Puolustusosakkeet – Yksi vuoden 2023 parhaista näytelmistä, minkä pitäisi olla strategiasi nyt – Market News

Defence share price today

Puolustusvarastojen maisema Intiassa on kehittynyt merkittäväksi investointiväyläksi, jota vauhdittavat hallituksen horjumaton keskittyminen modernisointiin, menojen lisääminen ja vaikuttava ”Make in India” -aloite. Erityisesti puolustusvienti on noussut noin 160 miljardiin ₹ 23:lla tilikaudella, mikä merkitsee huomattavaa kymmenkertaista kasvua vuodesta 2016–2017.

Intian puolustussektori on viimeisen kolmen vuoden aikana kokenut ennennäkemättömiä muutoksia hallituksen kunnianhimoisen omavaraisuuden vauhdittamana erityisesti Ukrainan ja Venäjän välisen sodan jälkimainingeissa. Tämä muutosmatka ei ole vain johtanut alaa palvelevien yritysten tilauskantojen nousuun, vaan se on myös johtanut merkittäviin osakekurssien nousuun.

FY23:lla kaksi puolustukseen liittyvää osaketta toimitti monipussipalautuksia, ja kuluvalla tilikaudella kolme osaketta on jo saavuttanut multibagger-statuksen. Erityisesti kaikki puolustusosakkeet ovat tuottaneet vähintään kaksinumeroisia tuottoja 24. tilikaudella.

Paketin kärjessä on Mazagon Dock Shipbuilders, joka on noussut johdonmukaisena multibagger-suunnittelijana 23. tilikaudella 177 % ja 24. tilikaudella hämmästyttävällä 233 % nousulla. Cochin Shipyard, toinen PSU-osake, kirjasi huomattavan 154 %:n tuoton 24. tilikaudella perustuen 62 %:n nousuun vuonna 23.

Hallituksen sitoutuminen seuraavien vuosien 8,3 miljoonan rupiaan pääomasijoitukseen, joka on varattu kotimaisten puolustusalan toimijoiden tarvikkeiden hankintaan, on keskeinen alan euforian aiheuttaja. Äskettäin puolustusalan hankintaneuvosto hyväksyi ehdotuksia arvoltaan 7 800 miljardia rupiaa, mikä merkitsi merkittäviä tilauksia Intian armeijalta, Intian ilmavoimista ja Intian laivastolta.

Anirudh Garg, Invassetin partneri ja rahastopäällikkö, sanoo, että puolustusalan tilauskannat ylittävät tällä hetkellä 4-10 kertaa yhtiön liikevaihdon, mikä osoittaa vankkaa makrotalouden perustekijää ja suurta kysyntää. Lisäksi yritykset odottavat merkittäviä voittoja mahdollisuuksista, joiden arvo on 110 miljardia dollaria seuraavien 6–8 vuoden aikana, mikä ylittää 8 miljardin dollarin yhteenlasketun tuoton vuonna 23. Alkuperäissyntymisen painottaminen ja Make in India -aloite lisäävät entisestään näiden kantojen kasvupotentiaalia.

Myönteistä tunnelmaa lisäsi Chandrayaan-3:n menestys, joka nosti ilmailu- ja puolustusalan varastot uusiin korkeuksiin. Merkittäviä osakkeita, jotka ovat saavuttaneet elinkaaren ennätyksen, ovat Astra Microwave, BEML, Bharat Electronics, Cochin Shipyard, Data Patterns, Garden Reach Shipbuilders, Hindustan Aeronautics, Mazagon Dock ja Paras Defence.

Kun vuosi lähenee loppuaan, puolustusosakkeet ovat edelleen sijoittajien huippupeleinä. Alan kestävyys, jota tukevat hallituksen aloitteet ja onnistuneet tehtävät, kuten Chandrayaan-3, viittaavat siihen, että nousukaari voi jatkua vuoteen 2024 asti. Analyytikot suosittelevat sijoittajia harkitsemaan hyvin harkittua strategiaa, jossa otetaan huomioon jatkuvat julkiset menot, mahdolliset tilausvirrat, ja puolustusteollisuuden avaintoimijoiden historiallinen suorituskyky.

Vuonna 2023 tapahtuva muutos ja kasvu nostivat puolustusosakkeet houkuttelevaksi sektoriksi, joka tarjoaa sekä vakautta että kasvupotentiaalia Intian osakemarkkinoiden dynaamisissa maisemissa liikkuville sijoittajille.

”Näkymämme puolustusosakkeisiin on nousujohteinen useista syistä. Tämän alan merkittävä kasvu johtuu puolustustuotannon ja viennin edistämispolitiikan 2020 strategisesta täytäntöönpanosta. Tämä politiikka asettaa kunnianhimoisia tavoitteita, joiden tavoitteena on kotimaan puolustustuotannon arvo 1 75 000 rupian arvo ja 5 miljardin dollarin puolustusvienti vuoteen 2025 mennessä. ”, sanoi Anirudh Garg, Invassetin kumppani ja rahastonhoitaja.

Samankaltaiset artikkelit