Luksuskiinteistötrendit vuonna 2024: Mitä odottaa huippuluokan kiinteistöissä

Luxury Real Estate Trends in 2024: What to expect in high-end properties

COVID-19-viruksen ilmaantumisen jälkeen kiinteistömarkkinoilla on ollut huipuja ja aaltoja. Sekä vuokra- että omistusasuntojen kysyntä laski jyrkästi kotoa työskentelyn vuoksi. Auringon alkaessa taas nousta kiinteistöalalla on kuitenkin jälleen edessä muutos – siirtyminen kohtuuhintaisista asunnoista luksusasuntoihin. Työpaikkojen avautuessa työvoima lähestyy varovaisesti, mikä heijastuu kotitiloihin – suurempiin tiloihin, jotka sopivat sekä työhön että vapaa-aikaan. Anarockin tutkimuksen mukaan vuonna 2022 seitsemässä suurimmassa kaupungissa myydyistä yksiköistä 18 % kuuluu luksusluokkaan, kun vuonna 2019 vastaava luku oli vain 7 %.

Jos toisaalta kodin ostajat haluavat ostaa luksusasuntoja, joissa on kaikki mukavuudet, he haluavat myös integroida maailmanlaajuisen suunnittelun ja sisustuksen koteihinsa hienomman kokemuksen saamiseksi. Asunnon ostajat etsivät täydellistä sijaintia, jossa on puhdas ilma, hyvä saavutettavuus, luokkansa paras infrastruktuuri, henkeäsalpaavat näkymät, mikä muuttaa luksuskiinteistömarkkinoiden maisemaa.

Kuluttajien mieltymyksillä ja teknologialla on ollut valtava rooli kiinteistömarkkinoiden kehittymisessä luksussegmentiksi maailmanlaajuisesti. Myöskään Intiassa tilanne ei ole erilainen. CBRE South Asia Pvt Ltd:n raportin ”India Market Monitor Q1 2023” mukaan luksusasuntojen myynti kasvoi 151 % vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä. Pelkästään Delhi-NCR:n huippuluokan yksiköiden myynti kasvoi hämmästyttävällä tavalla. 216 %. Hyderabad oli listan kärjessä noin 800 prosentin kasvulla. Maailmanlaajuinen altistuminen kansainvälisille kiinteistötrendeille ja arkkitehtuurisuunnittelulle on myös tasoittanut tietä luksuskiinteistösegmentin nousulle.

Kansainvälisellä arkkitehtonisella suunnittelulla on tarkoitus olla iso rooli kiinteistöalan paradigman muutoksen ja asunnonostajien näkymien sekä luksus- ja huippuluksuskoteihin taipumisen aikaansaamisessa. Arkkitehtoninen ihme ei kuitenkaan rajoitu vain kodin suunnitteluun, vaan myös luonnon, ympäristöelementtien ja huipputeknologian yhdistämiseen koteihin ja suunnitteluun. Asunnon ostajat ovat nykyään ympäristötietoisempia ja etsivät kestäviä koteja, kuten viherkattoja, energiatehokkaita järjestelmiä ja älykkään kodin automaatiota. Nämä ominaisuudet heijastavat huippumodernien vaativien kodin ostajien tarpeita ja toiveita.

Yksityisyys ja turvallisuus ovat aina olleet ensiarvoisen tärkeitä asunnon ostajille, etenkin luksusasunnon ostajille. Varakkaat ihmiset etsivät fyysisen turvallisuuden lisäksi myös digitaalista turvallisuutta kodeissaan ja ympäristössään, mikä on johtanut lisääntyneeseen aidattujen yhteisöjen, huippuluokan turvajärjestelmien ja luotettavan digitaalisen infrastruktuurin kysyntään. Tämä asunnonostajien kysyntä on johtanut siihen, että kehittäjät puolestaan ​​investoivat voimakkaasti turvajärjestelmiin, mikä lisää automaattisesti asuntojen luksusosuutta.

Tekniikasta puhuttaessa tekoälyn integrointi turvajärjestelmiin ja digitaaliseen infrastruktuuriin lisää entisestään luksusasuntojen kysyntää. Tyypillisesti korkealuokkaisissa kodeissa on tekoälyllä toimivia henkilökohtaisia ​​avustajia, edistyneitä turvajärjestelmiä ja energiatehokkaita ratkaisuja, jotka mukautuvat asukkaiden henkilökohtaisiin makuun ja mieltymyksiin.

Toinen silmiinpistävä piirre, joka erottaa tavallisen kodin etsijän ja luksuskodin etsijän, ovat sen mukavuudet ja hienostuneisuus. Nykyajan asunnon ostajat etsivät tavallista enemmän mukavuuksia, kuten uima-allasta, kerhotaloa, kuntosalia jne. Vaikka luksuskodin hakijat etsivät kaikkia näitä, he etsivät koteja, jotka tarjoavat räätälöityjä kokemuksia, kuten yksityisiä kylpylöitä, kotiteatteria, eksklusiiviset hyvinvointipalvelut ja vastaavat.

COVID-19:n jälkeen ilmaisia ​​ja avoimia tiloja, vehreyttä, jossa on runsaasti hengitystilaa ja joka tarjoaa rauhallisemman ympäristön kaukana melusta, saasteista ja kaupungin hälinästä, kysytään tänään, kun kaikki yllä mainitut mukavuudet ovat ylellisyyttä ja erittäin ylellisiä koteja.

Jos näillä trendeillä on jotain, kun käytettävissä olevat tulot jatkavat suuntaamista pohjoiseen ja varakkaiden henkilöiden määrä jatkaa kasvuaan, nämä voivat hyvinkin olla trendi, johon kannattaa kiinnittää huomiota myös vuonna 2024.

Samankaltaiset artikkelit