Rahalaitokset kohtaavat edelleen havaintoja koskevia haasteita: Muthoot Microfinin toimitusjohtaja – Banking & Finance News

MFIs, banking news, banking financial express, Muthoot Microfin

Mikrorahoitusala jatkaa taistelua liiketoimintansa kestävyyttä koskevien väärien käsitysten kanssa, Muthoot Microfinin toimitusjohtaja Sadaf Sayeed sanoi tiistaina. Keskeinen syy tähän epäilyyn mikrorahoitusyhtiöitä kohtaan johtuu hänen mukaansa siitä, että segmentti on altis tapahtumariskeille.

”IPO-matkamme aikana tämä oli riski, josta taistelimme eniten. Kaikki sanoivat, että vaikka sinulla on hyvä bisnes, on olemassa tapahtumariski. Mitä aiot tehdä asialle”, hän sanoi Sa-Dhanin mikrorahoituslaitosten yhteenliittymässä.

Vuoden 2010 Andhra Pradeshin kriisin jälkeen on ryhdytty erilaisiin toimenpiteisiin mikrorahoitusalalle asianmukaisen rakenteen luomiseksi. Viime aikoina ala on kohdannut demonetisoinnin ja COVID-19:n, jonka aikana kokoelmat olivat saavuttaneet hitin. Keralan tulvat vaikuttivat myös joihinkin mikrorahoitusyhtiöihin.

Lainaperintä on kuitenkin palautunut noin 99 prosenttiin. Viime vuosina monet monipuoliset pankkien ulkopuoliset lainanantajat ja pankit ovat myös pyrkineet laajentamaan läsnäoloaan segmentissä.

”En tiedä, kuinka paljon alan olisi todistettava, että tämä on kestävä liiketoimintamalli. Tapahtumia tulee ja menee. Mutta ala kasvaa edelleen 25-30 prosentin vauhtia ja varmistaa, että tappiot minimoidaan”, Sayeed sanoi.

Sayeed väittää, että mikrorahoitusalaa tuomitaan epäoikeudenmukaisesti korkean koron veloittamisesta. Vaikka kourallinen lainanantajia saattaa periä yli 25 % korkoa, suurin osa heistä tarjoaa lainaa 21-24 % korolla.

”Kun tarkastellaan korkeimman luokan lainakorkoa ja varojen tuottoa, se on epäoikeudenmukainen tuomio. Pääpiirteissään alan omaisuuden tuotto on alle 2 %”, hän sanoi ja lisäsi, että korkeamman varojen tuoton saaminen on haaste mikrorahoittajille korkeiden toiminta- ja lainakustannusten vuoksi. Rahalaitosten olisi vaikea laskea lainakorkoja, ellei varojen korkeita kustannuksia ratkaista.

Samankaltaiset artikkelit