RBI hyväksyy Sashidhar Jagdishanin uudelleennimittämisen HDFC Bankin toimitusjohtajaksi kolmeksi vuodeksi

rbi

Intian keskuspankki (RBI) on hyväksynyt Sashidhar Jagdishanin uudelleennimittämisen HDFC Bankin toimitusjohtajaksi ja toimitusjohtajaksi kolmeksi vuodeksi 27. lokakuuta alkaen, pankki ilmoitti tiistaina antamassaan vaihtoilmoituksessa.

”RBI on 18. syyskuuta päivätyssä tiedonannossaan hyväksynyt Sashidhar Jagdishanin uudelleennimittämisen pankin toimitusjohtajaksi ja toimitusjohtajaksi kolmeksi vuodeksi 27. lokakuuta 2023 – 26. lokakuuta 2026. Huomaa, että Pankin hallituksen kokous kutsutaan koolle aikanaan muun muassa edellä mainitun nimityksen toteuttamiseksi”, tiedotteessa sanotaan.

Jagdishanilla on aiemmin tänä vuonna HDFC-kaksosten sulautumisen johtaja, ja hänellä on 31 vuoden pankkikokemus. Hän oli liittynyt HDFC Bankiin vuonna 1996 talousosaston johtajana ja nousi talousosaston johtajaksi vuonna 1999. Myöhemmin hänet ylennettiin HDFC Bankin talousjohtajaksi vuonna 2008.

Ennen kuin Jagdishanista tuli HDFC Bankin entisen johtajan Aditya Purin seuraaja vuonna 2020, Jagdishan toimi HDFC Bankin ryhmänjohtajana sen lisäksi, että hän valvoi rahoitus-, henkilöstö-, laki- ja sihteeristö-, hallinto-, infrastruktuuri-, yritysviestintä- ja yhteiskuntavastuutehtäviä. .

Yhdistäminen tuskaa

Vaikka RBI on hyväksynyt Jagdishanin toisen tehtävän maan suurimman yksityisen pankin johtajana, lainanantajan taloudellinen tulos heikkenee todennäköisesti Q2FY24:llä ja keskipitkällä aikavälillä, analyytikot sanovat.

HDFC Bank piti analyytikkokokouksen 18. syyskuuta, jossa sen johto sanoi, että he odottavat kovemman vaikutuksen nettokorkomarginaaliin (NIM) sen jälkeen, kun fuusio Housing Development Finance Corporationin (HDFC) on saatettu päätökseen 1. heinäkuuta.

Jefferiesin analyytikot sanoivat tiistaina antamassaan muistiossa, että HDFC Bankin NIM:ien keskeinen jarrutus johtuu HDFC:n kesäkuun lopulla rakentamasta 1,1 biljoonan rupiaan korkeasta ylimääräisestä likviditeetistä. Tämä on pudottanut HDFC:n NIM-arvot 2,7 prosentista Q1FY24:lle 2 prosenttiin. Lisäksi RBI:n CRR:n lisäyksen vaikutus vetää lähiajan NIM:t 2 prosenttiin. Vaikutus normalisoituu FY25:stä eteenpäin, kun likviditeetti otetaan käyttöön ja I-CRR-mitta otetaan takaisin vaiheittain tässä kuussa. HDFC Bankin NIM oli 4,1 % Q1FY24:n aikana.

HDFC Pankin omaisuuserien laatuun vaikuttaa myös HDFC:n yrityssektorin huonojen lainojen kasvu. HDFC:n 1,2 %:n järjestämätön bruttovarallisuusaste maaliskuun lopussa nousi 2 %:iin kesäkuun lopun tasosta. Tämä johtui pääasiassa yritysten huonojen luottojen suhteen noususta, joka nousi 2,9 prosentista 7 prosenttiin samana aikana.

”Tämä nostaa yhdistettyjen järjestämättömien lainojen osuuden 1,2 prosentista 1,4 prosenttiin lainoista ja korkeampien varausten vaikutus (järjestämättömiin lainoihin ja varovaisiin politiikkoihin) heikentää hieman nettovarallisuutta ja luottokustannuksia”, Jefferies sanoi.

Vähittäistalletusten mobilisointi pysyisi HDFC Bankin keskeisenä painopistealueena, välitys sanoi ja lisäsi, että oli ”rohkaisevaa” nähdä johdon vahvistavan, että talletusten mobilisointi jatkuu ja on keskeinen tavoite. Johto ilmoitti myös, että vain tukkutalletuksille he arvioivat jatkuvasti korkoja joukkovelkakirjalainoja vastaan, jotka ovat hieman kalliimpia.

Jefferies on leikannut HDFC Bankin osakkeen tavoitehinnan 2 030 ruplaan aiemmasta 2 100 rupiasta. Pankin osakkeen kurssi päättyi maanantaina 2 % laskuun 1 629 ruplaan. ”Näemme 17 % CAGR:n voitossa tilikaudella 23-26, ROA:n 1,9 % ja ROE:n 17 % 25:een mennessä. Säilytämme BUY-luokituksen”, se sanoi.

Samankaltaiset artikkelit