Rautatiekannat putosivat budjettiilmoituksen jälkeen, koska rautatiekulut ovat markkinoiden arviota pienemmät; kannattaako nyt sijoittaa? – Markkinauutiset

Railway shares price today

Rautateihin liittyvät osakkeet, kuten IRFC, Rail Vikas Nigam (RVNL), Railtel ja muut, kokivat osakekurssien laskun sen jälkeen, kun valtiovarainministeri Nirmala Sitharaman päätti väliaikaisen budjettipuheensa Lok Sabhassa torstaina.

IRFC:n, RVNL:n, Railtelin ja muiden vastaavien osakkeiden osakkeet kamppailevat budjettipuheen jälkeisten 3–5 prosentin tappioiden kanssa.

Markkinoiden odotuksista huolimatta budjetissa osoitettiin Intian rautateille 2,55 000 000 miljoonan ₹ pääomamenot (capex). Vaikka tämä luku on hieman korkeampi kuin edellisen vuoden budjetissa ilmoitettu 2,4 000 000 ₹, välitysyritykset olivat odottaneet rautatiealan investointien merkittävämpää kasvua. Erityisesti Nirmal Bang odotti Railway Capexin 20 prosentin nousua tämän väliaikaisen budjetin aikana.

Ehdotetun investointien lisäyksen tavoitteena on laajentaa edelleen Dedicated Freight Corridor -liikennekäytävää, liikkuvaa kalustoa ja suurnopeusjunaverkkoa (HSR). Analyytikot olivat erityisen toiveikkaita näiden alueiden korotettuun allokaatioon.

Valtiovarainministeri Nirmala Sitharaman julkisti ilmoituksessaan rautateille kolme uutta käytävää – Energia-, Mineraali- ja Sementtikäytävän, Port Connectivity Corridorin ja High Traffic Density Corridorin.

Rautatieosakkeiden huippukehitys vuonna 2023, kun osakkeet nousivat merkittävästi 100 prosentista 300 prosenttiin, oli asettanut markkinoille korkeat odotukset. Osakkeet, kuten IRFC ja RVNL, olivat jo saavuttaneet vaikuttavia nousuja, joidenkin osakkeiden noustessa jopa 70 % pelkästään tammikuussa.

”Rautatievarastot kuitenkin laskivat, mikä johtui mahdollisesti ilmoitettujen projektien toteutuksesta ja vaikutuksista huolista”, sanoi Sonam Srivastava, Wright Researchin perustaja ja rahastonhoitaja.

Srivastava lisäsi myös, että yleinen markkinoiden vaimea reaktio viittaa varovaiseen optimismiin, kun sijoittajat seuraavat tarkasti budjettitoimenpiteiden toteutumista ja niiden konkreettisia vaikutuksia eri sektoreihin.

Kommentoimalla samaa Atul Parakhia, Bigulin toimitusjohtaja sanoi, että pettymys odotettua pienemmistä budjetin määrärahoista rautatieinfrastruktuurille voi johtaa jatkuvaan lyhytaikaiseen epävakauteen rautatievarastoissa. Osakehintoihin saattaa lähiaikoina tulla jonkin verran voittovarausta ja korjauksia, kun sijoittajat etsivät muita mahdollisuuksia.

”Alan pitkän aikavälin perustekijät pysyvät kuitenkin edelleen vahvoina johtuen massiivisista infrastruktuuritarpeista, hallituksen sitoutumisesta modernisointiin ja jatkuvasta keskittymisestä matkustaja- ja rahtiliikenteen kasvuun, mukaan lukien erityiset tavaraliikennekäytävät ja tulevat yksityistämisaloitteet. Emme voi olla varmoja tulevista budjettimäärärahoista eri sektoreilla, mutta voidaan sanoa, että infrastruktuurin kehittäminen säilyy prioriteettina”, Parakh lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit