​kiinteitä talletuksiaan houkutellakseen lisää rahaa, kun lainan kasvu on ollut voimakasta ja likviditeetti on edelleen tiukkaa. Asiantuntijat sanovat, että lyhytaikaisista talletuksista tulee melua, kun vuoden korot nostavat ja pidemmät korot saattavat pysyä ennallaan.

Pankit keskittyvät yhä enemmän vähittäistalletusten mobilisoimiseen vastatakseen luoton kasvutarpeisiinsa, ja useat lainanantajat nostavat korkoja jopa 200–300 päivän talletuksille. Itse asiassa neljä pankkia – Axis Bank, Punjab National Bank, HDFC Bank ja IndusInd Bank – ovat nostaneet lyhytaikaisia ​​kiinteitä talletuksiaan (FD) tässä kuussa.

Puhuessaan CNBC TV18:lle Intian valtionpankin toimitusjohtaja Ashwini Kumar Tewari sanoi, että talletuskorot ovat nousseet, koska lainojen kasvuvauhti on korkeampi kuin talletusten kasvu useiden viimeisten vuosineljännesten aikana. Luotonannon nopeampi kasvu ja rahan siirtyminen osakemarkkinoille ja sijoitusrahastoihin on asettanut paljon paineita talletusten keräämiseen ja talletuskorkoihin. ”Tämä ei kuitenkaan ole niinkään rahapolitiikan funktio, vaan se liittyy lainojen kysyntään ja ihmisten saatavilla oleviin vaihtoehtoisiin sijoitusmahdollisuuksiin… Talletuskorot voivat silti nousta.”

Repokorkojen lisäksi pankit ottavat FD-korkoja määrittäessään huomioon useita muita tekijöitä. Luotonantajat, joilla on korkea laina-talletussuhde, voivat nostaa lyhytaikaisia ​​FD-korkojaan houkutellakseen uusia talletuksia luoton kasvun rahoittamiseksi. Likviditeettiolosuhteiden tiukentyminen tai rahamarkkinakorkojen nousu voivat nostaa lyhytaikaisten määräaikaistalletusten korkoja.

Kun otetaan huomioon lyhytaikaisten talletusten korkojen nousupolku, laddering-strategian käyttäminen lyhytaikaisissa FD-sopimuksissa voi olla erityisen edullista. Adhil Shetty, Bankbazaar.comin toimitusjohtaja, sanoi sen sijaan, että yhdistäisit kaikki rahastot yhdeksi FD:ksi, vaan hajauta avaamalla useita FD-sopimuksia, joilla on vaihtelevat lyhytaikaiset toimikaudet. ”Tämä mahdollistaa uudelleensijoitusmahdollisuudet aina, kun on mahdollisuus varmistaa korkeammat korot ja maksimoida tuotot ajan myötä.”

Tallettajien on huomioitava, että muutamien pankkien kohdalla yhden vuoden talletusten korot ovat korkeammat kuin kolmen ja viiden vuoden talletuksissa. Tallettajat voivat avata lyhytaikaisia ​​pankkien FD-sopimuksia pysäköidäkseen lyhyen aikavälin ylijäämänsä edellyttäen, että tällaisille FD-sopimuksille tarjotut korot ovat houkuttelevia.

Paisabazaarin luottotuotteiden tuotejohtaja Gaurav Aggarwal sanoi, että tallettajien tulisi vertailla pienten rahoituspankkien ja joidenkin yksityisen sektorin pankkien säästötilien korkoja, erityisesti niiden, jotka tarjoavat 5–7 prosentin korkoa. ”Tällaiset korkeatuottoiset säästötilit tarjoaisivat suurempaa likviditeettiä ja joustavuutta kuin lyhytaikaiset pankkien FD-sopimukset ja likvidit sijoitusrahastot.”

Samankaltaiset artikkelit