PPF-, NSC-, SCSS-hinnat pysyvät ennallaan: Mihin sijoittaa nyt saadaksesi paremman tuoton?

PPF, NSC, SCSS Interest Rates Remain Unchanged: Where to invest now for higher returns?

Vastoin odotuksia piensäästöjärjestelmien, mukaan lukien julkisen eläkerahaston (PPF), kansallisen säästötodistuksen (NSC) ja eläkesäästöohjelman (SCSS) korot jätettiin tilikauden 2023-24 neljännelle neljännekselle. Hallitus ei ole muuttanut äskettäin, ja vain 3 vuoden määräaikaistalletuksen ja Sukanya Samriddhi -tilijärjestelmän korkoja on nostettu hieman 7,0 prosentista 7,1 prosenttiin ja 8,2 prosenttiin.

Tämä liike on jättänyt suurimman osan yksittäisistä sijoittajista pulaan, koska he eivät voi päättää, mihin sijoittaa nyt saadakseen korkeamman tuoton. Sillä suurin osa varmaa tuottoa antavista sijoitustavoista ei ole tarpeeksi tuottoisia sijoitukselle, ja ne, jotka lupaavat korkeampaa tuottoa, eivät joko ole turvallisia sijoittamiselle tai ovat vähän riskialttiita. Joten mitä tehdä nyt ja mihin sijoittaa kovalla työllä ansaitut rahat?

Alan asiantuntijat sanovat, että vaikka PPF-, NSC- ja SCSS-korkoja ei ole nostettu, niiden korot ovat pysyneet vakaina, mikä erottaa ne luotettaviksi järjestelmiksi, jotka tarjoavat tasaisen tuoton ilman riskejä. SCSS:n korko jopa nousi 8 %:sta 8,2 %:iin edellisellä kesäkuun neljänneksellä, mikä on pysynyt samana siitä lähtien. Joten molemmat ovat edelleen erittäin luotettavia ja tuottoisia sijoitusjärjestelmiä suurimmalle osalle sijoittajia.

Niille, jotka etsivät muita järjestelmiä, on kuitenkin vielä useita muita vaihtoehtoja tutkittavana tulevien vuosineljännesten talouselämässä. Esimerkiksi postitalletusten korot ovat nousseet marginaalisesti, kun 3 vuoden määräaikaistalletukset ovat nousseet 7 prosentista 7,1 prosenttiin. Samoin Sukanya Samriddhi -ohjelman korko on noussut 8 prosentista 8,2 prosenttiin neljännellä vuosineljänneksellä.

”Sijoitusrahastojen tuotot ovat olleet lupaavia, keskimäärin 12-20 %. Tuotot vaihtelevat kuitenkin järjestelmän tyypin ja siihen liittyvien riskien mukaan, ylittäen toisinaan tämän luokan. Eläkesäästämiseen tähtääville kansallinen eläkejärjestelmä (NPS) on pitkän aikavälin eläkkeelle keskittyvä sijoitusväline. Lisäksi Kisan Vikas Patra (KVP), Post Officen piensäästöohjelma, tarjoaa tällä hetkellä 7,5 %:n korkoa, joka on korotettu vuosittain, mikä houkuttelee monia sijoittajia. Toinen vaihtoehto on korkean luottoluokituksen (yleensä AAA tai AA+) yritysten liikkeeseen laskemat kiinteät talletukset (FD), mikä takaa paremman turvaverkon talletetuille varoille”, kertoo Adhil Shetty, toimitusjohtaja, Bankbazaar.com.

Myös postin kautta saatavilla oleva turvallinen sijoitusjärjestelmä National Savings Certificate (NSC) on säilyttänyt korkonsa 7,7 prosentissa. Keski- ja pienituloisille suunnattu NSC tarjoaa ensisijaisesti helppoja säästämisvaihtoehtoja.

Sijoittajilla, jotka haluavat korkeampaa tuottoa kuin kiinteät talletukset, PPF tai pienet säästöohjelmat, on myös seuraavat vaihtoehdot:

Asianomaiset osavaltioiden hallitukset ovat täysin turvallisia ja takaamia. ”He saavat yleensä 9 % tai enemmän tuottoa. Sijoittajien on oltava varovaisia ​​takauksen luonteen suhteen. Heidän tulee tarkistaa, koskeeko takuu tiettyä sarjaa vai ei. Heidän tulisi myös katsoa, ​​vastaavatko joukkovelkakirjalainojen ja koronmaksuaikataulu heidän vaatimuksiaan”, Ashish Kapur sanoo. Toimitusjohtaja, Invest Shoppe.

Näitä on saatavilla vähintään 8 prosentin korolla. Jälleen sijoittajien on tarkistettava takuutiedot sekä joukkovelkakirjojen kesto.

Nämä ovat osakeohjelmia, jotka sijoittavat oman pääoman ja velan yhdistelmään. ”Oma pääoma luo suurimman pääoman arvonnousun pitkällä aikavälillä ja velkakomponentti tarjoaa vakautta ja suojaa. Tämän lisäksi näihin joukkovelkakirjoihin kohdistuu alhaisempi verokanta, koska niitä käsitellään verotuksessa samalla tasolla kuin osakerahastot. Nämä järjestelmät ovat antaneet kaksinumeroista tuottoa ja lisäksi yli vuoden pidettyjen osuuksien 10 %:n ja lyhyen aikavälin 15 %:n verot ovat merkittävä etu”, Kapur huomauttaa.

Nämä on sijoitettu täysimääräisesti osakemarkkinoille. Tässä tuotot ovat todennäköisesti jopa korkeammat kuin balansoiduilla rahastoilla, mutta täysin osakemarkkinoille sijoitettuna volatiliteetti- ja laskuriskit ovat korkeammat. Tämä vaihtoehto sopii sijoittajille, joilla on pitkäaikainen omistuskyky ja luonne sietää epävakautta ja epävarmuutta. Veroedut ovat samat kuin tasapainorahastoilla.

Tämä menetelmä sopii hyvin sijoittajille, joilla on aikaa, temperamenttia ja tutkimuskykyä osakemarkkinoille sijoittamiseen. Tuotot voivat olla korkeimmat tässä vaihtoehdossa, mutta on erittäin tärkeää, että portfoliota seurataan ja hallitaan hyvin.

Näiden lisäksi on muitakin sijoitusvaihtoehtoja, kuten kulta, vaihtoehtoiset sijoitusrahastot (AIF) ja sijoittaminen globaaleille markkinoille. Asiantuntijoiden mukaan nämä kaikki edellyttävät kuitenkin erittäin taitavaa hallintaa sekä syvää tietoa omaisuusluokista, niiden hinnoista ja syklistä.

Samankaltaiset artikkelit