Merkitse kalenteriisi: Meteorisade, uusikuu ja kosmiset linjaukset helmikuussa

moon phases february, february, february meteors, meteor this month, meteor in february

Helmikuu, kuukausi täynnä kosmisia ihmeitä, jolloin taivaan katselijat voivat nauttia useista taivaallisista tapahtumista. Meteorisuihkuista lumikuuhun, tässä on mitä odottaa:

Alpha Centauridin meteorisuihku (8. helmikuuta):

Käynnissä oleva α-Centauridin meteorisuihku, joka tunnetaan myös nimellä Alpha Centaurids Meteor Shower, alkoi 28. tammikuuta ja jatkuu helmikuun 21. päivään asti. Se on nimetty neljännen kirkkaimman tähden, Alpha Centaurin mukaan, näkyy eteläiseltä pallonpuoliskolta. Delhissä aktiivisuuden odotetaan olevan huipussaan noin kello 1.00 helmikuun 9. päivänä.

Uusikuu (9. helmikuuta):

Helmikuun 9. päivänä Kuu astuu ”uuteen” vaiheeseensa. Vaikka tämä vaihe ei ole näkyvissä paljaalla silmällä, se on ihanteellinen muiden taivaankappaleiden, kuten Linnunradan ja tähtikuvioiden, havainnointiin, koska Maata päin oleva puoli pysyy valaisemattomana.

Kuun neljän viikon kierros Maan ympäri sisältää vaiheita, kuten uudenkuun, ensimmäisen neljänneksen, täysikuun ja viimeisen neljänneksen, ja ne toistuvat 29,5 päivän välein. Kuun liike saa sen nousemaan ja laskemaan noin tuntia myöhemmin joka päivä.

Kuun ja Jupiterin läheisyys (15. helmikuuta):

Helmikuun 25. päivänä noin klo 23.35 Jupiter ja Kuu näyttävät läheltä, 3 asteen päähän toisistaan. Paljaalla silmällä ja kiikareilla näkyvä taivaallinen tapahtuma havaitaan Delhissä lounaishorisontin yläpuolella klo 18.24-23.39.

Venuksen ja Marsin läheisyys (22. helmikuuta):

Venus ja Mars lähestyvät läheltä 22. helmikuuta klo 15.16, ja ne näkyvät paljaalla silmällä ja kiikarin kautta. Tämä tapahtuma ei kuitenkaan näy Intiasta.

Lumikuu (24. helmikuuta):

Helmikuun täysikuu, joka tunnetaan nimellä Lumikuu, saavuttaa loistonsa huippunsa kello 6.00 aamulla 24. helmikuuta. Se on nimetty pohjoisen pallonpuoliskon runsaan lumisateen mukaan tänä aikana, ja se lupaa henkeäsalpaavan kuun näytöksen.

Samankaltaiset artikkelit