Ostatko määräaikaisen vakuutuksen? Älä missaa TÄTÄ olennaista tarkistuslistaa

Buying a term insurance? Don't miss THIS essential checklist

Pandemian jälkeisenä aikana yhä useammat ihmiset ostavat henkivakuutusta suojellakseen perhettään taloudellisesti, koska he ymmärtävät nyt sen merkityksen paremmin. Yksi henkivakuutuksen perustyypeistä on määräaikavakuutus. Aikavakuutuksissa vakuutusyhtiö maksaa vakuutussumman vakuutuksenottajan perheelle tai edunsaajalle vakuutetun kuoleman varalta vakuutuskauden aikana.

Oikean voimassaoloajan vakuutuksen valinta vaatii kuitenkin huolellista harkintaa. Prosessi voi olla hämmentävä ja pelottava, minkä vuoksi on tärkeää olla tietoinen yleisistä sudenkuopat.

”Lähimäisistä huolehtimiseen kuuluu heidän taloudellisen turvansa varmistaminen, varsinkin nykypäivän epävarmuudessa. Määräaikainen vakuutus on yksinkertainen ja edullinen tapa tarjota tämä turvallisuus. Se tarjoaa kattavuuden tietylle ajanjaksolle tai ”kaudelle”; ja maksaa, jos vakuutuksenottaja ei enää ole”, sanoo Rahul Malodia, laillistettu kirjanpitäjä ja Malodia Business Coachingin perustaja ja toimitusjohtaja.

Määräaikaista vakuutusta ostettaessa kannattaa pitää mielessä tärkeät seikat, kuten tietyn kattavuuden vakuutusmaksumäärä, selvityssuhde, taatut tai takaamattomat palautukset ja muut ominaisuudet, jotta voit tehdä parhaan päätöksen perheesi tulevaisuuden kannalta.

Malodia jakoi näkemyksensä, ja joitain avainkohtia on otettava huomioon ostettaessa määräaikaista vakuutusta:

Aikavakuutuksen saamisen viivästyminen

Viivyttely voi olla kallista. Mitä kauemmin odotat määräaikaisen vakuutuksen ostamista, sitä korkeammat vakuutusmaksut ovat. Iän myötä myös terveysongelmia voi ilmaantua, mikä johtaa korkeampiin vakuutusmaksuihin tai jopa vakuutusturvan epäämiseen. On viisasta varmistaa vakuutus mahdollisimman pian, jotta saat alhaisemmat hinnat ja turvata läheisesi. Esimerkiksi terve 30-vuotias voi maksaa huomattavasti vähemmän kuin 40-vuotias, jolla on samanlainen terveys.

Pieni palkkio

Alimman palkkion valitseminen saattaa tuntua viisaalta taloudelliselta päätökseltä, mutta se voi olla harhaanjohtavaa. Matalat vakuutusmaksut tarkoittavat usein rajoitettua kattavuutta. On välttämätöntä, että sinulla on riittävästi varoja kattamaan perheen taloudelliset tarpeet, kuten asuntolainan maksut, lasten koulutuksen ja elinkustannukset. Henkilövakuutuksen määrän tulee olla vähintään 15-20X vuosituloista.

Jos esimerkiksi ansaitset 3000 000 rupiaa vuodessa, kattavuutesi tulisi olla noin 60 lakh.

Rajoitetun palkan vakuutuksen valinta

Rajoitettu palkkavakuutus mahdollistaa maksujen maksamisen lyhyemmältä ajalta, esimerkiksi 10 tai 15 vuodelta, koko voimassaoloajan sijaan. Vaikka tämä saattaa kuulostaa houkuttelevalta, se voi olla kalliimpaa. Palkkion kustannukset ovat korkeammat, koska maksat vakuutuksen nopeasti pois. Siksi arvioi, kestääkö budjettisi korkeammat maksut lyhyellä aikavälillä vaarantamatta taloudellista vakauttasi. Sen sijaan, että maksaisit korkeampia vakuutusmaksuja rajoitetun ajan, käytä ylimääräistä rahaa
investointeja varten.

Koko henkivakuutuksen ottaminen

Koko henkivakuutus kattaa koko elämäsi ja sisältää säästökomponentin. Se on kuitenkin paljon kalliimpaa kuin määräaikainen vakuutus. Monet ihmiset ostavat koko henkivakuutuksen, koska he ajattelevat sen olevan parempi sijoitus. Jos ensisijaisena tavoitteenasi on tarjota taloudellinen turva perheellesi, kun et ole paikalla, aikavakuutus on usein kustannustehokkaampi vaihtoehto. Käytä alemmilla vakuutusmaksuilla säästetyt rahat sijoittamiseen muualle.

Ota ratsastajat viisaasti budjetin ja tarpeen mukaan

Ratsastajat ovat lisäosia vakuutussopimukseesi, jotka tarjoavat lisäturvaa, kuten kriittisen sairauden tai tapaturmaisen kuoleman korvauksen. Vaikka ne vaikuttavat hyödyllisiltä, ​​ne lisäävät myös vakuutuksen kustannuksia. Useiden kuljettajien lisäämisen sijaan yksittäisten vakuutusten ostaminen tiettyihin tarpeisiin saattaa olla taloudellisempaa. Esimerkiksi erillinen kriittisen sairauden politiikka voisi tarjota kattavamman kattavuuden kuin ratsastaja.

Korvausvaatimusten käsittelysuhde

Korvaussuhde kertoo vakuutusyhtiön maksamien korvausten prosenttiosuuden. Alhainen suhde saattaa merkitä mahdollisia vaikeuksia saada vaatimukset hyväksytyksi. Valitse vakuutusyhtiö, jolla on korkea korvaussuhde varmistaaksesi, että edunsaajat saavat edut vaivattomasti.

Vakuutuksenantajan historian tutkiminen ja arvostelujen lukeminen on välttämätöntä niiden luotettavuuden ymmärtämiseksi.

Väärän vaihtoehdon valinta

Väärän aikavälin vakuutuksen valinnalla voi olla vakavia seurauksia. Ennen kuin teet päätöksen, arvioi taloudellista tilannettasi, tulevia tarpeitasi ja vakuutusten ominaisuuksia. Ota tarvittaessa yhteyttä talousneuvojaan. Esimerkiksi nuori naimaton henkilö saattaa tarvita vähemmän vakuutusta kuin joku, jolla on perhe ja asuntolaina. Varmista, että valitsemasi politiikka on yhdenmukainen pitkän aikavälin taloudellisten tavoitteidesi kanssa.

Ei kerrota perheenjäsenille

Kun sinulla on voimassa oleva vakuutus, kerro siitä perheenjäsenillesi. Heidän on tiedettävä vakuutustiedot, mukaan lukien vakuutuksenantaja, vakuutusnumero ja korvausvaatimuksen tekeminen. Ole hyvä ja välitä nämä tiedot, jotta vältyt viivästymiltä tai hankaluuksilta vaatiessasi. Muista säilyttää kopio vakuutusasiakirjoista turvallisessa ja helposti saatavilla olevassa paikassa.

Johtopäätös:

Määräaikainen vakuutus on erinomainen tapa turvata läheisesi taloudellinen turva. Tietoon perustuvien päätösten tekeminen on kuitenkin ratkaisevan tärkeää. Vältä viivästyksiä, tarjoa riittävä kattavuus, ota huomioon pitkän aikavälin kustannukset ja hyödyt ja pidä perheesi ajan tasalla. Olemalla varovainen ja tietoinen, voit valita määräaikaisen vakuutuksen, joka tarjoaa perheellesi mielenrauhan ja taloudellisen suojan.

Samankaltaiset artikkelit