Pörssinoteeratut rahastot: Optimoi salkkusi tuotto likvideillä ETF-rahastoilla

Exchange Traded Funds: Optimise returns on your portfolio with liquid ETFs

Osakkeilla ja johdannaisilla kaupankäynnin aikana monet kauppiaat kohtaavat toiminnallisen haasteen – oikean rahamäärän säilyttäminen välitystilillä. Vaikka digitaalisessa maailmassa rahan liikkuminen on sujunut – oli se sitten pankkitililtä välitystilille tai päinvastoin, kauppiaiden on säilytettävä hyvä saldo.

Osakevälittäjällä pidetty raha ansaitsee vähän. Vaikka säästävä pankkitili maksaa jonkin verran korkoa, se ei ole houkuttelevaa. Lisäksi aina, kun joku haluaa käydä kauppaa, hänen on aloitettava rahan siirto välitystilille ennen tilauksen tekemistä. Tässä yhteydessä taitavat kauppiaat sijoittavat rahastonsa likvideihin Exchange Traded Funds (ETF) -rahastoihin, jotka tarjoavat houkuttelevia tuottoja ja tarjoavat myös kaiken tulivoiman käydä kauppaa saumattomasti. Ymmärrämme tämän yksityiskohtaisesti:

Likvidi ETF sijoittaa velkainstrumentteihin, jotka erääntyvät yön yli. Sen osuudet on listattu pörssissä ja käydään kauppaa nimellisarvolla. Likvidistä ETF:stä kertyneet voitot joko maksetaan osinkoina päivittäin tai hyvitetään ryhmittyminä sijoittajan demat-tilillä. Nämä voitot voidaan realisoida joko myymällä tällaisia ​​osuuksia pörssissä tai rahastotalolle.

Ymmärrämme nyt näitä järjestelmiä riskien näkökulmasta. Likvideihin ETF-rahastoihin ei liity luottoriskiä, ​​koska ne sijoittavat kolmen osapuolen repoihin valtion arvopapereihin ja valtion velkasitoumuksiin. Ne tarjoavat tuottoa rahamarkkinakorkojen mukaisesti, jotka tällä hetkellä ovat houkuttelevia. Lisäksi, koska likvidien ETF-rahastojen rahaa siirretään päivittäin, niissä ei ole kestoriskiä. Siksi sijoittajien ei tarvitse huolehtia mahdollisista tappioista, jotka johtuvat joukkovelkakirjojen hintojen epävakaudesta korkojen noustessa tai laskeessa.

Likvidi ETF voi näyttää samanlaiselta kuin avoin likvidi rahasto tai yön yli -rahasto. Mutta he eivät ole. Kun sijoittajat sijoittavat avoimiin likvideihin rahastoihin, raha virtaa heidän pankkitililtä rahastotaloon ja lunastuksen yhteydessä rahat saapuvat jälleen sijoittajien pankkitileille. Likvidien ETF-osuuksia ostettaessa raha siirtyy sijoittajan välitystililtä rahastotaloon ja lunastuksen yhteydessä rahat hyvitetään sijoittajan välitystilille. Tämä säästää sijoittajat monelta vaivalta.

Rahastotalot, kuten Aditya Birla Sun Life, DSP, HDFC, ICICI Prudential, Kotak, Mirae ja Nippon India, tarjoavat tällaisia ​​järjestelmiä. Näistä vanhin on Nippon India ETF Nifty 1D Rate Liquid BeES. Se on myös alan suurin järjestelmä 9 805 miljoonan rupialla, ja se on tarjonnut 5,61 %:n tuottoa viimeisen vuoden aikana, joka päättyi 22.10.2023, Value Researchin mukaan. Nykyisillä rahamarkkinoiden tuotoilla on järkevää sijoittaa likvideihin ETF-rahastoihin mieluummin kuin pitää rahaa pankkitilillä.

Jopa likvidien ETF-rahastojen kaupankäynti on saumatonta. Niitä voidaan ostaa ja myydä, kuten mitä tahansa muuta pörssin osaketta tai johdannaisinstrumenttia. Rahastotalo hyvittää rahat sitä päivää seuraavana päivänä, jona osakkeet myydään pörssissä. Rahan kerääminen näitä yksiköitä vastaan ​​on myös helppoa. Useimmat johtavat osakevälittäjät eivät veloita välitystä näiden järjestelmien yksiköiden kaupasta ja tarjoavat kauppiaille jopa 90 % marginaalin.

Nämä tosiasiat huomioon ottaen likvideihin ETF-rahastoihin sijoittaminen voi olla erittäin houkuttelevaa sijoittajille, jotka suunnittelevat noin viikon pituista lyhyttä taukoa kaupankäynnistä. Se säästää kauppiaita kaikista kustannuksista, jotka liittyvät rahan siirtoon säästöpankkitililtä välitystilille ja päinvastoin. Taitaville kauppiaille tällaisten käyttökustannusten säästäminen on etu, koska he säästävät aikaa. Tällä kertaa he voivat hyödyntää uusien kauppojen tunnistamisessa markkinoilla. Näin ollen likvideihin ETF:iin sijoittaminen ei tarjoa vain mielenrauhaa, vaan myös optimoi tuotot kauppiaille.

Vastuuvapauslauseke: Tämä on kirjoittajan henkilökohtainen mielipide. Lukijoita kehotetaan ottamaan yhteyttä rahoitussuunnittelijaan ennen sijoitusten tekemistä.

Samankaltaiset artikkelit