Provident Fund -tilini saldo on Rs 14 lakh. Pitäisikö minun nostaa se maksaakseni asuntolainaa?

Home loan vs EMI

Tervetuloa FE Moneyn Reader’s Query -segmenttiin. Tänään Darshan Pawar kirjoittaa ottaneensa yhteensä 40 000 rupiaa asuntolainaa vuonna 2019, josta jäljellä oleva määrä on nyt 25 000 rupiaa. Darshan tekee myös kuukausittaisen 10 000 rupiaa, ja hänellä on 14 000 rupiaa Employee Provident Fund (EPF) -tilillä.

Darshan haluaa tietää, pitäisikö hänen maksaa asuntolainansa ennakkoon vai korottaa SIP-summaa. Hän haluaa myös neuvoja siitä, onko hyödyllistä nostaa rahaa EPF-tililtä asuntolainaa varten.

Jos odotettu tuottosi sijoitusrahaston SIP-sijoituksesta on 4 % korkeampi kuin asuntolainasi korko, voit nostaa SIP:tä. Muuten on parempi maksaa velka etukäteen.

4 %:n puskurissa otetaan huomioon mahdollisuus asuntolainakorkojen nousuun ja investointien odotettua alhaisempiin tuotoihin. Jos esimerkiksi oletetaan, että Equity SIP:n tuotto on 12 % ja asuntolainakorko 9,5 %, on parempi maksaa asuntolaina etukäteen sen sijaan, että nostaisit SIP:tä.

Lisäksi, jos asuntolainasi korko on suurempi kuin EPF-korko, voit maksaa ennakkoon käyttämällä EPF-summaa.

Viplav Majumdar, sertifioitu taloussuunnittelija ja Planyourworld Training Academyn johtaja, vastasi äskettäin toisen lukijan samanlaiseen kyselyyn, ja ehdotti, että SIP:n lisääminen ylimääräisellä rahalla voi olla pitkällä aikavälillä hyödyllisempää kuin asuntolainan sulkeminen.

”Ydinideana on saada lainalle tuottoa, jos maksat 9 % lainasummasta ja jos saat 12 % tavallisissa sijoitusrahastosuunnitelmissa ja 13,5 % suorissa suunnitelmissa, saat paljon enemmän tuottoa kuin lainasummasta. asuntolainan korko”, Majumdar sanoi. Lue lisää täältä.

Lukijoiden tulee huomioida, että tämän alustan ei ole tarkoitus suositella mitään tiettyä rahastoa tai muuta omaisuutta sijoitettavaksi. Tämä on ammattimaisen talousneuvojan tehtävä. Tämän osion kautta FE Money pyrkii antamaan lukijoille vain laajaa opastusta taloussuunnittelusta, tuloverosta, eläkkeelle siirtymisestä, lainoista jne. henkilökohtaisen talouden asiantuntijoiden avulla.

Onko sinulla henkilökohtaisia ​​rahoituskysymyksiä? Kirjoita osoitteeseen fe.money@financialexpress.com. Saamme henkilökohtaisen talouden asiantuntijoilta vastaukset asiaankuuluviin kysymyksiin.

Samankaltaiset artikkelit