Kuinka paljon rahaa riittää sinulle ja perheellesi?

How much money is enough for you and your family to live comfortably in India?

Mitä tulee rahaan, jotkut ihmiset kokevat, että heillä on vähemmän rahaa, kun taas toisilla on tarpeeksi huolehtia kuluistaan. Meillä kaikilla on kuitenkin joitain perustarpeita, joihin tarvitsemme vähintään tietyn määrän, jotta emme kohtaa vaikeuksia näiden tarpeiden täyttämisessä ja joidenkin toiveidemme saavuttamisessa. Kuitenkin arvioida, kuinka paljon rahaa riittää sinulle asumiseen Intiassa, sisältää useita näkökohtia tasapainoisen ja mukavan elämäntavan varmistamiseksi.

Tässä on vaiheittainen opas, joka auttaa ymmärtämään taloudellisia vaatimuksiasi:

Ensin sinun on arvioitava peruskulut. Aloita määrittämällä välttämättömät elinkustannukset. Tämä sisältää asumisen (vuokra tai asuntolaina), apuohjelmat, päivittäistavarat, kuljetukset, terveydenhuollon ja vakuutukset. Harkitse asumiskustannuksia tietyssä kaupungissa tai alueella, sillä se voi vaikuttaa merkittävästi näihin kuluihin.

Tunnista harkinnanvaraiset kulut, kuten viihde, ulkona syöminen, harrastukset, matkat ja muut elämäntapavalinnat. Nämä kulut voivat vaihdella suuresti yksilöllisten mieltymysten mukaan.

Ota tarvittaessa huomioon itsesi tai huollettavien koulutuskulut. Budjetti myös terveydenhuoltokuluihin, mukaan lukien vakuutusmaksut, säännölliset tarkastukset ja mahdolliset hätätilanteet.

Suuntaa osa tuloistasi säästämiseen ja sijoituksiin. Harkitse pitkän aikavälin taloudellisia tavoitteitasi, kuten eläkesuunnittelua, asunnon ostamista tai korkeakoulutuksen rahoittamista, ja luo säästöstrategia niiden mukaisesti.

Ota huomioon inflaation vaikutus kuluihisi ajan mittaan. Lisäksi luo hätärahasto odottamattomien kustannusten tai taloudellisten taantumien kattamiseksi.

Adhil Shetty, toimitusjohtaja, Bankbazaar.com, sanoo: ”On suositeltavaa ylläpitää hätärahastoa, joka kattaa kulut 6-12 kuukauden ajan odottamattomien taloudellisten esteiden käsittelemiseksi. Monet pitävät näitä varoja mieluummin saatavilla olevissa vaihtoehdoissa, kuten kiinteät talletukset (FD), toistuvat talletukset (RD) tai likvidit varat. Räätälöi tämä rahasto nykyisten ja tulevien tarpeidesi mukaan ja varmista, että se kattaa riittävästi säännölliset kulut sellaisissa tilanteissa, kuten työpaikan menetys, terveyskriisi tai muut odottamattomat tilanteet.

Arvioi kaikki maksamattomat velat tai taloudelliset velvoitteet ja sisällytä ne arviointiisi. Priorisoi korkeakorkoisten velkojen maksaminen varmistaaksesi terveemmän taloudellisen tilanteen.

Määritä toiveesi ja tavoitteesi, sekä lyhyen että pitkän aikavälin. Näitä voivat olla uralla etenemiseen, henkilökohtaiseen kehitykseen jne. liittyvät pyrkimykset.

Tarkista taloudellinen tilanne säännöllisesti ja arvioi tarpeitasi ja tavoitteitasi uudelleen. Elämänolosuhteet muuttuvat, ja rahoitussuunnitelmasi säännölliset muutokset ovat tarpeen pysyäksesi raiteilla.

Se mikä joillekin riittää, ei välttämättä riitä toisille. ”Riittävästi” rahan määritelmä itse asiassa vaihtelee henkilökohtaisesti heidän yksilöllisten olosuhteiden, toiveiden ja prioriteettien mukaan. Sinun tulee sijoittaa ja säästää rahasi tulevien tarpeidesi ja taloudellisten tarpeidesi perusteella.

Samankaltaiset artikkelit