NRI-osuudet Intian kiinteistöihin kasvavat jyrkästi viiden vuoden aikana ja saavuttavat 20 % vuoteen 2025 mennessä

NRI-osuudet Intian kiinteistöihin kasvavat jyrkästi viiden vuoden aikana ja saavuttavat 20 % vuoteen 2025 mennessä

Vuosina 2019–2020 NRI:t muodostivat noin 10 prosenttia kaikista Intian kiinteistösijoituksista. Tämä luku on kuitenkin jatkuvasti kasvanut ja on tänään 15 prosenttia kyselyraportin mukaan. Lisäksi se arvioi, että vuoteen 2025 mennessä NRI:n odotetaan muodostavan 20 prosenttia Intian kiinteistömarkkinoista.

Lue myös: Mumbain kiinteistöjen rekisteröinnit lisääntyvät juhlakauden aikana

”Tämä nousu johtuu pääasiassa tekijöiden, kuten vuokratuoton noususta, Intian rupian jatkuvasta heikkenemisestä, hallituksen suotuisasta politiikasta ja Intian kiinteistöalan sietokyvystä vastoinkäymisissä, yhteisvaikutuksesta. Nämä sijoitukset eivät ole pelkästään motivoituneita ovat taloudelliset näkökohdat, mutta niihin vaikuttavat myös syvästi emotionaaliset siteet, joita NRI:t ylläpitävät alkuperämaahansa”, sanoi Saurabh Garg, NoBroker.comin perustaja ja liiketoimintajohtaja.

NRI Real Estate Report 2023 -raportin tärkeimmät kohokohdat

Suosituimmat sijoituskohteet: Bangalore ja Mumbai ovat nousseet NRI-ostajien suosituimmiksi kohteiksi esimerkiksi kosmopoliittisen elämäntavan, kukoistavien startup-ekosysteemien ja dynaamisten kiinteistömarkkinoiden vuoksi. Itse asiassa Bangalore on paras valinta 29 prosentille NRI-sijoittajista, jota seuraa tiiviisti Mumbai, jota suosii 24 prosenttia NRI-ostajista.

Lue myös: Haluatko menestyä kiinteistösijoittajaksi? Tässä on 9 keskeistä strategiaa

Kysyntävuoro: 3BHK:n asuntojen kysyntä on ylittänyt 1BHK:n ja 2BHK:n asuntojen kysynnän, mikä heijastaa toivomusta tilavampiin asuintiloihin. Myös loma-asuntojen kysyntä on lisääntynyt kuluneen vuoden aikana kiinteistöjohtamispalvelujen vauhdissa.

Arvokkaat sijoitukset: Mielenkiintoista on, että 26 prosenttia NRI:n ostajista etsii kiinteistöjä, joiden budjetit ylittävät 1 crore, mikä osoittaa kasvavaa keskittymistä premium- ja luksuskiinteistövaihtoehtoihin. Tämän lisäksi 40 prosenttia NRI:stä sanoi kohdistavansa kiinteistötoiveensa ylittävän budjetin kanssa. 1 crore. Lisäksi 54 prosenttia vastaajista osoittaa vahvaa taipumusta investoida aidattuihin yhteisöihin turvallisuuden ja käyttömukavuuden vuoksi.

Kohdatut haasteet: Tiedon ja avoimuuden puute on suuri huolenaihe 82 prosentille NRI-ostajien, mikä korostaa tarvetta parantaa saavutettavuutta ja selkeyttä kiinteistöjen ostoprosessissa.

Lue myös: WeWorkin syksy osoittaa kiinteistöjen syvenevät halkeamat

Kiinteistönhoitopalvelut: Yhteensä 52 prosenttia NRI:n kiinteistönomistajista haluaa, että kiinteistönhoitopalvelut valvovat tehokkaasti heidän kiinteistösijoituksiaan.

Tunneanalyysi

Emotionaalinen yhteys: Yli 60 prosenttia NRI:n ostajista aikoo ostaa kiinteistöjä omaan käyttöönsä, esitellen emotionaalista yhteyttään ja turvallisuuden tunnetta Intiassa.

Perheen painopiste: 43 prosenttia NRI:stä ostaa kiinteistön Intiassa asuvalle perheelleen, ja vanhusten asumishankkeet ovat saamassa näkyvyyttä, koska ne tarjoavat kattavaa hoitoa ja mukavuutta.

Digitaalinen muutos: 46 prosenttia kansallisista tutkimuslaitoksista käyttää kiinteistöjen verkkosivustoja kiinteistöhakuihin.

Rakentajan uskottavuus: Yli 55 prosenttia vastaajista pitää rakentajan uskottavuutta tärkeänä investointipäätöksissään.

NRI:n kiinteistönomistajien kohtaamat haasteet

Kiinteistönhallinta: Vuokra-asuntojen etähallinta on haastavaa NRI:lle, ja 63 prosenttia pitää kiinteistöjen hallintaa merkittävänä haasteena. Ja 52 prosenttia ilmaisee ammattiavun tarpeen.

Kiinteistöhaussa navigointi: 82 %:lla vastaajista on haasteita saada täsmällistä tietoa ja sijoitusneuvontaa, mikä korostaa suuremman läpinäkyvyyden ja kattavan tiedon tarvetta.

Lue myös: Bengaluru-kotitalouksille se on kiinteistö taloudellisten investointien sijaan

Näkymät

NRI:n kiinnostus intialaisiin kiinteistöihin on kasvanut emotionaalisten yhteyksien ja sijoitusmahdollisuuksien ansiosta teknologian ja kohonneiden vuokratuottojen myötä. Lisäksi teknologia on helpottanut kiinteistöjen ostamista, myyntiä ja hallintaa, vähentänyt riippuvuutta kolmansista osapuolista ja edistänyt läpinäkyvyyttä. Kaiken kaikkiaan kiinteistönhoitopalvelujen kysyntä on kasvussa, mikä tarjoaa NRI:lle vaivatonta kiinteistönhoitoa.

Sijoituspotentiaalin kannalta kiinteistöt ovat siis edelleen lupaava sijoitusväline, ja NRI-asuntojen myynti kasvaa 11 prosentista 15 prosenttiin ja sen odotetaan nousevan 20 prosenttiin vuoteen 2024 mennessä.

”Aineellisena omaisuutena kiinteistö voi tuottaa monenlaisia ​​tuloja ja samalla nostaa arvoaan. Tuotot ovat suoraan verrannollisia sijoituksen kestoon. NoBrokerin tekemän tutkimuksen mukaan kiinteistö on suhteellisen turvallisempi sijoitusvaihtoehto kuin muut varat, kuten osakemarkkinat ja krypto. Osakkeet ja bitcoinit ovat liian arvaamattomia epävarmoissa markkinaolosuhteissa, kuten pandemia, inflaatio ja taantuma. Lisäksi ne eivät ole kaikkien teekuppi. Toisaalta kiinteistö on osoittanut johdonmukaisia ​​tuloksia kasvua viime vuosikymmeninä, mikä tekee siitä vakaan ja luotettavan sijoitusvaihtoehdon niille, jotka etsivät pitkän aikavälin taloudellista turvaa”, Garg lisäsi.

Virstanpylväshälytys!Livemint on listan kärjessä maailman nopeimmin kasvavana uutissivustona 🌏 Klikkaa tästä tietää enemmän.

Päivitetty: 8. marraskuuta 2023 klo 14.46 IST

Samankaltaiset artikkelit