RBI tiukentaa noudattamissääntöjä; pankit suosivat suuria fintech-yrityksiä yhteisbrändätyille korteille – Banking & Finance News

reserve bank of india, cobranded credit cards, fintech, rbi rules

Intian keskuspankin (RBI) tiukentamat noudattamismääräykset voivat saada pankit taipumaan yhteistyöhön suurten fintech-yritysten kanssa yhteisbrändättyjen korttikumppanuuksien luomiseksi.

Pankkiirit mainitsevat riskin, että RBI:n säännöksiä ei noudateta, ensisijaisena huolenaiheena, koska he pelkäävät, että pienemmillä fintech-yrityksillä ei välttämättä ole asiantuntemusta ja resursseja ymmärtääkseen ja noudattaakseen sääntelyvaatimuksia.

”Keskuspankilta on selkeä viesti, että olipa se fintech- tai ei-fintech-yhtiön kumppani, pankki on vastuussa sääntöjen noudattamisrikkomuksista. Nyt pankit tekevät mieluummin kumppanuutta niiden fintech-yritysten kanssa, joilla on virheettömät kokemukset RBI:n sääntöjen noudattamisesta”, yksityisen pankin johtava virkamies kertoi FE:lle. ”Pankit välttävät nyt yhteistyötä alkuvaiheen fintech-yritysten kanssa yhteisbrändättyjen korttien osalta.”

Pankit ovat olleet varovaisia ​​yhdistämästä käsiä pienempien fintech-yritysten kanssa yhteisbrändättyjen korttien osalta sen jälkeen, kun RBI muutti luotto- ja pankkikortteja koskevia sääntöjä. Keskuspankki muutti 7. maaliskuuta luotto- ja pankkikorttien yleisohjetta ja pyysi liikkeeseenlaskijoita luomaan vankan järjestelmän varojen loppukäytön seurantaan.

Muutosten jälkeen Federal Bank ja South Indian Bank ovat päättäneet lopettaa uusien yhteisbrändättyjen luottokorttien myöntämisen. Lähteiden mukaan RBI oli kehottanut näitä lainanantajia lopettamaan yhteistuotemerkkien luottokorttien myöntämisen.

”Olemme saaneet useita puheluita pankkikumppaneistamme sen jälkeen, kun Federal Bank ja South Indian Bank lopettivat uusien yhteisbrändättyjen korttien myöntämisen. He halusivat tietää, noudatammeko täysin muutettuja sääntöjä”, sanoi fintech-yrityksen perustaja, jolla on yhteistyötä useiden pankkien kanssa yhteisbrändättyjä kortteja varten.

Yhteisbrändättyjä luottokortteja koskevien tarkistettujen ohjeiden mukaan on pakollista ilmoittaa nimenomaisesti korttien myöntäminen tällaisessa yhteistyössä. Kortin myöntäjän nimi tulee myös olla näkyvästi esillä kaikissa markkinointi- ja mainosmateriaaleissa. Tämä ilmoitus näkyy vain kortinhaltijalle yhteisbrändäyskumppanin alustalla. Kortinmyöntäjiä kehotetaan varmistamaan, että kaikki yhteisbrändäyssopimukset ovat RBI:n direktiivien mukaisia.

”RBI:n säädösten ymmärtäminen vaatii omistautunutta tiimiä, jolla on erikoisasiantuntemus ja vaatimustenmukaisuusajattelu, joka tulee usein kokemuksen ja ajan myötä. Kannattavilla, vakailla fintech-yrityksillä on etu tässä suhteessa”, sanoi Avinash Godkhindi, Zagglen MD ja toimitusjohtaja. ”Mahdollisuudet tehdä yhteistyötä pankkien kanssa yhteisbrändättyjen korttien osalta heikkenevät nyt pienempien fintech-yritysten kohdalla.”

Yhteistyö pienten fintech-yritysten kanssa on kaupallisesti järkevää pankeille. Yhteisbrändättyjen korttien parissa pienemmät fintech-yritykset pyrkivät tyypillisesti pienempään osuuteen tuloista suurempiin toimijoihin verrattuna. Pienet ja keskisuuret pankit ovat solmineet kumppanuuksia pienempien fintech-yritysten kanssa yhteisbrändättyjä korttiyrityksiä varten.

Samankaltaiset artikkelit