PPF, NSC, Sukanya Yojana, Senior Citizen Savings: Jos et toimita näitä kahta keskeistä asiakirjaa, tilisi voi muuttua lepotilaksi

PPF, NSC, Sukanya Yojana, Senior Citizen Savings: Failing to submit these 2 key documents may make your accounts dormant

Jos olet sijoittanut johonkin näistä säästöjärjestelmistä, kuten Public Provident Fund (PPF), Sukanya Samriddhi Yojana (SSY), Senior Citizen Savings Scheme (SCSS) ja National Saving Certificate (NSC), sinun on toimitettava kaksi avainasiakirjaa Aadhaar ja PAN asianomaisen rahoituslaitoksen tilitoimistoon, jos niitä ei ole vielä toimitettu.

Jos et toimita näitä keskeisiä asiakirjoja määritetyn ajan kuluessa, tilisi on lepotilassa, kunnes asiakirjat on lähetetty.

Hallitus valtuutti Aadhaarin avaamaan nämä tilit

Nyt on pakollista tarjota Aadhaar sijoittaakseen pieniin säästöjärjestelmiin, kuten PPF, SSY, SCSS ja NSC. Uuden tilin avaaminen missä tahansa piensäästöohjelmassa vaatii hakijan Aadhaar-korttitiedot.

Hallitus totesi viime vuonna antamassaan ilmoituksessa, että yksityishenkilön on toimitettava tilitoimistoon seuraavat henkilöllisyystodistukset ja osoite tilin avaamista varten. Asiakirjat ovat – Intian yksilöllisen tunnistusviranomaisen UIDAI:n myöntämä Aadhaar ja PAN.

Lue myös: Iranin ja Israelin sota: Kuinka tämä vahingoittaa sijoitussalkkuasi

Mitä tapahtuu, kun Aadhaar-numeroa ei ole määritetty?

Jos Aadhaar-numeroa ei ole annettu, sijoittajat voivat toimittaa todisteen Aadhaar-rekisteröintihakemuksesta tilin avaamisen yhteydessä ja tilinhaltijan on toimitettava Aadhaar-numero tilitoimistolle kuuden kuukauden kuluessa tilin avaamispäivästä. tili tilin linkittämisestä Aadhaariin, valtiovarainministeriön ilmoituksessa todettiin.

Jos tallettaja on jo avannut tilin eikä ole toimittanut Aadhariaan tilitoimistoon, hänen on tehtävä se kuuden kuukauden kuluessa 1.4.2023 alkaen.

Jos tallettaja ei toimita Aadhaar-numeroa tietyn kuuden kuukauden kuluessa, ”hänen tilinsä lakkaa olemasta toiminnassa siihen asti, kun hän toimittaa Aadhaar-numeron tilitoimistoon”.

Vaaditaanko PAN, jotta sijoittajat voivat osallistua piensäästöjärjestelmään?

Ilmoituksen mukaan sijoittajalla on kaksi kuukautta aikaa toimittaa PAN-numeronsa, jos sitä ei ole toimitettu piensäästöohjelman tilin avaamisen yhteydessä. ”Hänen on toimitettava se asianomaisen rahoituslaitoksen tilitoimistolle kahden kuukauden kuluessa seuraavista tapahtumista: kumpi on aikaisempi:

(i) tilin saldo ylittää milloin tahansa 50 tuhatta rupiaa tai
(ii) kaikkien tilillä olevien hyvitysten yhteenlaskettu määrä tilikaudella ylittää yhden lakh rupian; tai
(iii) kaikkien tililtä kuukaudessa tehtyjen nostojen ja siirtojen yhteismäärä ylittää kymmenen tuhatta rupiaa,

”Jos tallettaja ei toimita pysyvää tilinumeroa määrätyn kahden kuukauden kuluessa, hänen tilinsä lakkaa toimimasta siihen asti, kun hän toimittaa pysyvän tilinumeron tilitoimistoon”, ilmoituksessa sanotaan.

Samankaltaiset artikkelit