Lomakodit valokeilassa: HNI:t lisäävät kysyntää, pyrkimysluokka liittyy kilpailuun

Holiday Homes in the Spotlight: HNIs drive demand, aspirational class joins the race

Intiassa luksusloma-asuntojen kysyntä on kasvussa maan nopean talouskasvun ja kasvavan käytettävissä olevan tulon ansiosta. Se ei ole vain korkean nettovarallisuuden yksityishenkilöt (HNI:t), jotka ostavat luksushuviloita matkailukohteista omaan käyttöön ja sijoitustarkoituksiin, vaan myös pyrkimysluokka, joka on kiinnostunut sijoittamaan kiinteistöihin lomakohteissa. Tämä kehitys heijastuu loma-asuntojen markkinakoon kasvuun.

Alan raportin mukaan Intian loma-asuntomarkkinoiden arvo oli 1,4 miljardia dollaria vuonna 2021. Sen odotetaan kasvavan 23,63 %:n vuosikasvulla (CAGR) ja saavuttavan 4,021 miljardin dollarin vuoteen 2026 mennessä. loma-asuntojen osalta on kasvanut ennennäkemättömällä vauhdilla. Loma-asunnon omistaminen ei ole enää vain luksusta, vaan myös strateginen liike, joka tarjoaa sekä paremman elämäntavan että mahdollisia taloudellisia etuja.

Pandemian aiheuttamat elämäntapojen muutokset ja joustava työ ovat edelleen kiihdyttäneet trendiä. Lisäksi Delhissä ja Mumbaissa lisääntynyt saastuminen, erityisesti talvisin, jotka vaikuttavat vakavasti terveyteen, ihmiset haluavat muuttaa pois sykkivistä kaupungeista ja olla lähellä luontoa avoimessa ja raikkaassa ilmassa paremman elämän saavuttamiseksi. Nämä kaksi tekijää ovat saaneet ihmiset ymmärtämään työ- ja perhe-elämän tasapainon tärkeyden ja paikan tarpeen paeta kaupunkielämän hälinää.

Toimialan raporttien ja tilastojen mukaan toisen asunnon markkinat ovat kokeneet merkittäviä muutoksia viime vuosina. Pandemian jälkeen maalaistalojen ja luksushuviloiden kysyntä merenranta- ja kukkulaasemilla on lisääntynyt huomattavasti, ja myös kakkosasuntojen vuokramarkkinat ovat kasvaneet merkittävästi. Loma-asuntoa ostavat ostajat suosivat helposti saavutettavia paikkoja, sillä lyhyemmät matka-ajat mahdollistavat asunnon jatkuvan käytön. Kysyntä on nousussa eri puolilla maata, erityisesti metrokaupunkien läheisyydessä olevilla loma-alueilla.

Suosittuja vaihtoehtoja on noussut esiin paikoissa, kuten Himachal Pradeshissa, Uttarakhandissa, Nilgirisissa ja monissa kaupungin lähiöissä. Kasauli ja Rishikesh, muiden suosittujen pohjoisten matkailukohteiden joukossa, kokevat tervettä kysyntää suurille ja tilaville asunnoille. Luksushuvilat kiinnostavat myös NRI:itä, jotka etsivät ylellisiä loma-asuntoja kukkuloilla. Jotkut aikovat ostaa toisen asunnon monipuolistaakseen omaisuuttaan, kun taas toiset tekevät niin, koska he pitävät sitä houkuttelevana sijoitusvaihtoehtona pääoman arvonnousuun. Lisäksi koska loma-asuntoja käytetään tyypillisesti lyhytaikaisesti, omistajat voivat vuokrata ne kotimajoituksille ja matkailuyrityksille, kun ne eivät ole käytössä.

Loma-asuntojen kysynnän elpyminen on kiinnittänyt rakennuttajien huomion, joilla on asiantuntemusta luksusviikonloppukohteiden kehittämiseen. Tämän seurauksena brändikehittäjät lanseeraavat kiinteistöjä tällaisissa paikoissa. Kehittyvän skenaarion myötä loma-asunnoista on tulossa houkuttelevampia kuin hotelleja tai lomakohteita ympäristön tarjoamien etujen vuoksi.

Samankaltaiset artikkelit