Öljyn kauppa käy ennallaan, koska tarjontaongelmat kompensoivat huolia kysynnästä

oil prices (1)

Öljyn hinta pysyi ennallaan tiistaina, sillä huolet siitä, että USA:n mahdolliset lisäkoronnostot voisivat supistaa kysyntää, torjuttiin huolella, että trooppinen myrsky voi vaikuttaa tarjontaan Yhdysvaltain Persianlahden rannikolla.

Brent-raakaöljyn hinta oli 84,42 dollaria tynnyriltä klo 0335 GMT, kun taas US West Texas Intermediate -raakaöljy putosi 2 senttiä 80,08 dollariin.

Sijoittajat odottavat myöhemmin tällä viikolla tärkeimpiä Yhdysvaltain taloustietoja, jotka auttavat määrittämään korkojen polun tänä ja ensi vuonna. Federal Reserve -johtaja Jerome Powell sanoi perjantaina, että Yhdysvaltain keskuspankki saattaa joutua nostamaan korkoja edelleen hillitäkseen sitkeän inflaation.

Refinitivin FedWatch-työkalu osoitti, että markkinat odottavat 80 %:n todennäköisyydellä, että keskuspankki nousee ensi kuussa, mutta marraskuun koronnoston todennäköisyys on nyt noin 56 %.

”Öljyn hinnan voi olla vaikea ylläpitää heinäkuussa nähtyä vahvaa noustrendiä tässä vaiheessa. Yhdysvaltain ja Euroopan taloudet kohtaavat laskupaineita viimeisellä neljänneksellä, kunnes korot saavuttavat huippunsa, sanoi CMC Marketsin analyytikko Leon Li.

”Joten kysyntä saattaa olla huolissaan, mikä luo paineita öljyn hintaan. Eikä Kiinan talous ole vieläkään parantunut merkittävästi… Öljyn hinta saattaa pysyä epävakaana tässä vaiheessa, ja jatkossa tuleva nousu saattaa edellyttää Kiinan datan elpymistä.”

Kiinan talouden elpyminen on horjunut kiinteistöjen pahenemisen taantuman, heikkojen kulutusmenojen ja luotonannon hiipuvan kasvun vuoksi, mikä on saanut Pekingin laskemaan ohjauskorkoja tukeakseen maailman toiseksi suurimman talouden ja öljynkuluttajan toimintaa.

Vaikka hinnat ovat kolmannen vuosineljänneksen alun jälkeen nousseet noin 12 % ja WTI:n 13 % OPEC+:n tuotantoleikkausten jälkeen, Kiinan talouden näkymät ovat edelleen huolestuttavat, sanoi National Australia Bankin analyytikot tiistaina. Huomautus.

Samaan aikaan trooppinen myrsky Idalia iski Länsi-Kuubaa maanantaina ja oli melkein hurrikaani, kun se suuntasi kohti Floridaa. Myrsky aiheuttaa todennäköisesti sähkökatkoja ja voi vaikuttaa raakaöljyn tuotantoon Yhdysvaltain Persianlahden rannikon itäosassa.

Tällä viikolla painopiste on Yhdysvaltain henkilökohtaisten kulutusmenojen hintaindeksiraporteissa, jotka julkaistaan ​​torstaina, ja elokuun nonfarm-palkkatietoihin perjantaina.

Samankaltaiset artikkelit