Raakaöljyn hinta on lähes kolmen kuukauden korkeimmillaan tarjonnan kiristyessä

crude oil prices

Öljyn hinta ei juuri muuttunut tiistaina, kauppa lähellä kolmen kuukauden huippua saavutti maanantaina, mikä merkitsi merkkejä maailmanlaajuisen tarjonnan kiristymisestä, kun tuottajat toteuttavat tuotannon leikkauksia ja vahvaa kysyntää Yhdysvalloissa, maailman suurimmassa polttoaineen kuluttajassa. Brent-raakaöljyn futuurit lokakuussa olivat 85,30 dollaria tynnyriltä klo 0135 GMT, mikä on 13 senttiä eli 0,15 % alempi kuin sen sulkeminen. Etukuukauden Brent asettui korkeimmilleen sitten huhtikuun 13. päivän maanantaina.

Yhdysvaltain West Texas Intermediate -raakaöljyn hinta oli 81,69 dollaria tynnyriltä, ​​mikä on 0,1 % eli 11 senttiä vähemmän kuin edellisessä istunnossa, mikä oli korkein sitten huhtikuun 14. päivän. Öljynviejämaiden järjestön (OPEC) tänä perjantaina kokoontuva kokous on mahdollinen katalysaattori näkymille, joissa odotamme Saudi-Arabian vapaaehtoisten toimitusleikkausten jatkavan vielä kuukaudella, National Australia Bankin analyytikot sanoivat tiistaina.

Analyytikot odottavat Saudi-Arabian jatkavan vapaaehtoista öljyntuotannon leikkaustaan ​​miljoonalla barrelilla päivässä (bpd) toisella kuukaudella syyskuuhun sisällyttääkseen lisätukea markkinoille perjantaina pidettävässä virtuaalikokouksessa muiden suurten tuottajien kanssa. Öljynviejämaiden järjestö OPEC ja sen liittolaiset, mukaan lukien Venäjä, OPEC+, sopivat kesäkuussa laajasta sopimuksesta öljyntoimitusten rajoittamisesta vuoteen 2024, ja Saudi-Arabia lupasi vapaaehtoisen lisäleikkauksen heinäkuulle. Saudi-Arabia sanoi 3. heinäkuuta, että leikkaus kattaa elokuun ja lisäsi, että sitä voitaisiin jatkaa edelleen.

Saudi-Arabian leikkaukset jäivät hieman tavoitteesta, sillä tuotanto laski heinäkuussa 860 000 barrelia päivässä, kun taas OPECin kokonaistuotanto oli 840 000 tynnyriä päivässä, Reutersin maanantaina tekemä tutkimus osoitti. Tarjonnan leikkauksia osoittavat tiedot osuivat samaan aikaan Yhdysvaltojen maanantaina julkaistujen lukujen kanssa, joiden mukaan polttoaineen kysyntä nousi toukokuussa 20,78 miljoonaan tynnyriin päivässä, korkeimmalle tasolle sitten elokuun 2019. Energy Information Administrationin tiedot osoittivat myös bensiinin kysynnän ilmaistuna markkinoille toimitettuna tuotteena. nousi 9,11 miljoonaan tynnyriin päivässä, mikä on korkein sitten kesäkuun 2022.

Yhdysvaltain raakaöljy- ja bensiinivarastojen arvioitiin laskeneen viime viikolla Reutersin kyselyn mukaan, jossa arvioitiin, että raakaöljyvarastot putosivat keskimäärin noin 900 000 tynnyrillä heinäkuun 28. päivään päättyneellä viikolla.

Samankaltaiset artikkelit