Kahden kokopäiväisen johtajan tulee: RBI – Banking & Finance News

rbi

Vahvistaakseen yksityisen sektorin pankkien ja ulkomaisten pankkien kokonaan omistamien tytäryhtiöiden ylintä johtoryhmää ja parempaa seuraajasuunnittelua Intian keskuspankki (RBI) pyysi keskiviikkona varmistamaan, että vähintään kaksi kokopäiväistä johtajaa on läsnä. (WTD:t), mukaan lukien MD ja toimitusjohtaja, hallituksessaan.

Pankkien, jotka eivät täytä vähimmäisvaatimusta, on tehtävä ehdotuksensa WTD:n nimittämisestä neljän kuukauden kuluessa.

”Pankkisektorin kasvavan monimutkaisuuden vuoksi on välttämätöntä perustaa pankkeihin tehokas ylin johtoryhmä, joka pystyy selviytymään meneillään olevista ja nousevista haasteista”, RBI sanoi kiertokirjeessä. WTD:n lukumäärästä päättää asianomainen hallitus ottamalla huomioon sellaiset tekijät kuin toiminnan koko, liiketoiminnan monimutkaisuus ja muut asiaankuuluvat näkökohdat, se lisäsi.

”Tällaisen tiimin perustaminen voi myös helpottaa seuraajasuunnittelua, etenkin kun otetaan huomioon toimikausia ja yläikärajoja koskevat määräykset toimitusjohtajan ja toimitusjohtajan (MD & CEO) tehtävissä”, se sanoi.

Asiantuntijoiden mukaan näiden valiokuntien päätöksenteko paranee kokopäiväisten johtajien läsnäolon ansiosta.

”Kriittisen päätöksenteon ja toimivallan delegoinnin kannalta on tärkeää, että pankeilla on vähintään kaksi kokopäiväistä pääjohtajaa. Tämä askel vahvistaa pankkien päätöksentekoprosessia”, Ashvin Parekh Advisory Servicesin toimitusjohtaja Ashvin Parekh kertoi FE:lle.

Pankkiirit sanoivat, että muutos tuo enemmän selvyyttä pienille ja keskisuurille pankeille kokopäiväisten johtajien nimittämisestä.

”Mielestäni se on hyvä askel, koska aiemmin pienten ja keskisuurten luotonantajien, erityisesti yksityisten, ylemmän ED-tason virkamiesten nimittämisessä oli ongelmia”, yksityispankin johtava virkamies.

Keskuspankki totesi lisäksi, että pankit, joiden yhtiöjärjestyksessä ei vielä ole WTD:n nimeämistä koskevia valtuutusmääräyksiä, voivat ensin hakea tarvittavat hyväksynnät RBI:lta nopeasti.

Samankaltaiset artikkelit