Metaverse työn tulevaisuuden muokkaamisessa

Teams working on complex projects are often dispersed globally

Puhutaan paljon siitä, onko Metaverse pelkkä hype vai todellinen juttu. Mutta yksi asia on varma; teknologia ei koskaan pysähdy kehittymästä. Metaverse, turboahdettu versio nykyisistä digitaalisista kokemuksistamme, valmistautuu muuttamaan työn tulevaisuutta ja työmaailmaa yleensä. Se on raja, jota olemme vasta alkamassa tutkia.

Metaversumityöskentelyn edut vastaavat tehokkaampaa hybridi- ja etätyöskentelyä

Vaikka työkalut, kuten Microsoft Teams, Zoom ja Google Meet, ovat olleet käteviä, ne ovat aina olleet juuri sellaisia ​​– työkaluja. He auttavat meitä saamaan työn tehtyä, mutta heiltä puuttuu henkilökohtainen kosketus, ”yhdessä olemisen” tunne. Metaverse tarjoaa jotain erilaista. Se tarjoaa ”läsnäoloa”, jaetun virtuaalitilan, joka tuntuu todelliselta, enemmän kuin vain kasvot näytöllä.

Muistatko, kun pandemia työnsi meidät kohti Zoom-kokouksia ja Slack-keskusteluja? Olemme tulleet pitkän matkan sen jälkeen. Hybridityömalli on nyt uusi normi. Ei vain siksi, että se on kätevää tai säästää meidät työmatkalta ja valmiiksi pakatuilta voileipiltä, ​​vaan myös siksi, että se yksinkertaisesti toimii. Itse asiassa tutkimukset osoittavat, että olemme 9 % tuottavampia työskentelemään kotona.

Mutta Metaverse lupaa viedä tämän askeleen pidemmälle. Ajattele sitä virtuaalisena toimistona, joka herää henkiin ja edistää vuorovaikutusta ja yhteistyötä luonnollisemmin kuin mikään videoneuvottelu voisi. Se voi pitää yhteisön olemuksen ennallaan, vaikka jäsenet ovat kilometrien päässä toisistaan. Kuvittele käveleväsi virtuaaliseen toimistoon ja tuntenut olevasi fyysisesti läsnä kollegojesi kanssa, ja koet vesijäähdyttävien keskustelujen ja aivoriihien spontaanisuuden – kaikki reaaliajassa.

Yksi ominaisuus, joka tarjoaa tämän realismin tunteen, on tilaääni, joka moduloi äänten suuntaa ja voimakkuutta virtuaalisen sijaintisi ja kasvojen ilmeiden ja käsien eleiden kuvaamisen perusteella. Kun se on syntymässä, se luo pohjan sille, mikä on mahdollista – tulevaisuudelle, jossa etätyö ei vain jäljittele, vaan parantaa fyysistä työtilakokemusta.

Toimialat valmistautuvat metaverse-vauhtiin

Metaverse tarjoaa houkuttelevia mahdollisuuksia teollisuudenaloille, jotka menestyvät yhteistyössä. Kuvittele esimerkiksi esimies. He pystyivät pöytänsä ääressä tarkastelemaan tehdasta tai rakennustyömaata tuhansien kilometrien päässä koskettamalla, tarkastaen ja hallitsemalla toimintoja ikään kuin he olisivat maassa.

Ajattele IT-alaa. Monimutkaisten projektien parissa työskentelevät tiimit ovat usein hajallaan maailmanlaajuisesti. Metaversessa nämä ammattilaiset voivat kokoontua jaetussa virtuaalitilassa ja työskennellä yhdessä reaaliajassa koodatakseen, korjatakseen ja testatakseen ohjelmistoaan. Kuten Zuckerberg & teamin julkaisemassa videossa vihjattiin, on erittäin todennäköistä, että Meta-tiimi tutkii jo tätä mahdollisuutta.

Terveydenhuollon ammattilaiset voisivat valjastaa Metaversen yhteistyökeskusteluihin. Esimerkiksi eri puolille maailmaa sijoitetut lääkintäryhmät voisivat keskustella kriittisestä potilaan tapauksesta, tutkia diagnostisia kuvia ja yhdessä strategoida hoitosuunnitelmia yhteisessä virtuaalitilassa, mikä tehostaa telelääketieteen valmiuksia.

Suunnittelulle ja arkkitehtuurille Metaverse voisi olla yhteisluomisen leikkipaikka. Ammattilaiset voivat jakaa virtuaalistudion, olla vuorovaikutuksessa 3D-mallien kanssa, tehdä reaaliaikaisia ​​muutoksia ja visualisoida malleja yhdessä, mikä tekee prosessista käytännönläheisemmän ja intuitiivisemman.

Näiden lisäksi lukuisat sektorit – koulutuksesta viihteeseen – seisovat muutoksen partaalla, ja metaversumi lupaa ennennäkemättömiä yhteistyötapoja.

Työn tulevaisuus on keskitie

Metaversesin saapuminen ei tarkoita, että toimistomme siirtyisivät kokonaan pilveen. Se ei tarkoita, että ottaisimme 8-tuntisia päiviä VR:ssä tai että pidämme kaikkia kokouksiamme avatareina. Se on sekoitus – käytä huipputeknologiaa unohtamatta Zoom-puhelun tai kasvotusten chatin arvoa. Vaikka yksityiskohdat ovat epäselviä, oikeilla rajoilla immersiivisen työn tulevaisuus on lupaava.

Samankaltaiset artikkelit