Päätös PSB:n henkilökunnan palkankorotuksesta todennäköisesti joulukuun puoliväliin mennessä – Banking & Finance News

public sector banks, Wage hike, PSB staff, wage hike in bank, bank news, sbi, bank of baroda, pnb bank, latest news, top news, business news,

Julkisen sektorin pankkien (PSB) työntekijät saattavat nähdä 15–20 prosentin palkankorotuksen ja viisipäiväisen työviikon käyttöönoton joulukuun puoliväliin mennessä pankkiliittojen ja -järjestöjen sekä Intian pankkiliiton välisenä 12. kahdenvälisenä sovintoneuvotteluna. (IBA) ovat tulleet viimeiseen vaiheeseen, neljä kehityksestä tietoista henkilöä kertoi FE:lle.

”Tämä on ensimmäinen kerta neuvottelujen historiassa, kun tarjous (palkankorotuksesta) alkaa 15 prosentista. Se (palkankorotus) on todennäköisesti 15–20 prosenttia, IBA:n lähteet sanoivat. He lisäsivät, että viiden päivän työviikon ilmoitus tehdään joko palkankorotusilmoituksen yhteydessä tai välittömästi sen jälkeen keskus tai IBA.

Nykyinen PSB:n työntekijöiden palkkasopimus päättyi 1.11.2022. Siitä lähtien IBA ja pankkityöntekijöitä edustavat ammattiliitot ovat neuvotelleet uudesta palkkasopimuksesta.

Valtiovarainministeriön lähteen mukaan palkkojen tarkistus ja työpäivien muutos koskevat myös alueellisia maaseutupankkeja.

Heinäkuussa 2020 noin 850 000 pankkityöntekijää sai 15 prosentin korotuksen palkkapaketteihinsa, kun IBA ja United Forum of Bank Unions allekirjoittivat aiesopimuksen kolme vuotta kestäneen kiistanalaisen palkkojen tarkistamista koskevan kysymyksen ratkaisemiseksi.

Toinen neuvotteluprosessiin osallistuva lähde sanoi, että IBA ja pankkiliitot pitävät pian lopullisen kokouksen, jossa osapuolet allekirjoittavat yhteisymmärryspöytäkirjan, joka lähetetään myöhemmin valtiovarainministeriölle lopullista hyväksyntää varten.

”Palkankorotus tulee olemaan jossain yli 15 %. Neuvottelemme kovasti, koska PSU-pankkien on saatava viimeinen iskun taseisiin”, lähteet sanoivat. Valtiovarainministeriö pyysi alun perin julkisen sektorin lainanantajia saattamaan neuvottelut päätökseen 1. joulukuuta mennessä.

Viisipäiväisen työviikon käyttöönotto johtaa siihen, että konttorit pysyvät kiinni viikonloppuisin. Menetettyjen työtuntien kompensoimiseksi työntekijöitä voidaan velvoittaa työskentelemään pidempiä työpäiviä arkipäivisin, edellä lainattu ensimmäinen lähde sanoi.

”Aukioloajat alkavat arkisin aikaisin ja sulkeutuvat 30-45 minuuttia nykyistä työaikaa myöhässä”, he sanoivat. Asiakkaat, jotka haluavat nostaa tai siirtää käteistä, voivat tehdä sen pankkiautomaateista, ja ainoa haaste on sekkien tallettaminen.

”Sekkien kerääminen vaikuttaa näiden kahden päivän aikana. Mielestäni meidän pitäisi olla valmiita siihen, koska sillä ei ole suurta merkitystä ja sekkien käyttö vähenee yhä enemmän, kun ihmiset valitsevat digitaalisia pankkipalveluita, yksi lähde sanoi.

Koska vakuutusyhtiöiden ja joidenkin osavaltioiden hallitusten ja valtionhallinnon työntekijöillä on viisipäiväinen työviikko, saman mahdollisuuden tarjoaminen pankkiireille on askel oikeaan suuntaan, lähteet sanoivat.

Toimipisteiden sulkeminen johtaisi myös säästöihin matkustamiseen käytetyssä polttoaineessa ja sähkössä. ”Asiakkaiden epämukavuus on enemmän kuin suurempi kuin säästäminen ja muut tekijät. Työntekijät tarvitsevat myös enemmän perhe-aikaa”, he sanoivat.

Samankaltaiset artikkelit