Rahastonhoitajat kohauttavat olkapäitään nousevia arvostuksia vastaan

markets

Vahvan talouden ja nopeasti kasvavien yritysten universumin tukemana Intia on nyt kallein markkina-alue vertaistensa joukossa. Kun Nifty käy kauppaa hinnalla voittoon (P/E), joka on noin 21-kertainen arvioituihin tämänhetkisiin tuloihin verrattuna, Etelä-Korean kauppa käy 14,75-kertaisesti, Kiinassa (11,3), Malesiassa (14,55) ja Taiwanissa 18,1-kertainen.

Intia käy kauppaa myös valtavalla preemiolla MSCI EM -indeksiin nähden yhden vuoden termiinipohjalta, vaikka tämä preemio on kaventunut syyskuun 2021 ja syyskuun 2022 tasoista.

Siitä huolimatta, kun otetaan huomioon maan hyvät makroperustekijät ja se, että se on maailman nopeimmin kasvava talous, jolla on potentiaalia tuottokasvuun, useimmat kehittyvien markkinoiden (EM) rahastonhoitajat ovat nyt ylipainossa Intiaa Aasian salkuissaan. Yksi suuri syy tähän on ollut Kiinan hidastuminen, joka houkuttelee nyt alipainotusta useissa salkuissa. Tuon maan ongelmat ovat lisänneet Intian vetovoimaa.

”Saamme olla joutumassa yliostetulle alueelle markkinoiden vauhdin vuoksi, mutta en usko, että se on kupla, se on varma”, Andrew Holland, Avendus Capital Alternate Strategiesin toimitusjohtaja, huomautti.

Nilesh Shah, MD & CEO, Kotak AMC, uskoo, että markkinoilla on vauhtia, koska laajan markkinoiden tulot kasvavat noin 1 % kuukaudessa ja sekä perustekijät että virrat ovat vahvoja. Hän varoittaa kuitenkin, että hinnat näyttävät juoksevan perustekijöitä edellä muutamaa taskua lukuun ottamatta.

Ulkomaiset portfoliosijoittajat (FPI) ovat pumppaneet osakkeisiin nettomääräisesti 16 miljardia dollaria tähän mennessä vuonna 2023, mikä on suurin kolmeen vuoteen. Paikallinen likviditeetti on ollut runsasta, ja osakesijoitusrahastot ovat houkutelleet tuloja jo 30 kuukauden ajan. Systematic Investment Plans (SIP) -tulot nousivat 16 000 miljoonaan elokuussa, vaikka SIP-tilit ovat nyt ennätykselliset 70 miljoonaa.

Raakaöljyn hinnannousun ja kohonneen inflaation vuoksi vertailuindeksit jatkavat uusien huippujen skaalaamista. Torstaina Nifty sulki 20 103,10:ssa, mikä on ennätyskorkeus. Markkinoiden arvo on 4 biljoonaa dollaria. Tätä verrataan Korean 1,78 biljoonan dollarin ja Taiwanin 1,83 biljoonan dollarin markkina-arvoon.

Nousevasta tunnelmasta huolimatta keskisuurten ja pienten yhtiöiden arvostus on melkoinen huolenaihe. Shah huomauttaa, että tyypillisesti keskisuuret tulisi arvostaa pienemmiksi kuin suuret ja pienet pienet kuin keskisuuret. ”Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa nyt ja tavallisesti tällaiset tilanteet eivät pääty hyvin”, Shah sanoi.

Kotak Institutional Equitiesin strategit uskovat, että useimpien keskisuurten ja pienten yhtiöiden perustekijöissä ei ole tapahtunut merkittävää muutosta rallin perustelemiseksi, ja itse asiassa ne ovat monissa tapauksissa huonontuneet. ”Rallin ensisijainen ajuri näyttää olevan sijoittajien irrationaalinen yltäkylläisyys, korkeat tuotto-odotukset ja ostopäätökset ovat vaikuttaneet viime kuukausien korkeasta tuotosta”, he arvioivat.

Muut, kuten HSBC Global Researchin strategi Amit Sachdeva, ovat vähemmän huolissaan. ”Midcap-indeksin arvostuspreemio markkinoille on noussut 34 %:iin, mikä on lähempänä 40 %:n aiempia härkämarkkinoiden huippuja. Menneet syklit viittaavat kuitenkin siihen, että laajemmat nousuvaiheet voivat silti jatkua tällaisten huippujen jälkeen vielä muutaman kuukauden, jos suuremmat makrotekijät pysyvät suotuisina”, hän kirjoitti äskettäin.

Avendus Capitalin Holland uskoo, että ei voi yleistää osakkeiden ja sektoreiden välillä. ”Kaikkea ei ole yliarvostettu”, Holland sanoi.

Bloomberg Televisionille viime viikolla antamassaan haastattelussa Jefferies LLC:n globaali osakestrategiajohtaja Chris Wood sanoi, että Intia on edelleen hänen suosikkimarkkinansa Aasiassa.

Samankaltaiset artikkelit