RBI, Indonesian keskuspankki allekirjoittivat yhteisymmärryspöytäkirjan edistääkseen paikallisten valuuttojen käyttöä kahdenvälisissä liiketoimissa – Pankki- ja rahoitusuutiset

RBI, Bank of Indonesia, MoU, bilateral trade, transactions, local currency

Intian keskuspankki (RBI) ja Indonesian keskuspankki allekirjoittivat torstaina yhteisymmärryspöytäkirjan, jolla luodaan puitteet paikallisten valuuttojen eli Intian rupian (INR) ja Indonesian rupian (IDR) käytön edistämiseksi rajatylittävässä liikenteessä. liiketoimia. Yhteisymmärryspöytäkirjan allekirjoittivat Intian keskuspankin johtaja Shaktikanta Das ja Indonesian keskuspankin johtaja Perry Warjiyo.

”Yhteisymmärryspöytäkirja puitteiden luomisesta yhteistyölle rajat ylittävien paikallisten valuuttojen transaktioiden alalla Intian ja Indonesian välillä pyrkii edistämään INR:n ja IDR:n käyttöä kahdenvälisesti”, RBI sanoi lausunnossaan.

Se kattaa kaikki käyttötilitapahtumat, sallitut pääomatilitapahtumat ja kaikki muut molempien maiden sopimat talous- ja rahoitustapahtumat. Tämä kehys, RBI lisäsi, antaisi viejille ja tuojille mahdollisuuden laskuttaa ja maksaa kotimaansa valuutassa, mikä puolestaan ​​mahdollistaisi INR-IDR-valuuttamarkkinoiden kehittämisen. Paikallisten valuuttojen käyttö optimoi myös transaktioiden kustannukset ja selvitysajan.

”Tämä yhteistyö on tärkeä virstanpylväs RBI:n ja BI:n kahdenvälisen yhteistyön vahvistamisessa. Paikallisten valuuttojen käyttö kahdenvälisissä transaktioissa edistää lopulta Intian ja Indonesian välistä kauppaa sekä syventää taloudellista integraatiota ja vahvistaa pitkiä historiallisia, kulttuurisia ja taloudellisia suhteita Intian ja Indonesian välillä”, RBI lisäsi.

Tämä on toinen tällainen MOU minkään maan kanssa Yhdistyneiden arabiemiirikuntien jälkeen. Viime vuonna, 15. heinäkuuta, RBI oli allekirjoittanut kaksi yhteisymmärryspöytäkirjaa Yhdistyneiden arabiemiirikuntien keskuspankin kanssa luodakseen puitteet paikallisten valuuttojen käytön edistämiseksi rajat ylittävissä liiketoimissa ja yhteistyön edistämiseksi niiden maksu- ja viestijärjestelmien yhdistämisessä.

Samankaltaiset artikkelit