Öljytuotteiden vienti laski 15 % maaliskuussa heikoilla marginaaleilla – Commodities News

petroleum, petroleum products

Intian öljyjalostettujen tuotteiden vienti, joka on alkanut vakiintua viime kuussa vuoden 2024 alun jyrkän laskun jälkeen, on viimeisimpien alusten seurantatietojen mukaan romahtanut maaliskuussa vientimarginaalien heikkenemisen seurauksena.

Maa vei maaliskuussa yhteensä 1,28 miljoonaa tynnyriä päivässä jalostettuja öljytuotteita, mikä on 12,5 % vähemmän kuin edellisenä kuukautena, tiedustelupalvelu Vortexan tiedot osoittivat. Vienti laski 15 % edellisvuodesta.

”Intian dieselviennin kuukausitaso on vähentynyt eniten maaliskuussa, mikä saattaa johtua vientimarginaalien heikkenemisestä”, sanoi Vortexan analyytikko Serena Huang.

Lisäksi runsaat toimitukset Yhdysvalloista ja Lähi-idästä Aasiaan ja Eurooppaan heikensivät näiden tuotteiden kysyntää Intiasta. Euroopan maiden ostohalukkuus Yhdysvaltoihin ja Lähi-itään johtuu siitä, että Intiasta lähtevät matkat valitsevat pidemmän reitin Afrikan ympäri Eurooppaan Punaisenmeren kriisin vuoksi, mikä on myös lisännyt rahtikustannuksia.

Intia vei maaliskuussa Eurooppaan jalostettuja öljytuotteita 304 427 tynnyriä päivässä, mikä on 6,5 % vähemmän kuin helmikuussa. Myös vienti Aasiaan laski kuukauden aikana 22 % 308 740 tynnyriin päivässä.

Aasian osuus kokonaisviennistä oli 24,2 %, suurin kaikista maanosista, seuraavaksi Eurooppa ja Afrikka 23,8 %:n ja 23,3 %:n osuudella.

”Rukavat toimitukset Euroopassa (Yhdysvalloista ja Lähi-idästä) sekä Aasiassa heikentävät arbitraasia näille markkinoille”, Huang huomautti.

Vaikka vienti Eurooppaan on hidastunut aikaisemmalta matalalta tasolta Punaisenmeren jännitysten keskellä, määrä on edelleen pienempi kuin Intian marras- ja joulukuun keskimääräinen 350 000-400 000 barrelia päivässä.

Intia vie Punaisenmeren kautta erilaisia ​​tavaroita, mukaan lukien öljytuotteita. Maan öljytuotteiden vienti kasvoi helmikuussa 5,1 % 8,24 miljardiin dollariin verrattuna 7,84 miljardiin dollariin helmikuussa 2023 hallituksen viimeisimpien tietojen mukaan.

Vaikka Intian öljytuotteiden vienti saattaa olla hieman suurempi kuin kokonaistoimitukset, näiden tuotteiden tuonti kasvaa nopeammin. Tämän seurauksena maan öljytuoteomavaraisuus on laskenut 14,5 prosentista vuosina 2011–2012 12,6 prosenttiin vuosina 2022–2023 ja edelleen 12,3 prosenttiin huhti-helmikuussa tämän verotuksen tuoreiden tietojen mukaan. hallituksen Petroleum Planning and Analysis Cell.

Maa toi öljytuotteita huhti-helmikuussa 43,8 miljoonaa tonnia, mikä on 9 % enemmän kuin viime vuonna. Tuonnin arvo oli 21,2 miljardia dollaria.

Ei vain Intia uhkaa öljytuotteiden vientimääriä, vaan maan oma kotimainen kulutus kasvaa vaatimattomalla 3 %:lla huhtikuun 1. päivänä alkavalla tilikaudella, Petroleum Planning and Analysis Cellin julkaisema analyysi osoitti. Kasvu on alhaisinta sitten tilikauden 22.

Maan öljytuotteiden, kuten lentopetrolin, dieselin ja nestekaasun, kysynnän odotetaan kasvavan 239 miljoonaan tonniin tilikaudella 2024-25. Maan öljytuotteiden kulutus oli viime vuonna 233 miljoonaa tonnia, tiedot osoittivat.

Samankaltaiset artikkelit