Ram Mandirin avajaiset Modin suureen testiin: BJP:ltä paljon odotettavaa vuonna 2024

Ram Mandir inauguration to Modi's big test: Much for BJP to look forward to in 2024

Vuonna 2024, joka on aivan nurkan takana, maan on määrä todistaa yhtä vuosikymmenen odotetuimmista tapahtumista – Ram-temppelin vihkiäisistä Ayodhyassa, Uttar Pradeshissa.

Toisaalta äänestäjät kolmessa viidestä osavaltiosta, joissa äänestykset pidettiin äskettäin, ovat pitäneet BJP:tä peukalossa, mikä on johtanut maan parlamenttivaaleihin, jotka pidetään useiden viikkojen ajan huhti-toukokuussa 2024. tarkemmin katsottu tapaus.

Kulunut vuosi on ollut sahramipuolueelle tapahtumarikas 12 kuukautta, sillä puolue dominoi kolmea osavaltion eduskuntavaaleja, uuden parlamenttirakennuksen vihkiäisiä, G20-huippukokousta, naisten varauslain hyväksymistä ja kolmea uutta rikollista. siirtomaa-ajan rikoslait korvaavat lakiehdotukset.

”Phir aayega Modi”: Hindutva, nationalismi ja labharthis BJP:n vuoden 2024 kampanjalaulun keskiössä – KATSO

Jos vuosi 2023 oli osoitus siitä, tuleva vuosi, joka tulee näkemään käänteentekeviä vaaleja kaikkialla maassa, osoittautuu yhtä tärkeäksi BJP:lle. Katsotaanpa, mitä on edessä yhdellä maailman suurimmista poliittisista puolueista:

Ramin temppelin vihkiminen

Ram Mandirin avajaiset Uttar Pradeshin Ayodhyassa merkitsevät BJP:n ”mandir wahi banwayenge” -kampanjan (lupaamme rakentaa temppelin sinne) toteutumista, ja se tapahtuu vain muutama kuukausi ennen vuoden 2024 Lok Sabha -vaaleja.

Ayodhya odottaa Ram-temppelin avajaisia ​​useiden oikeudellisten ja poliittisten taistelujen jälkeen. Ram-temppelin vihkimisen on määrä tapahtua 22. tammikuuta 2024. Ram-temppelin avaaminen on keskeinen osa BJP:n kertomusta vuoden 2024 kampanjassa. Pääministeri Narendra Modi, temppelin rakentamisen päätekijä, on todennäköisesti suurin hyötyjä uskonnollisen kysymyksen ympärille rakennetusta julkisesta tunteesta.

Tällä Modin hallitus on lunastanut kaksi ydinideologista lupaustaan ​​ennen vaaleja: Ram-temppelin rakentaminen ja pykälän 370 poistaminen. BJP:n aseet tulevissa vaaleissa ovat hyvinvointi ja kehitys, jota tukee kulttuurinen ja henkinen nationalismi.

Lok Sabhan vaalit 2024

Saako ”Kashi, Ayodhya, Mathura” Bharatiya Janata -puolueelle 350 paikkaa Lok Sabhan vaaleissa huhti-toukokuussa 2024? Iskeekö puolueen perinteinen hindutvalankku ensi vuoden eduskuntavaaleissa? Vastaus on, mahdollisesti, kyllä.

Vuoden 2024 Lok Sabha -äänestyksissä Narendra Modin johtama NDA – joka tavoittelee kolmatta peräkkäistä toimikautta – ottaa vastaan ​​Indian National Developmental Inclusive Alliancen (INDIA), joka koostuu 27 puolueesta, mukaan lukien Intian kansallinen kongressi, Dravida Munnetra Kazhagam (DMK). , All India Trinamool Congress (TMC), Janata Dal (United), Shiv Sena (UBT), Nationalist Congress Party (NCP), Intian kommunistinen puolue (marxilainen), Samajwadi-puolue, Indian Union Muslim League, Intian kommunistinen puolue, Aam Aadmi Party (AAP) ja Rashtriya Janata Dal (RJD).

Yearender 2023: Atiq Ahmedin ammuskelu Manipurin raiskausvideoon, rikokset, jotka häpeäsivät Intiaa tänä vuonna

Osavaltion 3. joulukuuta pidettyjen eduskuntavaalien tulokset ovat jo antaneet suuren sysäyksen Bharatiya Janata -puolueelle (BJP). Puolue voitti painokkaasti Hindi-vyöhykkeen osavaltioissa Chhattisgarhissa, Madhya Pradeshissa ja Rajasthanissa. Opposition Intian kansalliskongressin (INC) ainoa voitto tuli eteläisessä Telanganan osavaltiossa. BJP ja kongressipuolue eivät olleet näkyvästi esillä Mizoramin taistelussa.

Nämä tulokset vahvistavat sen, mikä on jo yleisesti tiedossa: vuoden 2024 parlamenttivaalien osalta BJP pysyy tiukasti paalupaikalla. Edun taustalla on myös PM Modin jatkuva suosio.

Taistelu valtioiden puolesta

Tulevana vuonna järjestetään myös eduskuntavaalit kahdeksassa osavaltiossa – Andhra Pradeshissa, Arunachal Pradeshissa, Odishassa, Sikkimissa, Haryanassa, Maharashtrassa, Jharkhandissa sekä Jammussa ja Kashmirissa. Nämä vaalit ovat jälleen yksi lakmuskoe laajenevan BJP:n kansallisesta hyväksyttävyydestä.

Sahramipuolue on tällä hetkellä vallassa 12:ssa Intian 28 osavaltiosta ja kuuluu hallitsevaan koalitioon neljässä muussa. Kongressille sen sijaan jää vain kolme osavaltiota – Telangana, jossa se voitti karkottamalla KCR:n hallituksen, Karnataka ja Himachal Pradesh. Ensi vuoden eduskuntavaaleissa molemmat puolueet yrittävät todistaa voimansa ja laajentaa aluettaan.

Yearender 2023: Samaa sukupuolta olevien avioliittojen artikla 370 – 10 suurta korkeimman oikeuden tuomiota tänä vuonna

Jammun ja Kashmirin vaalien taistelukenttä

Jammu ja Kashmir on täyttänyt viisi vuotta ilman valittua hallitusta. J&K:n ihmiset odottavat tarvittavaa Assembly-äänestysrituaalia, joka antaisi heille takaisin heidän lainsäädäntäelimen, jonka menetti sen jälkeen, kun Center luopui erityisasemasta ja muutti sen unionin alueeksi. Eduskuntavaalit järjestettiin viimeksi vuonna 2014.

Oppositio väittää, että BJP viivyttelee vaaleja peläten häviävänsä sekä Kashmirin laaksossa että sen niin kutsutussa linnoituksessa Jammussa. He väittävät myös, että BJP haluaa lykätä vaaleja niin pitkäksi kuin mahdollista saavuttaakseen ”nationalistisen agendansa” keskushallinnon aikana.

Uudessa Jammun ja Kashmirin edustajakokouksessa on 114 paikkaa, joista 24 on Pakistanin miehittämässä Kashmirissa. Lopuista 90:stä, joissa vaalit voitaisiin järjestää, 47 sijaitsee Kashmirin laaksossa ja loput 43 Jammun alueella.

Kun edustajakokous hajotettiin marraskuussa 2018, alun perin odotettiin, että osavaltiovaalit tapahtuisivat yhdessä Lok Sabhan vaalien kanssa huhti-toukokuussa 2019. Mutta Modin hallituksella oli muita suunnitelmia.

Vaalilautakunta lykkäsi eduskuntaäänestystä vedoten keskusvoimien ja muun logistiikan saatavuuteen liittyviin rajoituksiin. Kolme kuukautta myöhemmin, 5. elokuuta 2019, Modin hallitus peruutti osavaltion erityisaseman ja lähetti shokkiaaltoja osavaltioon ja sen ulkopuolelle. Siitä lähtien J&K on ollut suoran keskushallinnon alaisuudessa.

Pitkän viivyttelyn ja kritiikin jälkeen korkein oikeus määräsi joulukuussa 2023 vaalilautakunnan (EY) järjestämään vaalit Jammussa ja Kashmirissa 30. syyskuuta 2024 mennessä. Korkein oikeus antoi tuomion kuultuaan joukon vetoomuksia, joissa kyseenalaisti artiklan romuttaminen. 370, joka myönsi entiselle valtiolle erityisaseman.

Päätuomari DY Chandrachudin johtama viiden tuomarin perustuslakiryhmä sanoi, että suorat vaalit olivat yksi demokratian tärkeimmistä piirteistä, eikä niitä voida kieltäytyä.

”Ohjaamme, että ryhdytään toimiin Jammun ja Kashmirin lakiasäätävän kokouksen vaalien järjestämiseksi 30. syyskuuta 2024 mennessä, ja valtion asema palautetaan mahdollisimman pian”, lautakunta sanoi.

Yksi kansakunta, yksi vaali

Seuraavana BJP:n asialistalla on ”One Nation, One Election” -uudistuksen täytäntöönpano. Uudistuksen keskeinen ajatus on synkronoida Lok Sabhan ja osavaltion edustajakokousvaalien ajoitus kaikissa osavaltioissa vaalien tiheyden vähentämiseksi koko maassa.

Tämä käsite oli käytännössä vuoteen 1967, mutta se katkesi useiden syiden, kuten loikkausten, irtisanomisten ja hallituksen hajoamisen vuoksi.

Vuosien varrella pääministeri Narendra Modi on ajanut voimakkaasti ajatusta samanaikaisista Lok Sabhasta ja osavaltion eduskuntavaalien järjestämisestä, ja päätös antaa Ram Nath Kovind tutkia asiaa korostaa hallituksen vakavuutta useiden vaalien lähestyessä.

”Intian pitäisi järjestää samanaikaisesti parlamentaariset ja osavaltioiden edustajakokousäänestykset”, entinen presidentti ja korkean tason komitean puheenjohtaja, joka tutki mahdollisuutta järjestää ”yksi kansa, yhdet vaalit”, Ram Nath Kovind sanoi äskettäin ja kehotti kaikkia poliittisia puolueita tukemaan. ajatus on kansallisen edun mukainen.

Kovind väitti, ettei mikään tietty poliittinen puolue hyödy ”yhdestä kansasta, yhdestä vaaleista”, ”jos se toteutetaan, keskustan vallassa oleva puolue hyötyy, oli se sitten BJP tai kongressi tai mikä tahansa muu puolue.” Ei ole mitään syrjintää.”

Samankaltaiset artikkelit