Pankin työntekijät saavat 17% palkankorotuksen; IBA, ammattiliitot allekirjoittivat lopullisen sopimuksen – Banking & Finance News

bank salary, bank employees, banking, banking and finance, sbi, iba

Julkisen sektorin pankkien työntekijöiden on määrä saada 17 prosentin palkkakorotus sen jälkeen, kun Indian Banks' Association (IBA) ja pankkiliitot allekirjoittivat perjantaina yhdeksännen yhteisen nootin ja viimeisen 12. kahdenvälisen sovintosopimuksen.

Palkkojen tarkistamiseen käytettävä kokonaissumma on 12 449 miljoonaa rupiaa kaikille pankeille, mukaan lukien Intian valtionpankki. Palkkamuutos astuu voimaan 1.11.2022 alkaen viiden vuoden ajaksi ja palkan ja palkkioiden vuotuinen korotus on 17 % vuoden 22 palkkalaskelman kuluista. Selvitys kattaa 25 pankkia, mukaan lukien 12 julkisen sektorin lainanantajaa, 10 yksityistä ja kolme ulkomaista pankkia.

IBA ja pankkiliitot olivat joulukuussa allekirjoittaneet yhteisymmärryspöytäkirjan (MoU) 17 prosentin palkankorotuksesta ja asettaneet 180 päivän aikataulun lopullisen ratkaisun allekirjoittamiselle. FE raportoi 27. marraskuuta ensimmäisen kerran, että julkisen sektorin pankkien työntekijöiden palkat saattavat nousta 15-20 %, kun IBA:n ja ammattiliittojen väliset 12. kahdenväliset neuvottelut ovat tulleet viimeiseen vaiheeseen.

”Lisäksi sovittiin, että uusi palkkataulukko rakennetaan 8 088 pistettä vastaavan äitiysrahan yhdistämisen jälkeen. Kaikki muut johdon ja ammattiliittojen neuvotteluprosessin aikana käsittelemät asiat ratkaistaan ​​molempia tyydyttävällä tavalla, sopimuksessa todetaan.

Julkisen sektorin pankkien työntekijöiden viiden päivän työviikkoa ei kuitenkaan ole saatu päätökseen, sillä keskuksen on vielä päätettävä asiasta IBA:n suosituksen jälkeen.

Heinäkuussa 2020 noin 850 000 pankkityöntekijää sai 15 prosentin korotuksen palkkapaketteihinsa, kun IBA ja United Forum of Bank Unions allekirjoittivat aiesopimuksen kolme vuotta kestäneen kiistanalaisen palkkojen tarkistamista koskevan kysymyksen ratkaisemiseksi.

Samankaltaiset artikkelit